2024.05.07. - Gizella

Házi cukkinis kenyér

Hozzávalók:

- 2 tojás
- 75 ml extra szûz olívaolaj
- 200 g teljes kiõrlésû búzaliszt
- ½ csomag sütõpor
- 300 g cukkini
- só
- tört színes bors
- 50 g fekete olívabogyó
- 50 g feta sajt
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek fenyõmag
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A fej vöröshagymát aprítsuk fel, és egy evõkanál olajon dinszteljük meg. Az olívabogyót karikázzuk fel, a feta sajtot vágjuk kisebb kockákra. A cukkinit reszeljük le, sózzuk, és hagyjuk levet engedni. A levét ne nyomkodjuk ki, mert az is kelleni fog.

A tojásokat keverjük ki az olajjal, majd adjuk hozzá a sütõporral elkevert lisztet is. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt cukkinit a levével együtt. A fenyõmagot üres serpenyõben pirítsuk meg. Hozzáadjuk a dinsztelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, borsozzuk, és keverjük bele a sajtot, és az olívabogyót és a fenyõmagot is.

Öntsük a sütõpapírral bélelt formába, és 160 fokos, elõmelegített, légkeveréses sütõben süssük 40 percet. Ezt követõen emeljük a hõfokot 200-ra, és további 10 percig süssük. Légkeverés nélkül 175 fokon süssük. Hagyjuk kihûlni, és már fogyasztható is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!