rss
  • Tepsis sült gyümölcsök

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 db banán
    - 1 db alma
    - 1 db narancs
    - 2 db kivi
    - 1 kk baracklekvár vagy méz
    - 2 dkg margarin

    Elkészítés:

    Cikkekre vágjuk a gyümölcsöket. Belerakjuk egy tûzállótálba.

    Eloszlatjuk rajta a lekvárt, és a margarint kis kockákban szétosztjuk a lekvár tetején. Sütõben grill fokozaton megsütjük.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos bundás kenyér reggelire

    Hozzávalók 4 személy részére : 8 szelet szikkadt kenyér héj nélkül, 3 db felvert tojás, 100 ml tej, só, bors, ételízesíto, 250 ml étolaj, 50 g reszelt sajt.

  • Dinnye-Campari satáta

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 1 dl Campari Bitter, frissen õrölt bors, csipetnyi só, 2 mentalevél.

  • Turbós gombaleves

    1 ek olívaolajon pirítsunk 1 felaprított gerezd fokhagymát, 1 kockázott vöröshagymát és 500g gombaszeletet 10 percig.

  • Nokedli (galuska)

    Hozzávalók: 1 kiló liszt, 2-3 tojás, kávéskanálnyi só.

  • Banánleves

    Hozzávalók: 2 banán, 1 liter tej, 4 babapiskóta, 2 evõkanál cukor.

  • Töltött gombafalatok

    Töltött gombafalatokA gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, majd a belsejét is alaposan kimossuk és lecsöpögtetjük. Kevés olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, Piros Arannyal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, az összevágott gombaszárakat is hozzáadjuk, még 10 percig együtt pároljuk nyitott serpenyőben. Az így elkészített masszát kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy felvert tojást, és megtöltjük vele a gombafejeket. Kivajazott jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, kevés bort öntünk alá.

  • Grillezett hal sajtos spárgával

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 1 kg spárga, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, 1 citrom, 1 dl tej.

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, oregano.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Vesés raclette

    Hozzávalók: 20 dkg borjúvese, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dkg vaj, 1-2 ek madeirabor, só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehérkenyér, vagy toast-kenyér.

  • Mustos karaj

    Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 2 fürt szõlõ (piros és fehér vegyesen), 2 dl must, 1 dl olaj, grill fûszerkeverék vagy só, bors, fokhagyma, kömény, koriander, paprika keveréke, szerecsendió.

  • Tepsis vaddisznóbélszin

    Hozzávalók: 60 dkg. vaddisznó bélszin, 4-6 szál sárgarépa, 40 dkg. zöldborsó, 80 dkg. burgonya, 3 - 4 evõkanál étolaj, 2 dl. tejföl, 5-6 dkg. füstölt sajt, só;

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva; 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Hagymás sajtos túrótorta

    Hozzávalók:

    1 vékony, kerek, sós piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evõkanál zselatinpor, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tetejére zöldhagyma és reszelt sajt

  • Barackos kifli

    30 deka lisztet gyúródeszkára teszünk s közepén mélyedést csinálva beleteszünk 2 deka tejbe feloldott élesztõt, 3 tojássárgáját, sót, kis cukrot, 1-2 kanál tejfelt s mindebbõl rétes tészta keménységû tésztát gyúrunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Borjúbecsinált

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 csésze mélyhûtött vegyes zöldség, tavasszal ugyanennyi borsó, kockára vágott új karalábé, darabokra vágott spárga, 3 kanál olaj, kevés liszt, só, csipet bors, pár, csepp citromlé.

  • Ünnepi püspökkenyér

    Hozzávalók:

    - aszalt, száritott gyümölcsök
    - 2 dkg mazsola beáztatva
    - 3 dkg aszalt szilva
    - 3 dkg aszalt sárgabarack összevágva
    - 10 dkg vaj felolvasztva
    - 2 evõkanál teljes kiõrlésü zabpehely
    - 3 evõkanál liszt
    - 2 db tojás fehérje felverve
    - 3 dkg mandulaõrlemény
    - 1 dkg szeletelt, hántolt mandula
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 3 evõkanál porcukor
    - rumaroma vagy mandulaaroma
    - vanilliás cukor
    - 1 késhegynyi sütõpor
    - csokoládéöntet (a tetejére)
    - kókuszreszelék
    - vaj a tepsi kikenéséhez
    - liszt a tepsi kikenéséhez