rss
  • Gyümölcssaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 2 narancs
    - 2 mandarin
    - 1 grapefruit
    - 1 banán
    - 6 eper
    - 1 pohár narancslikõr
    - 6 édesítõ tabletta
    - 1 kanál reszelt nerencshéj
    - 1/2 pohár víz
    - 50 ml tejszín

    Elkészítés:

    Hámozzuk meg a gyümölcsöket, mossuk meg és vágjuk apróra. Helyezzük egy gyümölcsös tálra. Oldjuk fel az édesítõ tablettát a vízben, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és a narancslikõrt. Öntsük rá a gyümölcsre. Mentalevéllel és tejszínhabbal díszítjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült csirkemell brokkolival

    Hozzávalók:

    - 4-5 csirkemellfilé
    - 15 dkg brokkoli
    - 2-3 szelet kenyér
    - olívaolaj
    - ételízesítõ
    - só
    - bors
    - pirospaprika
    - fokhagyma
    - rozmaring
    - majoranna

    A tzatziki öntethez:

    - kígyóuborka
    - só
    - bors
    - 1 dl tejföl
    - 2 dl natúr joghurt
    - 2-3 gerezd fokhagyma

  • Rántott sertésborda (sertésborda rántva)

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Hókristály

    Hozzávalók kb. 85 darabhoz: 5 dkg citronát (cukrozott citromhéj), 15 dkg liszt, 1 csipet sütõpor, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj /margarin, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál citromaroma, 1 citrom reszelt héja.

    A mázhoz: 7 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál jégcukor

  • Fahéjas fánk

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárga, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, fahéjas porcukor, csipetnyi só;

  • Brokkolis tészta

    Hozzávalók: 400 g tészta, ízlés szerint (metélt, csiga stb.), só, 400 g brokkoli, 4 szem paradicsom, 100 g mélyhûtött rákhús, 3 tojás, 375 ml tej, bors, szerecsendió, 4 ek. reszelt sajt.

  • Csõben sült karfiol

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella, 5-6 gerezd fokhagyma, só, citromlé, vaj.

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • Kaszinótojás

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 1 evõkanál szardella­paszta, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál tejföl, só, õrölt bors, 2 dl tartármártás.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só

  • Nõi szeszély

    Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, 6 kanál tej, 1 kanál cukor, 14 dkg vaj, 4 tojás, 28 dkg liszt, csipet só, 10 dkg eperlekvár, 25dkg cukor.

  • Szilveszteri lencsesaláta

    Elkészítés: A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára fõzzük, leszûrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé megborsozzuk, és így hagyjuk kihûlni. A sárgarépát és a hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Amikor kihûlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás elõtt tojáskarikákkal, petrezselyemzölddel díszítjük.

  • Fokhagymás sajt túróból

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg krémtúró, 20 dkg vaj, 2 dkg só, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 2 g durvára õrölt bors, 2 dkg fokhagyma.

  • Hatlapos süti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 15 dkg margarin
    - 10 dkg porcukor
    - 1/2 cs sütõpor
    - 1 tojás
    - 1 tejföl

    Krémhez:

    - 1 l tej
    - 6 evõkanál liszt
    - 25 dkg kristálycukor
    - 10 dkg margarin
    - kevés rum

  • Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

    Hozzávalók: 300 g liszt, 1 ek étkezési keményítõ, 1/2 cs porélesztõ, 25 g cukor, 1 kk só, 35 g Liga margarin, 1,75 dl rizstej, 2 maroknyi mazsola;

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Diós sajtos töltött csirke dióbundában

    Hozzávalók: 4 db csirke mell, 100 g krémsajt, 100 g dió, 20 g vaj, 1 db zsemle, gyömbér, só, õrölt bors;

    Panírozáshoz: 100 g liszt, 2 db tojás, 80 g zsemlemorzsa, 80 g dió, olaj a sütéshez;

    Vajas sárgarépához: 400 g sárgarépa, 50 g vaj;

    Ízlés szerint: cukor, só, 1 csomag petrezselyemzöld;

    Burgonyapüréhez: 800 g burgonya, 1 dl tej, 80 g vaj, só;

  • Bográcsgulyás fazékban

    Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, kis olaj, 1 fej vöröshagyma, kis só, köménymag, 3 szem közepes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, Piros Arany, csipetketészta (10 liszt, 1 tojás, só).

  • Túrógolyó

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 30 dkg porcukor, ízlés szerint vaníliás cukor, 30 dkg kókusz, mogyoró vagy mandula.

  • Karamella fagylalt

    Hozzávalók:

    2 dl tej, 3 dl tejszín, 0,5 dl víz, 15 dkg kristálycukor, 1 tojássárga, 3 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só

  • Házi májgaluska leves

    Házi májgaluska levesA zöldségeket vékony karikára vagy kockára felvágom és kb. 1,5 l vízbe felteszem főni a leveskockával. Közben elkészítem a májgaluskát: 1 db májkrém, 1 db tojás, egy kicsi bors, só, egy csipet szódabikarbóna, egy-másfél evőkanál búzadara (amennyi az állagához szükséges), petrezselyemzöld apróra vágva. Villával jól összedolgozom, s amíg a zöldségek puhulnak, pihentetem. Kb. 20 perc után teáskanállal a levesbe szaggatom, 5 perc forrás után lefedem a leves és állni hagyom kb. 10 percig. Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemre szedem rá a levest.