rss
  • Burgonyamártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 burgonya
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 4 tojássárgája
    - 3 csésze olaj
    - 2 tk. só
    - 1 púpozott mokkáskanál törött fehérbors

    Elkészítés:

    A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben addig fõzzük, amíg puha nem lesz. Ekkor összetörjük, majd hûlni hagyjuk, és hozzákeverjük a tojássárgájákat. Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karácsonyi tonhalas rakottas

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja, 2 doboz tonhalkonzerv, 10 közepes burgonya, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg sajt, 1 pohár tejföl, só, olaj.

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Örmény zöldség

    A meghámozott krumplit, a megtisztított padlizsánt és a hagymát kockázd fel, s vajon kissé pirítsd meg.

  • Almás rolád

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 evõkanál forró víz, 1 csomag sütõpor, 3 dkg kakaópor. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 tojásfehérje, 15 dkg cukor, fél citrom, 5 dkg dió vagy mandula.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    A kockára vágott szalonna zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, majd a sajtot és a szemlemorzsát a kihûlt hagymához keverjük. Borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A meghámozott paradicsomot és a gombát szeletekre vágjuk, majd a fokhagymás vajjal kikent tûzálló tálba rétegezzük õket.

  • Fügével töltött pite

    Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg liszt, 20 dkg friss, érett füge, 1 evõkanál száraz fehérbor, 1 evõkanál olaj, 2 dkg élesztõ, só

  • Baconszalonnával burkolt szûzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel

    Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg szûzérme, 15 dkg baconszalonna, só, õrölt gyömbér, durvára õrölt Kotányi bors fûszerkeverék, olaj.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Grillezett pisztráng

    Hozzávalók: 2 pisztráng, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom, olívaolaj, só, frissen tört fekete bors.

  • Csokis kávé

    Hozzávalók: 5 dkg fõzõcsokoládé, 1 evõkanál víz, 5 dl nagyon erõs kávé, cukor.

  • Gomba paprikás

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 gr gomba, 1 gerezd fokhagyma, Teáskanál õrölt paprika, Só, bors, babérlevél, Kis doboz tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 húsleves kocka;

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Alföldi toroskáposzta

    Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta, 2 kg császárvég, vagy más zsíros hús, 2 kg sertésfarok, 4-5 nagyobb fej hagyma, õrölt bors, paprika, só.

  • Meggyes lepény

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 1 citrom, 5 g só, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 dkg élesztõ, 1 tojás.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Kókuszkrémes torta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 8 tojás
    - 8 ek. kristálycukor
    - 8 ek. finomliszt
    - fél cs. sütőpor

    Krémhez:

    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 2 dl tej
    - 2 dl kókusztej
    - 1 cs. vaníliás puding
    - 20 dkg cukor
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl habtejszín
    - 1 cs. habfixáló por

  • Bodzavirág bor

    Hozzávalók: 1 l lemorzsolt bodzavirág, 1 kg cukor, 1 karikára vágott citrom, 3 l víz, 50 g élesztõ.

  • Meggyes-cappuccinos szelet

    Meggyes-cappuccinos szeletA tojásokat és a porcukrot konyhai robotgéppel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, pudingport és a sütőport, hozzáadjuk az olajat, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített (légkeverésen) sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve lehúzzuk róla a papírt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A meggy levét leöntjük, és egy kevéske vízzel felhígítjuk. A pudingport hozzáadjuk, először hidegen simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

  • Sörös bajor virsli

    Hozzávalók: 80 dkg bajor virsli, 1 üveg sör, 1 fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 10-12 szem bors, 1 kk. só, olaj.

  • Hajdina

    Hozzávalók: 10 dkg hajdina (melyet megfõzünk), 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1 ek lenmag, 1 ek szemes köménymag (helyette lehet mák, szezámmag, õrölt dió, mogyoró), 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 dl olaj, 2,5 dl víz.