rss
  • Házi készítésű eperfagyi

  • Share on Tumblr

    Házi készítésű eperfagyi Törjük össze az epret, majd keverjük el 5 dkg cukorral és tegyük félre. Egy másik edényben keverjük simára a tojássárgákat a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval. Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük fagylaltgépbe, és kövessük a készülék útmutatóját. Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút.

    loading...

    Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát simítsuk műanyag tálba, tegyük a mélyhűtőbe, és kb. 2 óra múlva gépi keverővel vagy habverővel keverjük át. Ezt a műveletet 20 percenként 3-szor ismételjük meg.

    Hozzávalók:

    - 3 tojássárga
    - 2,5 dl tej
    - 5 dl tejszín
    - 10 dkg cukor
    - 20 dkg eper
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 csipet só


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Black Sombrero

    Shakerben összerázzuk, és pohárba szûrjük.

  • Aszalt gyümölcsökből készült leves

    Aszalt gyümölcsökből készült levesAz aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk, és 1-2 dl vízbe áztatjuk. A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük. Felforralunk 6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót. Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet, és 5-10 percen át összeforraljuk. Amikor jól kiforrt, leszűrjük, a citrom levével ízesítjük, és beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor megszórhatjuk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal.

  • Vegyes majonézes saláta borsfûvel

    Hozzávalók: 30 dkg fehér káposzta, 4 db sárgarépa, 1/2 kisebb zeller, 1 alma, 4 kanál mazsola, citromos olaj vagy citromízû ecet, csipetnyi gyömbér, borsfüves olaj, 1 csésze majonéz, tengeri só és dió a díszítéshez.

  • Házi Vienetta

    Hozzávalók: 3 csomag tejszínhab pótló por, 3 evõkanál porcukor, 4,5 dl tej, 1 tábla tortabevonó, 2 evõkanál olaj.

  • Hűsítő gyümölcsleves

    Hűsítő gyümölcslevesA gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk az almát, az epret pedig csak kettévágjuk, és beledobjuk a gyümölcsöket az edénybe. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd jöhet a cukor, szegfűszeg és fahéj, majd felforraljuk és alacsony lángon kicsit főzzük, egészen addig, amíg az alma meg nem puhul. Utána jöhet a habarás. A tejszínből, kevés lisztből és 1 tojás sárgájából kikeverjük a habarást, és hozzáadjuk a leveshez. Hűvös helyre tesszük, és ha jól kihűlt lehet is fogyasztani. A levesbe ízlés szerint bármilyen gyümölcs tehető, ki milyet szeret.

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétől kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg.

  • Hagymás ránotott csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evokanál olaj, 1 evokanál citromlé, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Sósperec (pékperec)

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg rozsliszt, 2 kocka élesztõ, 1 tk méz, 3 tk só, liszt a lisztezéshez, 2 ek olivaolaj, ágacska rozmaring, 3 dkg frissen freszelt parmezán.

  • Túrós õszibarackleves (görög)

    Hozzávalók : bõ fél kiló õszibarack, 10 dkg porcukor, 15-20 dkg tehéntúró, 4 dl tej, 1 dl tejszín, kevés méz, 2 citrom.

  • Alföldi gulyásleves

    Hozzávalók 8 személyre:

    1 kg marhahús, 8 dkg zsír, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 teáskanál pirospaprika, 1 kg burgonya, 2-2 zöldpaprika és paradicsom, 3-3 sárga- és fehérrépa, köménymag, fokhagyma ízlés szerint, külön elkészített csipetke

  • Angolos burgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya, só, 5 dkg vaj.

  • Túrós zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Barackos túrólepény

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál kakaópor.

  • Egy oldalon grillezett lazac

    Hozzávalók: 80 dkg bõrös lazacfilé, só, bors, 1 joghurt, 2 leveseskanálnyi apróra vágott kapor, 1 apróra vágott mogyoróhagyma, 3 leveseskanálnyi olívaolaj.

  • Kacsamáj torony Karácsonyra

    Hozzávalók: 35 dkg hízott kacsamáj, 4 közepes, savanykás alma, 2 ek. citromlé, 4 szelet barna toastkenyér, 20+20+10 g vaj, só, bors, 3-4 endívialevél, 2 szál petrezselyem.

  • Vaníliás banántej

    Hozzávalók: 6 dl csökkentett zsírtartalmú tej, 4 db jó érett (közvetlen fogyasztásra már nem nagyon alkalmas) banán, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál citromlé, 1 púpozott evõkanál porcukor (vagy édesítõszer).

  • Baranyai zúzás-velõs kakas töke pörkölt

    Hozzávalók:

    (4 személyre): 80 dkg csirkezúza, 20 dkg sertés velõ, 20 dkg kakas töke, 6 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika ( ízlés szerint ), csipetnyi majoranna, kevés babérlevél, 1 dl vörösbor

  • Fehér piskóta - Sok sütemény lelke

    Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 6 evõk. cukor, 7 evõk. liszt, 1 cs. sütõpor.

  • Villányi mandulatorta (liszt nélküli torta)

    Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg vékony csíkokra vágott mandula, 50+5 dkg porcukor, 2 cs vaniliás cukor, 1 tk liszt, 30 dkg margarin, 3 ek erõs kávé, 4 db 30 x 30 cm-es sütõpapír, melyre fedõvel, vagy tényérral 25 cm-es átmérõjû köröket rajzolunk, a köröket bevajazzuk, de nem vágjuk ki.

  • Sült báránylapocka görögösen

    Hozzávalók:

    - 1.5 kg csontozott báránylapocka
    - 4 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg feta sajt
    - 1 maréknyi mentalevél, aprítva
    - 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
    - 1 citrom
    - 4 szál kakukkfű levelei
    - 4 ek olívaolaj
    - 2 dl fehérbor

loading...