rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Tepsis sült gyümölcsök

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 db banán
    - 1 db alma
    - 1 db narancs
    - 2 db kivi
    - 1 kk baracklekvár vagy méz
    - 2 dkg margarin

    Elkészítés:

    Cikkekre vágjuk a gyümölcsöket. Belerakjuk egy tûzállótálba.

    Eloszlatjuk rajta a lekvárt, és a margarint kis kockákban szétosztjuk a lekvár tetején. Sütõben grill fokozaton megsütjük.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás kukoricalepény

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g kukoricadara, 250 ml tej,3 db tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 60 g porcukor, csipetnyi fahéj, fél citrom reszelt héja, l00 g vaj, 300 g alma, 70 g mazsola, 30 ml rum, porcukor a szóráshoz.

  • Svéd gombasaláta

    Hozzávalók: 75 dkg gomba, 1 dl olaj, 5 dkg hagyma, 1 citrom, 2 g paprika, kevés õrölt bors, 1 babérlevél, 1 g kakukkfû, 1 dkg paprikakrém, 5 dkg paradicsompüré, 1 dkg cukor, 2 dkg só.

  • Apricot Brandy Cocktail

    A pálinkát és a grenadine-t egy koktélospohárban jéggel összekeverjük, felöntjük szódával, a tetejét citromhéjjal megpermetezzük, és citromszelettel díszítjük.

  • Burgonya fõzelék más módon

    Középfajta burgonyát 1 kilót, ha meghámoztunk, nagy kockára vágva, sós vízben puhára fõzünk.

  • Csokis kávé

    Hozzávalók: 5 dkg fõzõcsokoládé, 1 evõkanál víz, 5 dl nagyon erõs kávé, cukor.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd bele rakjuk az apróra felvágott vöröshagymát. Folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk. A hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódik hozzáadjuk a többi alaplevet, a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini akkor az egészet összemixelem. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt, egy keveset még forr és már lehet is tálalni. Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.

  • Tojásos vegyes saláta

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 kis fej saláta, 1 fej lilahagyma, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 csokor snidling), 1 savanykás alma, 1 csokor hónapos retek (vagy 1 kisebb fekete retek), 2 dl kefír, 1 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál mustár, 1-1 késhegynyi currypor és törött fehér bors,
    ízlés szerint kevés porcukor, só.

  • Libamáj ínyenceknek

    Hozzávalók: 40 dkg pecsenye-libamáj, fél liter tej, 10 dkg nagyon finomra darált dióbél vagy tisztított mandula, 2 db egész tojás, 1 evõkanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 gerezd fokhagyma, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Joghurttorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.

  • Feketebabos fésûkagyló

    Hozzávalók: 50 dkg fésûkagyló, 2 ek fekete bab (aprítva), 2 ek aprított fokhagyma, 2 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai rizsbor vagy száraz Sherry, 1 ek világos szójaszósz.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Édes túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Majonézes burgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, másfél dl majonéz, 2 dl kefir, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, ecet, cukor, ízlés szerint.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Fahéjas fánk

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárga, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, fahéjas porcukor, csipetnyi só;

  • Paradicsomos zöldségleves

    Hozzávalók: 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, fél zeller, 2 db zsenge karalábé, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, tárkony, csöpp olaj, maroknyi cérnametélt vagy más aprótészta, vegeta.

  • Citromfagylalt málnapürével

    Hozzávalók: 8 gombóc málna fagylalt, 5 dkg porcukor, 50 dkg málna.

  • Grízes kocka

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 15 dkg cukor
    - 2 ek kakaó
    - 15 dkg liszt
    - 20 dkg margarin
    - 4 db tojás
    - fél csomag sütőpor
    - 1 dl étolaj
    - 1 dl langyos víz

    Krém:

    - fél liter tej
    - 5 ek búzadara
    - 20 dkg margarin
    - 14 dkg kristálycukor
    - 2 cs vaníliás cukor
    - szamócalekvár
    - csokoládéreszelék

  • Falshal

    Hozzávalók: 0.5 kg darált csirkemell, 2 marék zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 tojás, só, bors, leveszöldség.

  • Turbolya – krémleves

    Hozzávalók: 1 szem érett avokádó, egy csokor turbolya, 2 deci tejszín, fél liter erõs tyúk, vagy zöldségleves (kockából) 2 púpozott evõkanál mártássûrítõ, szerecsendió, 1 evõkanál ánizspálinka, só.