- nagy csokor újhagyma zöld szára
- 1 nagy krumpli
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 fokhagyma
- 1 púpos evőkanál tejföl
- só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A krumplit és a petrezselyemgyökeret megpucolom, apróra vágom és lábasba teszem. Az újhagyma zöld szárát megmosom, a száradt, nem egészséges részeket leszedem, levágom, a többit felkarikázom és szintén megy a lábasba, akárcsak a megpucolt fokhagyma.
Felöntöm 1,5 liter vízzel, picit megsózom és addig főzöm, amíg a gyökér és a krumpli megpuhul. Leveszem a tűzről és botmixerrel pürésítem. A tejfölbe 2-3 evőkanálnyit kanalazok a a levespépből, csomómentesen elkeverem, majd visszaöntöm a levesre. Habverővel simára keverem és ha még kell, teszek hozzá vizet, hogy klassz krémleves legyen az állaga.
Felforralom és lehet enni.