rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Citromos csirkeleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - fél kg csontos csirkemell
    - 20 dkg sárgarépa
    - 15 dkg petrezselyemgyökér
    - 5 dkg vöröshagyma
    - 5 dkg zellergumó
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 ek liszt
    - 4 dkg margarin
    - 1 dl tejszín
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db citromlé
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet tengeri só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és a csirkemellel együtt 1 liter, sóval és borssal ízesített vízben puhára fõzzük. A megfõtt csontos húst kivesszük a levesbõl, lebõrözzük és kicsontozzuk, majd a húst csíkokra vágjuk és félretesszük.

    A fõtt zöldségeket a leves levével együtt összeturmixoljuk. A lisztbõl a margarinon világos rántást készítünk, ezzel sûrítjük az turmixolt levest. A tûzrõl levéve, állandó keverés mellett hozzámelegítjük a tejszínnel alaposan elkevert tojássárgákat.

    Utána beletesszük a húscsíkokat, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint savanyítjuk citrommal.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöld dinnye ecetben

    Hozzávalók: zöld dinnye, szõlõ- és meggylevél, vasfû, csombor, tormaszeletek, bors, só, ecet, 1 l ecetes léhez 1 késhegynyi szalicil.

  • Gyömbéres, zöld limonádé

    Hozzávalók: 2 db lime, 5 dkg. gyömbér ( friss )Szupermarketekben kapható, 1 mk. citromsav, 1 citrom leve, 35 dkg. cukor, 1,5 l víz.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Sajtos karfiol

    Nagy fej karfiolt rózsáira bontunk, és egy leveskockával háromnegyedig megfõzzük. Lecsepegtetve, rózsáival felfelé kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tûzálló tálba tesszük.

  • Borjú zöldborsóval töltve

    Hozzávalók: borjúszegy, tölteni való 1 kg.

  • Csabai krokett

    Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Rácponty

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 zöldpaprika, 1 paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika., só.

  • Tojásos húspástétom

    A Húsvéti maradék sonkát-tojást némi ötlettel igen finom különlegességé tudjuk varázsolni. Érdemes kipróbálni. Minden alkalomra ajánljuk.

  • Sóskaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg sóska
    - 5 evõkanál étolaj
    - 5 evõkanál liszt
    - 6-7 evõkanál kristálycukor
    - 6 dl víz
    - 2 dl tej
    - csipetnyi só
    - 4 db tojás

  • Görög citromleves

    Hozzávalók: 1,2 l tyúkhúsleves, 4 dkg vadrizs, 3 tojás, csipetnyi só, 1 citrom leve, csipetnyi fehérbors.

  • Narancslekvár

    Hozzávalók: 6 db narancs, 2 db citrom, az elkészítésnél leírt mennyiségû cukor.

  • Kelbimbó westfaliai módra


    Hozzávalók: 250 g kelbimbó, 150 g bacon szalonna, 0,2 l húsleves, 0.1 l fehérbor, 750g burgonya, 200g cserkészkolbász, 0.2 l tejszín, só, fehérbors, szerecsendió.

  • Egyszerû élesztõs kuglóf

    Hozzávalók: egy liter lisztet tálba teszünk, oldalt kis mélyedést csinálva belõle, 2 deka langyos tejbe feloldott élesztõbõl kis sukkorral kovászt csinálunk s meleg helyen kelni hagyjuk.

  • Szőlőleves

    SzőlőlevesA szőlőlevet egy lábasban felforraljuk, közben beletesszük a mézet és belereszeljük az alaposan megtisztított citrom héját. A tojások sárgáját csomómentesre elkeverjük egy kevés forró szőlőlével, és a leveshez öntjük. Azonnal levesszük a tűzről, hogy a tojás ne csapódjon ki. Végül beletesszük a megmosott és félbevágott szőlőszemeket, és hagyjuk kihűlni a levest. (Ha édesnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés citromlevet!) Igazán finom és egészséges, vitaminokkal teli leves. Díszítésnek rakhatunk rá néhány lila szőlő szemet is.

  • Csirkemellfilé kókuszosan

    Csirkemellfilé kókuszosanA csirkemellfilét hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk őket, majd pár percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat felverjük, és ízlés szerint gyömbérrel, sóval, borssal ízesítjük. A kókuszreszeléket összekeverjük a zsemlemorzsával. A húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres tojásba, azután pedig a kókuszos zsemlemorzsába. Amikor ez kész, ismét a tojásba, majd pedig a kókuszos morzsába forgatjuk a hússzeleteket, és végül forró olajban kisütjük őket. Köretként mazsolás rizst adhatunk hozzá.

  • Szegedi halászlé variáció

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg), halbelsõség (ikra, tej), 3 nagy fej finomra vágott vöröshagyma, 2 evõkanál szegedi pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evõkanál zsír, cseresznyepaprika, ízlés szerint só.

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, 1/2 l tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Csevap (szerb étel)

    Hozzávalók: 1 kg darált birkahús, 1,5 dl olaj, néhány rozmaringlevél, õrölt feketebors, só.

  • Babéros rizsestál

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 50 dkg zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 6 dl tejföl, 1 citrom leve, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál mustár, 1 mokkáskanál õrölt babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Sajtszószos karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg makaróni tészta
    - 1 kis vagy közepes fej karfiol

    A sajtszószhoz:

    - 1 evõkanál liszt
    - fél liter tej
    - 1 tojás
    - 1 evõkanál vaj
    - 10-15 dkg reszelt trappista sajt
    - 2-3 lap lapka sajt
    - 1 kávéskanál bors
    - só

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...