rss
  • Burgonyamártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 burgonya
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 4 tojássárgája
    - 3 csésze olaj
    - 2 tk. só
    - 1 púpozott mokkáskanál törött fehérbors

    Elkészítés:

    A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben addig fõzzük, amíg puha nem lesz. Ekkor összetörjük, majd hûlni hagyjuk, és hozzákeverjük a tojássárgájákat. Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Medvehagymás pesto

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

  • Németország ízei

    Bereznay Tamás,a köztársasági elnök szakácsa, közismert séf már harmadik könyvét jelenteti meg a Boook Kiadónál.

    A Németország ízei sajátos kötet: egyszerre úti- és receptkönyv.

    Tizenhat fejezetre oszlik, melyek mindegyike egy-egy német tartomány jellegzetességeit mutatja be.

    Az általános turisztikai leírást a tartomány hagyományos, Bereznay által interpretált receptjei követik.

  • Burgonyás derelye csirkemájas zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 1 kg elõzõ nap fõtt lisztes burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt, frissen reszelt szerecsendió, õrölt bors; a töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 4-5 evõkanál vágott zöldfûszer (petrezselyem, snidling, turbolya), 3 dkg vaj, 5 dkg olvasztott vaj, 1 pohár tejföl.

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 200 g búzadara, 400 ml tej, 100 g vaj, l/2 citrom, 3 db tojás, só, 100 g porcukor, 100 g mazsola, gyümölcsszirup vagy lekvár.

  • Casino tojás

    Hozzávalók: 5 kemény tojás, 10 dkg vaj, 40 dkg franciasaláta, 3 dl tartármártás, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, mustár, szardellapaszta ízlés szerint, aszpik, és besamel.

  • Nyuszis tojásos szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 keménytojás, szendvicsvaj, vagy margarin, egy szem ribizli.

  • Sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 2 db közepes krumpli nyersen reszelve, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerlevél /összekötve/, zöldpaprika félbevágva, só, bors ízlés szerint. A rántáshoz: 2 evõkanál olaj, 2 csapott evõkanál liszt.

  • Csirkeleves gombás raviolival

    Hozzávalók a leveshez: 1 csirke, 1 csomag vegyes zöldség, 1 hagyma, só, bors, sáfrányos szeklice. A raviolihoz: 25 dkg gomb, 25 dkg hagyma, 2 tojás, 1 tojás sárgája, 30 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, só, bors.

  • Ribizlileves

    Hozzávalók: 50 dkg ribizli, 1 gombóc vanília fagylalt, 1 gombóc citrom fagylalt, 5 dl tejszín, 4 evõkanál cukor.

  • Házi burgonya lángos

    Hozzávalók: 2 1/2 dkg élesztõ, 1/2 kg liszt, 2-3 db közepes fõtt burgonya, 1/2 dl tej, só, cukor.

  • Tejfölös bableves

    Hozzávalók: 25 dkg tarkabab, egy füstölt sertéscsülök, egy-egy petrezselyemgyökér és sárgarépa, egy evõkanál zsiradék, egy evõkanál liszt, egy evõkanál apróra vágott vöröshagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, szemesbors, egy deci tejföl, ecet, csipetke.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Gránátalma koktél

    Hozzávalók: gránátalma-szirup, ananászlé, narancslé, pár szem meggy díszítésnek, tejszínhab, jég.

  • Mákos pite

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 25 dkg margarin, 3-4 evõkanál olaj, 10 dkg cukor, csipet só, 4 tojás sárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 dkg élesztõ; 4-5 kanál lekvár; máktöltelék: 25 dkg õrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 fõtt burgonya, reszelve, 4 tojás felvert fehérje, 8 evõkanál cukor, szükség esetén kevés víz

  • Pikáns csirkemell

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg gomba, 10 dkg trappista sajt, majoránna, bors, Delikát, liszt, kevés olaj, paradicsompüré, rizs.

  • Kapros túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 1 dkg gríz, 2 tojás, 2 evõkanál apróra vágott kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Írómártás avokádóval és kaprival

    Az avokádókat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk és 10 dkg gyümölcsöt kis kockákra vágunk. A többit a tejszínnel, az íróval, a citromlével és a fokhagymagerezddel finom pürévé mixeljük, majd szitán átpasszírozzuk. Tipp: A mártást közvetlenül fogyasztás elõtt készítsük el, mert hamar elszínezõdik. Fontos, hogy teljesen érett avokádót használjunk.

  • Mákos-almás rétes

    Mákos-almás rétesA citromot beáztatjuk, majd lereszeljük a héját. A citromhéjat, mákot és a mazsolát annyi tejben megfőzzük, hogy sűrű legyen a massza. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral együtt összekeverjük a megfőzött masszával. A réteslapokat egy enyhén nedves konyharuhára terítjük, olajjal megkenegetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a kihűlt tölteléket, és a konyharuhával felgöngyöljük. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Melegen, porcukorral díszítve tálaljuk.

  • Ínyenc mártás

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 szelet kenyér, fél húsleveskocka, 1 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, késhegynyi õrölt fahéj, kevés mustár, 1 teáskanál bor- vagy gyümölcsecet, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.

  • Sonkás-tejszínes rakott tészta

    Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba. Hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és vegetát, majd beleöntjük a vizet is. A penét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és letakarjuk a jénait egy edénnyel, vagy alufóliával. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".