rss
  • Gyümölcssaláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 2 narancs
    - 2 mandarin
    - 1 grapefruit
    - 1 banán
    - 6 eper
    - 1 pohár narancslikõr
    - 6 édesítõ tabletta
    - 1 kanál reszelt nerencshéj
    - 1/2 pohár víz
    - 50 ml tejszín

    Elkészítés:

    Hámozzuk meg a gyümölcsöket, mossuk meg és vágjuk apróra. Helyezzük egy gyümölcsös tálra. Oldjuk fel az édesítõ tablettát a vízben, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és a narancslikõrt. Öntsük rá a gyümölcsre. Mentalevéllel és tejszínhabbal díszítjük.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szõlõs máj

    Hozzávalók: 4 egész csirkemáj (szív is lehet vele), 1-1 fürt fehér és piros szõlõ, 1,5 dl vörösbor, vaj, szendvicskenyér, só, bors.

  • Rakott túrós tészta

    Hozzávalók:

    25 dkg fodros nagykocka tészta
    25 dkg túró
    2 tojás
    15 dkg cukor
    5 dkg vaj
    2 evõkanál tejföl
    fél csomag mazsola
    2 csomag vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja

  • Csokoládés babapiskóta-torta

    Hozzávalók: 12 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, 4 tojás, csipetnyi só, kb. 35 db babapiskóta.

  • Tojásleves

    Hozzávalók:

    - 2 evõkanál liszt
    - 1 evõkanál õrölt paprika
    - 1 csipet fûszerkömény
    - só
    - 4 db tojás
    - 1,5 liter víz
    - kevés olaj

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Lazacos tésztasaláta

    Hozzávalók: 1/4 csomag spagetti tészta, füstölt lazac, 5 dkg gépsonka, 4 db csemege uborka, 1 kisebb alma, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tejföl, majonéz, bors, 1 ek. mustár, pár csepp citromlé, kevés cukor.

  • Kolbászleves

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt kolbász, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál finomliszt, 1 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, és törött fekete bors, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, (csipetnyi erõs paprika is lehet). A galuskához: 1 tojás, és két evõkanál liszt.

  • Irish Coctail

    Hozzávalók: 5 cl ír whiskey, 6 öntet zöld Creme de Menthe, 3 öntet zöld Chartreuse, jég.

  • Ananászbólé

    Egy közepes nagyságú ananászt a szokott módon megtisztítunk, és kb. 8-10 mmvékony korongokra, utóbbiakat pedig kb. 15-20 mm-es csíkokra aprítjuk.

  • Máktorta

    Hozzávalók:

    22 deka cukor, 5 deka vaj, 2 tojás, 1 csomag vanillincukor, citromlé, 15 deka darált mák, 22 deka liszt, 1/2 csomag "Backin" sütõporral keverve, 6 evõkanál tej, a töltéséhez ribiszkelekvár és kevés rum; a mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evõkanál forró víz, 8 deka csokoládé.

  • Citromos zöldbableves

    Megtisztítunk, kis darabokra vágunk 40 deka zöldbabot, és másfél liter vízben feltesszük fõni. Beleteszünk 1-1 szál megtisztított, négybe vágott sárgarépát meg petrezselyemgyökeret, egy darabka citromhéjat, és megsózzuk.

  • Szalonnás lecsó

    Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kk cukor, só.

  • Húsos-besameles rakott tojás 4 személyre

    Hozzávalók: 8 kemény tojás, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 5 dl besamel, diónyi vaj, petrezselyem, zsemlemorzsa, õrölt szerecsendió, õrölt bors, só;

  • Túrós-meggyes sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg sütőmargarin
    - 1 db tojás
    - csipet sütőpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    - 25 dkg magozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evőkanál cukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 25 dkg túró

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 5 dl meggylé vagy víz

  • Csicseriborsó curry

    Hozzávalók:
    1 fej közepes hagyma, 50 ml étolaj, ½ nagyobb paradicsom, kb 300 gramm fõtt csicseriborsó, chilipor (ízlés szerint), ¾ ek garam masala, 1 tk chana masala fûszerkeverék, ¾ ek õrölt koriander, 1 ek sûrített paradicsom, 3 dl víz, 1-2 ek kesudiószósz, gyömbércsíkok, 1 tk só, petrezselyem zöldje, vagy koriander;

  • Citromos-mákos muffin

    Hozzávalók: 1/4 csésze mák, 2/3 csésze tej, 2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1 tojás, 1/3 csésze növényi olaj, 2 evõkanál citromlé.

  • Pulykás-joghurtos franciasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, õrölt bors, 3 evõkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olívaolaj, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Boszorkánypogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.

  • Grill aranykárász kerkenni mártással

    Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os kárász, A kerkenni mártáshoz: 4 db paradicsom, 4 zöldpaprika, 2 fej hagyma, 5-6 mentalevél, petrezselyem zöldje, 1 zellergumó, fél citrom leve, 3 evõkanál olívaolaj, só, õrölt bors, harissza ( észak-afrikai csípõs fûszerkeverék, püréformában), 1 gerezd fokhagyma.

  • Káposztás paszuly

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1,5 kg oldalas (felszeletelve ujjnyi darabokra), 3 disznóköröm (összevágva), 30-40 dkg házi sonka, 30 dkg fehér bab.