rss
  • Almás mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

    Elkészítés:

    Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Ezután ráöntjük a citromlevet, rácsurgatjuk a mézet. Borral és húslével elkeverjük, majd adunk hozzá egy kis fahájat és lassú tűzön, puhára pároljuk az almákat. Ha kész van, mixerrel pépesítjük és összefőzzük a tejszínnel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Székely lakodalmi tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 1 tyúk vagy 2 csirke, 2 petrezselyemgyökér, 50 dkg murok (répa), 1 kicsi fej zeller, 1 kicsi fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, 1 kis fej karalábé, 10 szál petrezselyemzöldje, 1 marék zöldborsó, só, bors, laskatészta.

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 1 libamáj, 1 liba testháj (kb. fél kg), 1 fej hagyma, kevés víz, esetleg 1 kávéskanál pirospaprika.

  • Csalamádé

    Hozzávalók: 1,5 kg uborka, 1,5 kg káposzta, 1,5 kg zöld paprika, 1,5 kg zöld paradicsom, 1,5 kg vöröshagyma, mindet felszeleteljük, és alaposan összekeverjük.

  • Fejedelmi frissensültek

    A háromféle hús használata a magyar, de fõleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre. Évtizedekkel ezelõtt az erdélyi fatányéros a vendéglõk, éttermek egyik legnépszerûbb, legkedveltebb étele volt. Dekoratív tálalása a frissensültek uralkodójává léptette elõ, nem beszélve arról, hogy két személynek bõséges ebédet, vacsorát jelentett.

  • Burgonyás tésztában sült vagdalthús

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 vagdalthús-konzerv, 6 dkg sima liszt, 2 evõkanál tej, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 10 dkg zsír.

  • Szalonnás virslifalatok nyárson

    Hozzávalók: 6 pár bõrös virsli, 12 dkg füstölt szalonna, 2-2 zöld és piros színû paprika, só.

  • Svéd gombasaláta

    A gombát felszeleteljük,megmossuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, olajban pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, paradicsompürét, sót, borsot,babérlevelet, citromlevet. Puhára pároljuk. Kihûlés után kimerjük az olajból és tálaljuk.

  • Paradicsomos káposzta

    A fejes káposztát csíkokra vágom és felteszem köménymagos vízbe fõzni. Közben kis olajon 1-2 kanál lisztet pirítok (nem barnára), ráöntök 2 kicsi doboz paradicsomkonzervet (vagy paradicsomlevet) és vízzel felengedem.

  • Csirkepörkölt

    A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk.

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    1 doboz konzerv kukorica, 1 liter víz, 2 db csirkehúsleves kocka, 1 db chili, 2 tojás, 1 cs. újhagyma, 2 ek. étkezési keményítõ, 1-2 ek. ecet, bors, 2-3 ek. szójaszósz, 1 kk. szezámolaj

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 padlizsán, 10 dkg reszelt sajt, 5 dl paradicsomlé, 1 dl olal, 5 dkg vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, só, bors, cukor.

  • Zöldséges rakott kel

    Hozzávalók 4 személyre:

    80 dkg kelkáposzta, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gomba, csokor petrezselyem, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált pulykamell, 15 dkg mélyhûtött kukorica, 2 dl tejföl (12 %-os), köménymag, kakukkfû, rozmaring ízlés szerint

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    Fél kg ecetes céklasaláta,
    2 dl tejföl
    2 dl joghurt
    2 dl céklalé
    1 fej hagyma
    2 kemény tojás

    bors

  • Karácsonyi angol leves

    Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.

  • Tejfölös palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 3 pohár tejföl, 2 dkg vaj, 10 dkg szõlõszem, 10 dkg rumba áztatott mazsola, 10 dkg porcukor.

  • Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

    Melegítsük elõ a sütõt 180C°-ra. Egy keverõtálban keverõgéppel keverjük össze a vajat és a cukrot, majd addig verjük, míg egynemû, krémes nem lesz. Ezután adjuk csak hozzá a mézet és a tojásokat, majd ismét alaposan keverjük el.

  • Csirke satay

    Hozzávalók 4 személyre: Thai pác: 1 tk. thai currykrém, 3 zúzott fokhagymagerezd, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. összevágott citronella, 125 ml kókusztej.

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Kolbászos sajtos

    Hozzávalók: 1 kg lisztet, 3 sütõport, 4 vajat, 4 tojást, 20 dkg reszelt sajtot, 2 dl tejfölt, 2-3 kávéskanál sót jól nyújtható tésztává gyúrunk. (Ha kemény, tejföllel lazíthatjuk.)