2024.05.13. - Szervác, Imola

Sütés nélküli almatorta

Hozzávalók:

- 1 csomag babapiskóta
- 1 kg alma hámozva, lereszelve
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1/2 citrom leve
- csipet őrölt fahéj
- 2 ek. cukor
- 5 dl víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tortaformám 25 cm csatos formába egy sor babapiskótát kirakok. A lereszelt almát 2 dl vízben puhára párolom, a 3 dl vízzel és cukorral összekeverem a pudingport és hozzáadom az almához, a fahéjjal és a citromlével együtt. Pár perc kevergetéssel sűrűre főzöm, picit hagyom hűlni.

A krém felét ráteszem a babapiskótára, aztán babapiskóta sor, majd megint krém. Díszítésnek banánt használtam és tortadarát, de lehet tejszínhabot is, csak nem volt most itthon.

Dermedésig hűtőbe teszem nekem olyan 2-3 óra alatt jó lett. Csatos formát eltávolítom és szeletelem.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!