rss
  • Burgonyamártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 burgonya
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 4 tojássárgája
    - 3 csésze olaj
    - 2 tk. só
    - 1 púpozott mokkáskanál törött fehérbors

    loading...

    Elkészítés:

    A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben addig fõzzük, amíg puha nem lesz. Ekkor összetörjük, majd hûlni hagyjuk, és hozzákeverjük a tojássárgájákat. Az olajat fokozatosan adagoljuk hozzá, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz spagetti-leves

    Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti, 10 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kávéskanál olaj.

  • Sült libamáj pirított szõlõszemekkel

    Hozzávalók:

    1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs

  • Mákos sütemény

    Hozzávalók:

    - 30 dkg sima liszt
    - 20 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 2 kanál tejföl vagy tej
    - 10 gramm cukor
    - egy csipetnyi só

    Mákos töltelék:

    - 8 tojás
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg darált mák
    - 3 dkg finom morzsa
    - citromhéj

  • Rakott édeskáposzta

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors.

  • Olasz rizsleves

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 15 dkg rizs, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, fehérrépa, karalábé, káposzta, kelkáposzta, zeller, bab, szárnyas máj, zúza, só, bors, reszelt sajt, 5 dkg vaj, szerecsendió, zöldpetrezselyem.

  • Kaszpi saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 2 db közepes hering, 4 db sárgarépa, 2 db ömlesztett sajtkocka, 15 dkg vaj, bors, petrezselyem zöldje.

  • Mandulatej

    Hozzávalók: 1.7 dl tej, 2 dkg édes mandula, 1/2 szem keserûmandula, 2.5 dkg cukor.

  • Kókuszdió

    Hozzávalók:

    a külsejéhez: 2 evõkanál rum; 5 dkg keserû kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor; a belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor; forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez: 15 szem fél dióbél

  • Mákos-áfonyás kekesz

    Hozzávalók: 5 deka darált mák, 25 deka liszt,15 deka vaj, 8 deka cukor, 8 deka aszalt vörös-áfonya, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 kisebb tojás.

  • Tojáskrém

    Megfõzünk 4 tojást keményre. Hideg vízbe lehûtjük. Megtisztítjuk, a sárgákat egy tálba tesszük. A fehérjét apróra felvágjuk. A tojássárgákhoz felvágunk 3-4 szál újhagymát vagy egy kisebb fej vörös-hagymát, megsózzuk.

  • Töltött libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 15 dkg darált libamell, ½ kg gesztenye, só, bors, szerecsendió, 2 tojás, ételízesítõ, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld.

  • Borsós sertésszelet

    Sertés karajszeleteket lisztbe forgatunk, majd zsírban hirtelen átsütjük. A maradék zsírban a zöldborsót (30-40 dkg) megforgatjuk, borssal, sóval, pici cukorral megszórjuk, felöntjük vízzel.

  • Citromos torta

    Citromos tortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. Mikor felverődött, kanalankét hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább verjük, míg kemény habbá nem válik. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan összekeverjük a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütjük. A tejben megfőzzük a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverjük.

  • Mézes borleves

    Hozzávalók:

    8 dl fehérbor, fél citrom héja, fahéj és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, 8 dkg méz

  • Csirkeaprólékleves Oroszosan

    Hozzávalók: 4 személyre, 1 csomag csirkeaprólék ( kb.500 g), 300 g vegyes leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes nagyságú cékla, 150 g savanyúkáposzta, 1 db krumpli, 1 pohár tejföl, 1 ek. paradicsompüré, petrezselyemzöld, 1 ek. szárnyas esszencia, só, bors.

  • Sertésszelet diós szószban

    Sertésszelet diós szószbanA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és pirosra sütjük a hússzeleteket. Oldalanként kb. 3-4 perc kell, majd félretesszük, és melegen tartjuk őket. A visszamaradt szaftra öntjük a konyakot, kiforraljuk belőle az alkoholt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, enyhén megpirítjuk, majd belekeverjük a mézet, és a diót. Karamellizáljuk. Végül hozzáadjuk az Erős Pistát, a tejszínt, és folyamatos keverés mellett szószos állagúra sűrítjük. Tálaláskor a hússzeleteket meglocsoljuk a szósszal, megszórhatjuk tört dióval.

  • Aszaltgyümölcsös golyók

    Hozzávalók: 300 g aszalt gyümölcs,1 db tojás, 100 g vaj, 150 g porcukor, 150 g darált dió, 2 evõkanál rum. A diszítéshez: csokidara, és darabosra vágott pirított dió.

  • Meggyes lepény

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 1 citrom, 5 g só, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 dkg élesztõ, 1 tojás.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Rakott zöldbab 1.

    Hozzávalók: zöldbab, szójagranulátum, rizs, Tolna sajt reszelve, olaj, só, bors, fokhagyma, vegeta, 1 pohár tejföl, vagy kefir.

loading...