Tésztához:
- 1 csomag hatlapos réteslap
Töltelékhez:
- 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
- 200 g porcukor
- 30 g puha vaj
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 50 g mazsola
- reszelt citromhéj
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g porcukor a szóráshoz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítjük, majd pihentetjük az alaprecept szerinti tésztát. A túrót szitán átnyomkodjuk, lecsepegtetjük. A cukrot a vajjal a tojásokkal és a két tojássárgájával habosra keverjük. A masszához hozzáadjuk a megmosott, majd lecsepegtetett mazsolát és a citromhéjat. A túrót is hozzáadjuk a töltelékhez, és jó alaposan összedolgozzuk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A tészta felére rásimítjuk a tölteléket, a szélein hagyjunk szabadon egy keskeny csíkot. A terítő segítségével óvatosan föltekerjük a rétest. Az összecsavart tésztát kenjük meg vajjal, majd helyezzük a sütőbe. 220 fokon, kb. 30-40 percig sütjük.
A kész tésztát tíz percig állni hagyjuk, hogy töltelék megkeményedjen. Porcukorral meghintve tálaljuk.