rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Házi cukkinis kenyér

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 75 ml extra szûz olívaolaj
    - 200 g teljes kiõrlésû búzaliszt
    - ½ csomag sütõpor
    - 300 g cukkini
    - só
    - tört színes bors
    - 50 g fekete olívabogyó
    - 50 g feta sajt
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 ek olívaolaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek fenyõmag

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A fej vöröshagymát aprítsuk fel, és egy evõkanál olajon dinszteljük meg. Az olívabogyót karikázzuk fel, a feta sajtot vágjuk kisebb kockákra. A cukkinit reszeljük le, sózzuk, és hagyjuk levet engedni. A levét ne nyomkodjuk ki, mert az is kelleni fog.

    A tojásokat keverjük ki az olajjal, majd adjuk hozzá a sütõporral elkevert lisztet is. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt cukkinit a levével együtt. A fenyõmagot üres serpenyõben pirítsuk meg. Hozzáadjuk a dinsztelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, borsozzuk, és keverjük bele a sajtot, és az olívabogyót és a fenyõmagot is.

    Öntsük a sütõpapírral bélelt formába, és 160 fokos, elõmelegített, légkeveréses sütõben süssük 40 percet. Ezt követõen emeljük a hõfokot 200-ra, és további 10 percig süssük. Légkeverés nélkül 175 fokon süssük. Hagyjuk kihûlni, és már fogyasztható is.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tárkonyos körözött

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 20 dkg vaj, 3 fej lilahagyma, 8 dkg póréhagyma, 1 dl tejföl, tárkonylevél, õrölt köménymag, pirospaprika, só.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;

  • Zöldséges tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 1 db kígyóuborka
    - 3 db paradicsom
    - 1 csokor piros retek
    - 2 db zöldpaprika
    - 6 tojás
    - só
    - õrölt bors
    - 1 csokor petrezselyem
    - 3 evõkanál olívaolaj
    - 3 dl majonéz

  • Szójapörkölt

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsompüré-konzerv, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, Vegeta.

  • Nugátfagylalt

    Hozzávalók: 3/4 l tej, 1 csésze cukor, 5 tojás, 1 tk só, fél-fél csésze csokireszelék, pisztácia, mogyoró, dió és mandula, 1,5 csésze tejszín, kis keserûmandula aroma, 1 ek vaniliáscukor.

  • Vagdalt hús pogácsa alakban

    A húst, éppen úgy vesszük ehhez, mint az elõbbihez, fele rész disznóhús, fele rész marhahús. De lehet csak felsálból is csinálni, úgy is jó csak disznóhússal keverve.

  • Zöldfûszeres pulykasült

    Hozzávalók: 8 kisebb burgonya, 300 g friss vagy mélyhûtött kelbimbó, 200 g sárgarépa, 175 g majonéz, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 evõkanál borecet, 2 teáskanál "zellermag" (zellertermés), 1 evõkanál felaprított metélõhagyma vagy petrezselyemzöld, só, bors.

  • Gyümölcsös kuglóf

    Gyümölcsös kuglófA margarint a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A mandulát, a sütőport meg a fűszereket a liszthez vegyítjük, és a tojásos masszához adjuk. A datolyát, a fügét és a koktélcseresznyét felaprítjuk, összekeverjük a diákcsemegével, majd a tojásos masszához adjuk. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kuglófot, ha megsült, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a sütőformából.

  • Rokfortos öntet

    Végy 25 dkg majonézt, 15 dkg rokfortot, 1 dl tejszínt, 2-3 evõkanálnyi citromlét, egy kevés cayenne borsot, õrölt fehér borsot és sót.

  • Kukoricás-sonkás tésztasaláta

    A tésztát fõzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével. A leszûrt tésztához add hozzá a kukoricát, sonkát, hagymát és végül öntsd le a mártással. Jól keverd össze és tedd 1-2 órára hûtõszekrénybe, hogy jól összeérjen.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - 4 tojás
    - 16 db kimagozott, töltött olajbogyó
    - 1 evõkanál tejföl
    - 2 dkg margarin
    - 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
    - 1 púpozott teáskanál majonéz
    - só
    - bors
    - néhány salátalevél

  • Bőséges zöldséges ragu

    Bőséges zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát, és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsózzuk, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és tálalható. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Kókuszgolyó

    KókuszgolyóA kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt levét rumaromával ízesítjük, majd ebből annyit öntünk a tésztához, hogy az formázható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. A kókuszgolyót többféleképpen is készítik, lehet tenni a közepébe meggyet is, illetve van aki a tésztájába még főzött kávét is önt a kakaó mellé.

  • Fokhagymás padlizsán

    Hozzávalók: személyenként 1 padlizsán, 2 tányér rozscsíra, 1 gerezd fokhagyma, só, 2 ek. olaj.

  • Hűsítő sárgadinnyeleves

    Hűsítő sárgadinnyelevesA dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal kis gömböket is vájhatunk ki a dinnyéből, és akkor nem kell kockázni.) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.

  • Victoria Boutenko: A nyerskonyha legjobb receptjei

    A szerzõnõ ezúttal családja legféltettebb kincseként õrzött receptjeit adja közre könnyen érthetõ módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhetõ lelkesedése, a kezdõ szakácsokat bátorító hozzáállása.

  • Raffaelló szelet

    Krém: 1 liter tej, 7 tojás sárgája, 8 ek cukor, 4 cs vaníliás cukor, 3 vanília puding sûrûre fõzni. Ha kihûlt, 1 margarint belekeverünk.

  • Magyaros tojássaláta

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 2 ek lecsó, 1/2 mk pirospaprika, 3 dl tartármártás, 1 ek vágott metélõhagyma.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkecombokat süssük ki. Amikor kihűltek, vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokká. A maradék húsokat is szeleteljük fel csíkokká. A paprikát és a gyömbért aprítsuk fel – gyufanagyságú vékony csíkokká. Az újhagymákat átlósan vágjuk fel vékony szeletekké. A chilit magtalanítsuk, és aprítsuk fel. Keverjük el a szójaszószt, cukrot, ecetet, olajakat. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Egy tálban keverjük el a gyömbér, paprika és újhagyma szeleteket, majd öntsük le az öntettel. Helyezzük rá a csirkeszeleteket, majd tálaljuk.

  • Katóka

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...