rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hatlapos süti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 15 dkg margarin
    - 10 dkg porcukor
    - 1/2 cs sütõpor
    - 1 tojás
    - 1 tejföl

    Krémhez:

    - 1 l tej
    - 6 evõkanál liszt
    - 25 dkg kristálycukor
    - 10 dkg margarin
    - kevés rum

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A lisztet, margarint, tejfölt, porcukrot, sütõport, tojást összedolgozzuk, majd 6 egyenlõ részre osztjuk Lapokat nyújtunk belõlük, és tepsi hátán megsütjük. Krémet fõzünk. Az 1 liter tejbõl annyit elveszünk, hogy 6 evõkanál lisztet simára keverjünk vele.

    A 25 dkg cukrot megpirítjuk a maradék tejjel és a lisztes tejjel felengedjük, majd addig fõzzük, amíg sûrû nem lesz. Hûlés közben 10 dkg margarint és kevés rumot keverünk hozzá. Megtöltjük a lapokat, és egy napot állni hagyjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só.

  • Csirkés-brokkolis rakott tészta

    Csirkés-brokkolis rakott tésztaA tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. Közben a csirkemellet felcsíkozzuk, és pici olajon sóval, frissen őrölt borssal megpirítjuk. A brokkolit blansírozzuk. (Ha fagyasztott, akkor ezt a lépést kihagyjuk.) A vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a tejet. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tésztát. Erre jön a csirkemell, végül pedig a brokkoli. Leöntünk a besamelmártással, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben megpirítjuk.

  • Õzcímerbõl vagdalt

    Hozzávalók: 1800 g õzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája;

  • Tejszínes sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl ét olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - ízlés szerint további kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Csíki kakas

    Hozzávalók: 1 kakas, 1,5 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3 dl tejföl, 2 ek. liszt, 1 kk. paprika, 2 ek. libazsír, só, bors.

  • Agyagban sült csirke

    Hozzávalók 4 személyre: egy 1,5 kg-os csirke, 1 dl olívaolaj, õrölt gyömbér, só, bors, 1 ek. chilikrém, fehérbor, 3 kg agyag.

  • Epres képviselõfánk

    Hozzávalók: 20 dkg eper, 25 dkg sovány tehéntúró, fél evõkanál zselatin; a tésztához: 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, negyed liter víz, citromfû levél, porcukor a szóráshoz.

  • Marhapogácsa

    Hozzávalók: 60 deka marhahús, 1 deka só, pici törött bors, 5 deka zsír, 1 deka liszt és 1 evõkanál paradicsom.

  • Fasírt gombásan

    Fasírt gombásanA megtakarított hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát, majd sózzuk, s fedő alatt addig pároljuk, amíg teljesen elfő a leve. Ha kissé hűlt, apróra vágjuk. A kenyeret jó alaposan beáztatjuk. A darált húst, a gombát, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, a préselt fokhagymát, a kifacsart kenyeret összekeverjük. Ha lágy lenne, zsemlemorzsát tehetünk hozzá. Gombócokat formálunk a masszából, s ujjnyi olajban kisütjük. Köretként salátát vagy krumplipürét tálalhatunk hozzá.

  • Citromos csirkeleves

    Hozzávalók:

    - fél kg csontos csirkemell
    - 20 dkg sárgarépa
    - 15 dkg petrezselyemgyökér
    - 5 dkg vöröshagyma
    - 5 dkg zellergumó
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 ek liszt
    - 4 dkg margarin
    - 1 dl tejszín
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db citromlé
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet tengeri só

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Karácsonyi bejgli recept

    Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztõ, 2 dl tej.

  • Édes-savanyú kínai falatok

    Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 2 tojás, 3 ek. kukoricaliszt, 2 ek. szójaszósz, 1 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1/2 zöldpaprika, 1/2 paradicsompaprika, 20 dkg ananász, 8 kanálnyi ananászkonzervlé.

  • Cappuccino fagylalt

    Hozzávalók: 1 doboz (2,5 g) zselatin, 1 dl hideg víz, 4-5 dl tejszín (felvert), 4-5 dl "half and half" (fele-fele arányú tej-tejszín keverék), 1 dl méz, 1 dl presszókávé.

  • Ananász mandulával

    Hozzávalók: 2 evõkanál szeletelt mandula, 4 karika ananász, fél citrom, 2 evõkanál méz.

  • Gulyásleves karajcsontból

    Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 kg karajcsont, kis pirospaprika, só, 1 csomó leveszöldség, 2 db közepes burgonya, 1 cseresznyepaprika, kk. köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj;

  • Köményes stangli

    Hozzávalók:

    35 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, másfél dl langyos víz, 1 teáskanál köménymag, 1 mokkáskanál só

  • Sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    2 csirkemell filé (bõr nélkül), kb. 5 dkg vaj/ margarin, ételízesítõ, 1 csokor petrus, fél citrom leve, 20 + 10 dkg reszelt sajt (lehet a maradék sajtokat felhasználni, csak füstöltet ne!), 1 egész tojás, 2-3 dl tejföl, pici mustár, só, bors

  • Magyaros pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 szelet bacon, 7 dkg szeletelt szalámi, 7 dkg szeletelt kolbász, 25 dkg sajt, 1 kk bazsalikom, 1 kk erõs pista, fûszerek ízlés szerint.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...