2024.04.20. - Tivadar

Túrós rétes

Hozzávalók:

Tésztához:

- 1 csomag hatlapos réteslap

Töltelékhez:

- 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
- 200 g porcukor
- 30 g puha vaj
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 50 g mazsola
- reszelt citromhéj
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g porcukor a szóráshoz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Elkészítjük, majd pihentetjük az alaprecept szerinti tésztát. A túrót szitán átnyomkodjuk, lecsepegtetjük. A cukrot a vajjal a tojásokkal és a két tojássárgájával habosra keverjük. A masszához hozzáadjuk a megmosott, majd lecsepegtetett mazsolát és a citromhéjat. A túrót is hozzáadjuk a töltelékhez, és jó alaposan összedolgozzuk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A tészta felére rásimítjuk a tölteléket, a szélein hagyjunk szabadon egy keskeny csíkot. A terítő segítségével óvatosan föltekerjük a rétest. Az összecsavart tésztát kenjük meg vajjal, majd helyezzük a sütőbe. 220 fokon, kb. 30-40 percig sütjük.

A kész tésztát tíz percig állni hagyjuk, hogy töltelék megkeményedjen. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!