rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sörös borda

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 4 nagyobb szelet karaj
    - 3-4 vöröshagyma
    - 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
    - só
    - őrölt bors
    - 1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény
    - 3 evőkanál étolaj
    - két-három evőkanál mustár
    - 5 dl sör

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk. A hagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.

    Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát: a húsokat a felforrósított olajba tesszük, egy-egy oldalukat 2-3 percig sütjük, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.

    A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, de ne barnítsuk meg őket. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt és pici őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a sör felével, aztán beletesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Ha a leve elfő, apránként pótoljuk a megmaradt sörrel. Úgy jó, ha a lé éppen ellepi a húst.

    Az elkészült ételt tálalhatjuk krumplival, rizzsel vagy tésztával is.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyömbéres sütemény

    Hozzávalók: negyed kg cukor, 4 tojássárgája, l egész tojás, 1 dkg õrölt gyömbér, negyed kg liszt.

  • Szarvasszeletek villa franca modra

    Hozzavalok:
    800 g kicsontozott szarvasgerinc,
    1 evokanal mustar,
    2 dl olaj,
    2 dl szaraz vorosbor,
    50 g fustolt szalonna,
    1 kis fej hagyma,
    400 g erdei gomba,
    1 nagy csokor petrezselyem,
    4 tojas,
    2 evokanal paradicsompure,
    1 kaveskanal liszt,
    so, bors, 1-1 mokkaskanal majoranna es kakukkfu,
    ribizli vagy szilvabefott

  • Madeiramártás

    Egy fej hagymát, öt darab mandulát és két-három gombafejet apróra vágunk, olajon vagy vajon megpirítjuk, leöntjük egy pohár madeiroborral, negyedóráig lassú tûzön fõzzük, végül megsózzuk, megborsozzuk.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 5 db egész tojás, 1 kis doboz (5 dkg) májkrém, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál mustár, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Igazi cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Golden Drink

    Hozzávalók: 2 cl vodka, 5 cl pezsgõ, 4 cl narancslé, 1 szelet narancs, 1 k.kanál áfonya.

  • Csokis-kókuszos keksz

    Hozzávalók: 1 és 2/3 pohár (250 ml-es) liszt, 1 teáskanál sütõpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg margarin, 3/4 pohár barna cukor, 1/3 pohár kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2 tábla tejcsokoládé, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára összetört dió.

  • Gesztenyés muffin

    Hozzávalók:

    10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2 ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 tk sütõpor, a tetejére tejszínhab és õrölt fahéj

  • Csirkesaláta fõtt csirkehúsból

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 25 dkg kicsi, kemény paradicsom (legjobb az úgynevezett lucullus paradicsom), 2 fej saláta, 4 tojás, 20 dkg juhtúró, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl tejföl, ízlés szerint 2-3 evõkanál olajos paprikalé, só, cukor. 1 mokkáskanál õrölt fehér bors.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg paprikáscsirke, 2 pohár tejszín, 5 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: A tésztához: 1 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evõkanál tej, 2 evõkanál méz.

  • Tejleves

    Hozzávalók: 2 l tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, só. Tészta: 2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, só, vaj.

  • Betyár csirke

    Hozzávalók


    1 db sütni való csirke, 2 db hagyma, 4 db újhagyma, 1 db póréhagyma, 1 db piros húsú paprika, 1 db sárga húsú paprika, 3 evõkanál olaj, 1 pohár fehérbor, 2 dl zöldség lé, narancslé, só, bors

  • Görögdinnye süti

    Hozzávalók:

    - 25 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált keksz
    - 25 dkg sütõmargarin
    - 1 csomag tortadara (csoki színû)
    - 1 csomag piros (pl. málnás) ételfesték
    - 1 csomag zöld ételfesték
    - 1 üvegcse zöldmandula aroma
    - kevés tej

  • Hamis gulyás leves

    Hozzávalók:
    1 nagy hagyma, pirospaprika, zsir, 0.50 dkg krumpli, 2-3 sárgarépa, 2 fehérrépa, zeller,1-2 gerezd fokhagyma, örölt kömény, gulyáskrém , tojás,
    liszt;

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Nagymamáink kedvenc körete a galuska volt, de ebben a formában az ünnepi ebéd fényét is emelni tudja.

  • Töltött májas tojások

    Hozzávalók: 250g kenõmájas, 10 db tojás, 1 nagy fej lilahagyma, zsemlemorzsa, liszt, 3 db tojás a panírozáshoz, majoranna, pici bors, csipet só.

  • Citromhabos áfonyakrémleves

    Citromhabos áfonyakrémlevesRedukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.

    Citromhab:
    A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre. A tetejére pár szem egész áfonyát is tehetünk díszítésnek.

  • Gesztenye-fagylalt

    Hozzávalók: gesztenye 0.5 kg, tejszín 0.5 l, vaníliás cukor 15 dkg.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...