2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Zserbó

Hozzávalók:

A tésztához:

- 40 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 dkg élesztõ
- 1 teáskanál sütõpor
- 2 evõkanál rum
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 2-3 evõkanál tejföl

A töltelékhez:

- 30 dkg darált dió
- baracklekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 2 mokkáskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja

A csokimázhoz:

- 3 evõkanál kristálycukor
- 2 evõkanál kakaó
- 2 evõkanál rum
- 5 dkg margarin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztához az élesztõt felfuttatjuk fél dl tejben kevés cukorral, majd a hozzávalókkal együtt összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, majd 15 percig pihentetjük.

A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral, a fahéjjal és a reszelt citrom héjával.
Egy közepes tepsit kikenünk, lisztezünk, az egyik cipót elnyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a porcukros dió felével. A második lapot is kinyújtjuk, ráhelyezzük. Megkenjük baracklekvárral. Rászórjuk a porcukros darált dió másik felét is.

A harmadik lapot kinyújtjuk, és ráhelyezzük a tetejére. Kicsit megszurkáljuk hústûvel, hogy ne hólyagosodjon fel. 25-30 percig sütjük. A csokimáz hozzávalóit sûrûre fõzzük, kicsit kihûtjük, és langyosan öntjük rá a süteményre, vizes késsel elkenjük
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!