2024.04.25. - Márk

Újhagyma szárából készült krémleves

Hozzávalók:

- nagy csokor újhagyma zöld szára
- 1 nagy krumpli
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 fokhagyma
- 1 púpos evőkanál tejföl
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A krumplit és a petrezselyemgyökeret megpucolom, apróra vágom és lábasba teszem. Az újhagyma zöld szárát megmosom, a száradt, nem egészséges részeket leszedem, levágom, a többit felkarikázom és szintén megy a lábasba, akárcsak a megpucolt fokhagyma.

Felöntöm 1,5 liter vízzel, picit megsózom és addig főzöm, amíg a gyökér és a krumpli megpuhul. Leveszem a tűzről és botmixerrel pürésítem. A tejfölbe 2-3 evőkanálnyit kanalazok a a levespépből, csomómentesen elkeverem, majd visszaöntöm a levesre. Habverővel simára keverem és ha még kell, teszek hozzá vizet, hogy klassz krémleves legyen az állaga.

Felforralom és lehet enni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!