rss
  • Krumplis paradicsomsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 6-8 db közepes krumpli
    - 5 db közepes paradicsom
    - 2 kisebb fej lilahagyma
    - cukor
    - ecet

    Elkészítés:

    A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd sós vízben megfõzzük. A paradicsomot is kis kockákra vágjuk. A lilahagymát felszeleteljük.

    Elkészítjük az öntetet: 2 ek ecetet elkeverünk 2 ek cukorral, majd felöntjük kevés vízzel. Ízlésünknek megfelelõen még tehetünk bele cukrot vagy ecetet. Majd felöntjük kb. 4-5 dl vízzel, és beletesszük a krumplit, a paradicsomot és a hagymát.

    Hûtõben pihentetjük. Érdemes pár órával fogyasztás elõtt elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.

  • Gombás raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg vegyes zöldség, zöldpetrezselyem, 1 késhegynyi pirospaprika, majoranna, 1 gyömbérgyökér, köménymag, szerecsendió, 1 dl tejföl, só, törött bors, 1/2 dl olaj.

  • Gyümölcsszorbet

    Hozzávalók: 3 ek vaniliafagyi, 2 cl fehér vermut (Cinzano, Martini stb.), 4 cl tej, pezsgõ, 2 eper, 1 fél õszibarack, 2 gerezd narancs.

  • Görög narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Rántott csirkemáj (Rántott szárnyasmáj)

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa, só és olaj a kisütéshez.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • 1 tészta - 50 pizza

    Több mint száz évvel ezelõtt indult világhódító útjára a pizza. Ebbõl a közkedvelt és laktató ételbõl ma már sokféle változat kapható bármerre járunk. A könyv segítségével magunk is könnyedén elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelõt a klasszikus pizzakenyértõl az ananászos pizzáig. A tészta ugyanaz csak a feltétek változnak attól függõen, hogy az amerikai stílusú babecue pizzát szeretnénk kipróbálni, vagy az egyszerû spárgás és zöldfûszeres pizza keltette fel az érdeklõdésünket.

  • Fancy Drink

    A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és a hûtött longdrinkes pohárba öntve és ananásszal díszítve szervírozzuk.

  • Sajtos-bundás hús

    Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj (csont nélkül), liszt, 2 tojás, 10 dkg trappista sajt reszelve, só, olaj a sütéshez;

  • Daragaluska

    Hozzávalók: 25 g vaj, 1 db tojás, 3 ek. búzadara, só, petrezselyem zöld.

  • Marhafelsál tojással töltve

    Hozzávalók: 70-80 dkg felsál, 8 dkg füstölt szalonna, 8 tojás, 1 fej hagyma, zsír, só.

  • Zabpelyhes málnaleves

    Hozzávalók: málna 500 g, joghurt 400 ml, ásványvíz 400 ml, gyümölcslé 200 ml, zabpehely 30g, ízlés szerint méz, szegfûszeg, fahéj, só.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál curry-por, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Fasírt bográcsban vagy fóliában

    Hozzávalók 4-5 személyre: 1,5 kg marha - és disznóhús, kávéskanálnyi bors, 4-5 kávéskanálnyi félédes paprika, harmadannyi zsemlemorzsa, mint a hús, félannyi száraz kenyérbél (prézli), mint a morzsa, 2 felvert tojás, só, alufólia.

  • Narancs-tea

    Egy darab jól megmosott narancshéjat és 4 evõkanál fekete teát leforrázunk 1 liter vízzel.

  • Piòa Colada

    Hozzávalók: 9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sûrû kókusztej, kb. negyed csésze jégkása.

  • Jávai fahéjas kávé

    Hozzávalók 2 adaghoz: 4 kk. instant kávé, 100 ml habtejszín, õrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek. gyömbérszirup, 2-3 ek. cukor.

  • Túrós pite

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

  • Mákos kuglóf

    Mákos kuglófEgy edényben a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a levet, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk a tésztát. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport, a sót, és a mákot. Ezután a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd az egészet egy kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha sülés közben a teteje nagyon kezdene pirulni, fedjük le fóliával.