rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Burgonyamártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 burgonya
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 4 tojássárgája
    - 3 csésze olaj
    - 2 tk. só
    - 1 púpozott mokkáskanál törött fehérbors

    Elkészítés:

    A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben addig fõzzük, amíg puha nem lesz. Ekkor összetörjük, majd hûlni hagyjuk, és hozzákeverjük a tojássárgájákat. Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz sonkás falatkák (Tartine al prosciutto)

    Hozzávalók: fehérkenyér, hajszálvékony szeletekre vágott olasz füstölt sonka, mentalevelek, vaj, õrölt feketebors, fekete olajbogyó, paradicsomszelet.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • A legjobb Wok receptek

    Hogyan készítsünk ízletes, változatos ételeket wokban húsok, halak és tengeri herkentyûk, zöldségek, rizs és tészták felhasználásával?

  • Spagetti bolognai módra

    1/2 kg spagettire 1/4 kg húst számítunk. Legjobb, ha vegyesen használunk marha, disznó és borjúhúst. A húst apró kockákra vagdaljuk. Három nagy fej vöröshagymát felkarikázunk, olajon megfonnyasztunk, rátesszük a húst és egy gerezd reszelt fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselymet, zellerlevelet, majoránnát, és tehetünk bele egyéb fûszereket is.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 2 tojás, 1/4 l tej, só, liszt amennyit felvesz.

  • Syros - görög rizsétel

    Fél kg cukkini, 2 csésze rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 40 dkg darálthús, 4 EK tejföl, 2 dkg vaj, 2 kk citromlé, só.

  • Nyári spanyol leves

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg érett paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál borecet, 2-3 evõkanál olívaolaj, 1 szikkadt zsemle, 3 dkg sütõmargarin.

  • Nyuszis tojásos szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 keménytojás, szendvicsvaj, vagy margarin, egy szem ribizli.

  • Zöldséggel töltött tortilla

    Hozzávalók 4 személyre (8 darab):

    1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 cukkíni, 1 konzerv morzsolt kukorica, 5 evõkanál olaj, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál ételízesítõ, 8 tortilla, 10 dkg feta sajt

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Túrós zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre):

    1 kg zöldbab, 10 dkg sajt, 15 dkg túró, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, 1 nagy csokor apróra vágott petrezselyem, 1-2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 tojás sárgája, só ízlés szerint

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Házi mustár - egyedi recept

    Az u.n. magyar-mustár mindennemû francia mustárnál jobb, de csak ott szerezhetõ meg könnyen, a hol szõlõ termesztéssel foglalkoznak.

  • Bíboros mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Habos gyümölcsjoghurt

    Hozzávalók:

    1 literes üveg õszibarackbefõtt, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, 4 evõkanál méz, 1 citrom lereszelt héja

  • Kék szilvás fagyi

    Hány 4 személyre: 30 dkg magozott kék szilva, 2 cl rum, 2 dl tej, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg porcukor.

  • Havas háztetõ

    Hozzávalók:

    6 db tojás, baracklekvár, 10 dkg ráma, 1 cs. vaníliacukor, porcukor, és reszelt citromhéj.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra. Keverd össze a paprikát, hagymát, a kihült rizst és csirkét, majd locsold le az olajból ecettel, borssal és tört fokhagymával készített páclével. Jól keverd össze, majd 1-2 órát érleld hûtõszekrényben.

  • Bableves Szentesné módra

    Hozzávalók:

    1/2 kg sertés comb, 25 dkg gomba, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyem, 1 kis darab zeller, 25 dkg puha bab (lehetõleg nagy szemû., ha száraz babból készítjük, akkor elözõ este áztassuk be!), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál õrõlt paprika, 2 kanál olaj, tárkony levél, babérlevél, só, bors, 1 mokkáskanál tárkonyos ecet, 1 db füstölt hús ízû Knorr leveskocka , 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt

  • Borsos tokány

    Legjobb, ha bélszín szélébõl, az úgynevezett pacsniból készítjük. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk.