2024.04.19. - Emma

Citromos csirkeleves

Hozzávalók:

- fél kg csontos csirkemell
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg zellergumó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 4 dkg margarin
- 1 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- 1 db citromlé
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet õrölt bors
- 1 csipet tengeri só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és a csirkemellel együtt 1 liter, sóval és borssal ízesített vízben puhára fõzzük. A megfõtt csontos húst kivesszük a levesbõl, lebõrözzük és kicsontozzuk, majd a húst csíkokra vágjuk és félretesszük.

A fõtt zöldségeket a leves levével együtt összeturmixoljuk. A lisztbõl a margarinon világos rántást készítünk, ezzel sûrítjük az turmixolt levest. A tûzrõl levéve, állandó keverés mellett hozzámelegítjük a tejszínnel alaposan elkevert tojássárgákat.

Utána beletesszük a húscsíkokat, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint savanyítjuk citrommal.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!