rss
  • Burgonyamártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 burgonya
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 4 tojássárgája
    - 3 csésze olaj
    - 2 tk. só
    - 1 púpozott mokkáskanál törött fehérbors

    loading...

    Elkészítés:

    A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben addig fõzzük, amíg puha nem lesz. Ekkor összetörjük, majd hûlni hagyjuk, és hozzákeverjük a tojássárgájákat. Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült-töltött padlizsán

    Sült-töltött padlizsánA padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk, és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, és a padlizsánbélhez adjuk. A lilahagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. A húst a pirított hagymára tesszük, megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát is. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, főzőtejszínnel felöntjük


  • Kagylókrémleves

    Hozzávalók: 2 kg fekete kagyló, 1 citrom, 1 csomó petrezselyemzöld (durvára vágva), 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olivaolaj, 2 dl száraz fehér bor, 125 ml húsleves, 1 ek vaj, 1 ek liszt, só, oreganocrostini.

  • Sajtos bundás kenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál curry-por, ízlés szerint só;

  • Áfonyás báránygerinc

    Hozzávalók: 1 tasak Maggi Tepsis fortélyok Tejszínes-hagymás csirke alap, 1 evõkanál Maggi Húsvarázs ételízesítõ, 2 dl tejszínm 1 dl száraz vörösbor, 1 dl étolaj, csipetnyi tárkony, csipetnyi tarka bors, ízlés szerint só, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 db báránygerinc, 10 dkg vörösáfonya.

  • Nyúlpörkölt

    Páclé: 1 fej hagyma, 2 babérlevél, 1 ek szemesbors, 1 ek mustármag, 1 ek koriander, 3-4 ek ecet, 3 liter víz, só.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 10 deka héjában fõtt krumplit, 70 dkg liszt, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1-2 csapott teáskanál só, 2 dl tej, cukor.

  • Sült paprikasaláta

    Hozzávalók: 1 kg paprika, 3 ek olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 3 ek cukor, 3 ek ecet, 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Csokis tekercs

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé

  • Gombás rakott hal

    Egy vöröshagymát apróra vágunk, és a tûzhelyen olajon megfuttatjuk, majd megpárolunk benne 25 dkg felszeletelt gombát.

  • Tejszelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 500 g liszt
    - 2 ek. kakaópor
    - 1 tojás
    - 1 tk. szódabikarbóna
    - 1 kis pohár tejföl
    - 100 g cukor
    - 250 g margarin

    Krémhez:

    - 2 cs. vaníliás pudingpor
    - 7 dl tej
    - 200 g cukor
    - 1 nagy és 1 kis pohár tejföl

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók: 1 fej karalábé, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 mk só.

  • Görög húsvéti kalács

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 45 dkg vaj, 35 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 1 csomag sütõpor, reszelt narancshéj.

  • Citromszörp

    Hozzávalók: 1 liter víz, 1 kg cukor, 3 db citrom, 10-15g citromsav, 2 g szalicilsav.

  • Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal

    Hozzávalók: 40 dkg borjúmáj, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 1 karalábé, 1 sárga kaliforniai paprika, 1 piros kaliforniai paprika, fél zellergumó, fél szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 2,5 dl szójaszósz, szezámolaj a sütéshez, tengeri só, 2 retek a díszítéshez.

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk.

  • Pulykaleves tárkonyosan

    Pulykaleves tárkonyosanA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Olívás gombasaláta

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, fél fej jégsaláta, 2 db kemény paradicsom, 1 fej lila hagyma, 2 evõkanál magozott és apróra vágott olajbogyó, 3 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál bor- vagy gyümölcsecet, 1-1 késhegynyi õrölt fehér bors és õrölt babérlevél, ízlés szerint só, cukor és ecet.

  • Bundáskenyér variáció

    Hozzávalók: 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítõ, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és õrölt szerecsendió-virág, a tepsihez 2 evõkanál olaj.

  • Milánói tepsisburgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 15 dkg pulykasonka, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg reszelt edami sajt, 2 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Besameles rakott zöldbab

    Hozzávalók 4 személy részére: 60 dkg zöldbab, 15 dkg gépsonka, 5 dkg vaj vagy margarin, szódabikarbóna, só.

loading...