2024.04.25. - Márk

Sörös borda

Hozzávalók:

- 4 nagyobb szelet karaj
- 3-4 vöröshagyma
- 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény
- 3 evőkanál étolaj
- két-három evőkanál mustár
- 5 dl sör
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk. A hagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.

Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát: a húsokat a felforrósított olajba tesszük, egy-egy oldalukat 2-3 percig sütjük, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.

A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, de ne barnítsuk meg őket. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt és pici őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a sör felével, aztán beletesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Ha a leve elfő, apránként pótoljuk a megmaradt sörrel. Úgy jó, ha a lé éppen ellepi a húst.

Az elkészült ételt tálalhatjuk krumplival, rizzsel vagy tésztával is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!