rss
  • Tepsis sült gyümölcsök

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 db banán
    - 1 db alma
    - 1 db narancs
    - 2 db kivi
    - 1 kk baracklekvár vagy méz
    - 2 dkg margarin

    loading...

    Elkészítés:

    Cikkekre vágjuk a gyümölcsöket. Belerakjuk egy tûzállótálba.

    Eloszlatjuk rajta a lekvárt, és a margarint kis kockákban szétosztjuk a lekvár tetején. Sütõben grill fokozaton megsütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Boros káposztával töltött liba

    Hozzávalók: 1 egész liba, 25dkg savanyu káposzta, 2 savanykás alma, 1 nagy fej
    vöröshagyma, 2evk rizs, 1/2dl vörösbor, majoránna, bors, só, õrölt kömény.

  • Affinity

    Keverõpohárban készítjük, elõhûtött pohárba szûrjük, végül a citromhéjjal megspricceljük.

  • Töltött kivi

    Hozzávalók: 8 db kivi, 15 dkg csirkemell, 15 dkg Anikó sajt, 6 dkg majonéz, reszelt citromhéj, 1 narancs leve és reszelt héja; a majonézhez: 2 tojássárgája, csipet só, bors, 2 dl olaj, 1 mokkáskanál citromlé.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg finomliszt
    - 1 kávéskanál só
    - 10 dkg fõtt burgonya
    - 7 dkg cukor
    - 7,5 dkg olvasztott margarin
    - 1 db. tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 260 ml tej
    - 1 csomag élesztõ
    - tojás a kenéshez

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 2 fej lilahagyma, 2 piros kaliforniai paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 3 evõkanál extra szûz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál bazsalikom pesto, 2 evõkanál fenyõmag, só, darált bors, 8 szelet kecskesajt.

  • Rokfortos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg tisztított kelbimbó, 10 dkg rokfort sajt, 3 dl tejföl (vagy tetszés szerint 1 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefír), só, fehér bors, 1 csokor metélõhagyma.

  • Tejlikõr

    Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl alkohol vagy vodka, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 kg cukor.

  • Zöldségropogós

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1 késhegynyi õrölt bors, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Görög saláta

    Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy paradicsom, 1 kis kígyóuborka, 1 kis hagyma, 5 dkg kimagozott olajbogyó, 8 szardella, 12 dkg juhsajt (feta).

  • Eper cukorban

    Egy kiló epret mosatlanul, száraival együtt egy mély tálba teszünk s 4 citrom levét rányomva 4 óra hosszat abban állni hagyjuk, néha kicsit megrázva, hogy a lé mindenütt érhesse. Azután vízbe tesszük, megmossuk, száraitól megtisztítva szitára rakjuk.

  • Füstölt vargányás korhely leves

    Hozzávalók:

    40 dkg savanyú káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg házi füstölt sonka, 10 dkg házi kolbász, 4 gerezd fokhagyma, 2 pár virsli, 2 kis pohár tejföl, 5 dkg szárított vargánya vagy más aromás gomba, fûszerpaprika, bors, só

  • Birsalma leves

    Birsalma levesA birsalmákat alaposan megmossuk, meghámozzuk és a magházát eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljon meg. Kicsivel több vízben, mint ami ellepi feltesszük főni és hozzáadjuk a fűszereket. Amikor az alma megpuhult, az étkezési keményítőből és tejszínből habarást készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, és lassú tűzön besűrítjük. Langyosra hűtjük, majd ezután belekeverjük a mézet, és leturmixoljuk. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.

  • Orosz csirkeleves

    Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 10 db. vajas kifli, 2 ek. méz, 4 dl. tej, 8 dkg vaj, mák, cukor.

  • Grízgombócleves gombával

    Hozzávalók: 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 4 fej gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 ek. vaj, 1 tasak grízgombócleves.

  • Gyümölcsös túrószelet

    Gyümölcsös túrószeletA tésztához a tojást a kétféle cukorral kézi habverővel alaposan kikeverjük. A sütőporral és a sóval elkevert lisztet a masszához szitáljuk, közben belecsurgatjuk a megolvasztott vajat is, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm. A túrókrémhez robotgéppel hozzákeverjük a túrót, a mascarponét, és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe, és az egészet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

  • Töltött csirke

    A még fiatal, de már szép húsos csirkét, vigyázva tisztítjuk, hogy a bõre be ne szakadjon s a kibelezésnél is óvatosan bánjunk vele, hogy a nyak és mell bõre szépen egybe maradjon. Megmosva, besózzuk s a következõ töltelékkel töltjük.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 1,5 kg sertés szûzpecsenye, 10 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 1 dkg fokhagyma, csipetnyi só, törött bors, burgonya.

  • Zöldségpürével töltött karalábé

    Hozzávalók:

    - 750 g burgonya
    - 4 fej karalábé
    - 1 csomó zsenge sárgarépa
    - 1 csomó tavaszi újhagyma
    - 300 ml zöldség alaplé
    - 150 g sonka
    - 250 ml fõzõtejszín
    - só, bors
    - 150 ml tej
    - 40 g vaj
    - 30 g szezámmag

  • Gyulai szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéskaraj, 20 dkg szeletekre vágott bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 szál Gyulai kolbász, só, ketchup.

loading...