2025.11.04. - Károly

Lebbencsleves

Hozzávalók:

- 40 dkg burgonya
- 8 dkg lebbencstészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dkg lecsó
- fûszerpaprika
- õrölt bors
- só
Elkészítés:

A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy tágas edényben süssük ki és szedjük ki a zsírból.

A zsírjában fonnyasszuk meg a vöröshagymát, utána húzzuk le a tûzrõl, szórjuk meg pirospaprikával, adjunk hozzá a felkockázott krumplit, majd visszatéve pirítsuk üvegesre, ízesítsük lecsóval, õrölt borssal és sóval.

Öntsük fel hideg vízzel és lassú tûzön fõzzük.

Közben a lebbencstésztát sütõben pirítsuk világosbarnára, majd a szalonnakockákkal együtt adjuk a leveshez, s így fõzzük készre.