2024.04.27. - Zita

Krumplis paradicsomsaláta

Hozzávalók:

- 6-8 db közepes krumpli
- 5 db közepes paradicsom
- 2 kisebb fej lilahagyma
- cukor
- ecet
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd sós vízben megfõzzük. A paradicsomot is kis kockákra vágjuk. A lilahagymát felszeleteljük.

Elkészítjük az öntetet: 2 ek ecetet elkeverünk 2 ek cukorral, majd felöntjük kevés vízzel. Ízlésünknek megfelelõen még tehetünk bele cukrot vagy ecetet. Majd felöntjük kb. 4-5 dl vízzel, és beletesszük a krumplit, a paradicsomot és a hagymát.

Hûtõben pihentetjük. Érdemes pár órával fogyasztás elõtt elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!