A csirkecombokat alaposan megmossuk és félbevágjuk. A tölteléket elkészítjük. A hagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A kenyereket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomjuk a vizet belőle és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a májkrémet, ízlés szerinti sót, borsot, majoránnát, ételízesítőt, majd a kihűlt, megdinsztelt hagymát. Jól összekeverjük. A combok bőre alá töltjük a tölteléket. Egy tepsibe 2 evőkanál olajat teszünk és beletesszük a csirkecombokat. Alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokon 1 órán át sütjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Levesszük a fóliát és 20 perc alatt szép ropogósra sütjük a bőrét. Közben párszor kinyitjuk a sütőt és kanállal a kifolyó szaftból locsolunk rájuk. Közben a burgonyákat meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Adunk hozzá 1 evőkanál sót és puhára főzzük kb. 30 perc alatt.
Amíg megfő, elkészítjük a hagymát. A külső héját eltávolítjuk, félbe vágjuk és szép vékony, szálasra vágjuk őket. Egy serpenyőbe 150 ml olajat öntünk, hozzáadjuk a hagymát és elkezdjük sütni.
Kb. 10 perc alatt szépen megpároljuk és amikor kicsit elkezd pirulni akkor jó.
Ha a burgonyánk puha, a vizet leöntjük róla, burgonyanyomóval összetörjük és hozzáadjuk a hagymát, majd összekeverjük őket. Tálalhatjuk is.
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb egész
- 3 szelet kenyér szikkadt
- 3 db tojás
- 65 g májkrém
- só
- bors
- majoránna
- ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
A burgonyához:
- 1,5 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- só
- 150 ml olaj