2024.04.20. - Tivadar

Hatlapos süti

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 cs sütõpor
- 1 tojás
- 1 tejföl

Krémhez:

- 1 l tej
- 6 evõkanál liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg margarin
- kevés rum
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A lisztet, margarint, tejfölt, porcukrot, sütõport, tojást összedolgozzuk, majd 6 egyenlõ részre osztjuk Lapokat nyújtunk belõlük, és tepsi hátán megsütjük. Krémet fõzünk. Az 1 liter tejbõl annyit elveszünk, hogy 6 evõkanál lisztet simára keverjünk vele.

A 25 dkg cukrot megpirítjuk a maradék tejjel és a lisztes tejjel felengedjük, majd addig fõzzük, amíg sûrû nem lesz. Hûlés közben 10 dkg margarint és kevés rumot keverünk hozzá. Megtöltjük a lapokat, és egy napot állni hagyjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!