2024.04.26. - Ervin

Házi készítésű pizza

Házi készítésű pizza
Házi készítésű pizzaKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt. A lisztet egy keverőtálba mérjük, a közepébe beleöntjük az élesztős vizet. Hagyjuk felfutni, majd keverjük össze a liszttel, olivaolajjal, sóval, maradék vízzel. Kicsit keményebb tészta legyen az eredmény mint egy átlag kelt tészta. A tésztát kétszer kell keleszteni. Először egy órát, majd a tepsibe kinyújtva még egy fél órát. Ha megemelkedett, megkenjük pizzaszósszal majd a maximum hőfokra előmelegített sütőbe teszem 7-8 percre. Ezután rápakoljuk a feltétet, még visszatesszük kb. 7 percre és a legvégén rátesszük a sajtot is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt
- 1,25 dl víz
- 1 evőkanál olivaolaj
- 1,25 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
- ízlés szerint különböző feltétek
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!