rss
  • Tepsis sült gyümölcsök

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 db banán
    - 1 db alma
    - 1 db narancs
    - 2 db kivi
    - 1 kk baracklekvár vagy méz
    - 2 dkg margarin

    Elkészítés:

    Cikkekre vágjuk a gyümölcsöket. Belerakjuk egy tûzállótálba.

    Eloszlatjuk rajta a lekvárt, és a margarint kis kockákban szétosztjuk a lekvár tetején. Sütõben grill fokozaton megsütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolileves sajttal

    Hozzávalók:

    20 dkg brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg sovány sajt (óvári), 1 zöldségleves kocka, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, fél dl tejszín

  • Disznótoros töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg kolbászhús, 25 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 2 hagyma, (18 - 20 savanyított káposztalevél), 2 babérlevél, 15 - 20 szem egészbors, 1 + 1 ek zsír, 1 ek liszt, 2 kk só, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl.

  • Kesudiós csirke

    Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell, 10 dkg sózatlan kesudió, 2 közepes vöröshagyma, 1 kk. õrölt római kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. õrölt gyömbér, 1 kk. garam masala, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl tej, 3 ek. olaj, só

  • Paprika paradicsomba

    Szép, húsos zöld paprikákat magjától és ereitõl megtisztítva egy tálba teszünk és forró vízzel leöntve, abban állni hagyunk.

  • Rakott zöldbab sajttal

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 2 pár debreceni, 4 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, só, ételízesítõ.

  • Túrós õszibarackleves (görög)

    Hozzávalók : bõ fél kiló õszibarack, 10 dkg porcukor, 15-20 dkg tehéntúró, 4 dl tej, 1 dl tejszín, kevés méz, 2 citrom.

  • Krémsajtos tészta

    Hozzávalók: 30 dkg kagylótészta, 1 kis fej hagyma, kis darab vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, õrölt bors, 20 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg kemény sajt, 0,5 dl tejszín, 1 paradicsom, só.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa;

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a víz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsírt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Kacsamáj torony Karácsonyra

    Hozzávalók: 35 dkg hízott kacsamáj, 4 közepes, savanykás alma, 2 ek. citromlé, 4 szelet barna toastkenyér, 20+20+10 g vaj, só, bors, 3-4 endívialevél, 2 szál petrezselyem.

  • Blue Lady

    Shakerben összerázzuk, jéggel félig töltött pohárba szûrjük, s a citromszelettel díszítjük.

  • Ananászos-rizsas fánk

    Hozzávalók: 5 dkg (a levével együtt) ananász, 2 dkg mazsola, 10 dkg rizs, csipetnyi só, 3,5 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1 evõkanál vaj, 2 tojássárgája, a tetejére porcukor, olaj, a sütéshez;

  • Cigánynokedli

    Hozzávalók: 1 kiló liszt, 2-3 tojás, kávéskanálnyi só.

  • Vendégváró tészta

    Hozzávalók:
    25 deka liszt, 25 deka cukor, 25 deka vaj, vagy margarin, 25 deka õrölt dió, egy-egy késhegynyi õrölt fahéj, és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, egy kevés fehér bor. Töltelékhez: barackíz, zsír a tepsi kikenéséhez.;

  • Barackos kocka

    Barackos kockaA tojásokat a cukorral, lekvárral, vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és sütőporral elkevert lisztet. 20*30 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a barack darabokkal megszórjuk és 180 fokon megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, mindenképpen végezzünk tűpróbát! Ez a sütemény igazán gyors, egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes finomság! Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl olvasztott vaj, 3 dl tej, 35 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 üveg őszibarack befőtt darabokra vágva. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Magyaros tojássaláta

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 2 ek lecsó, 1/2 mk pirospaprika, 3 dl tartármártás, 1 ek vágott metélõhagyma.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Tigris muffin

    Ebbõl az adagbol 15 db nagy muffin lesz, lehetõleg nagy lyuku sütõben süssük!

  • Hering bundában sütve

    Hozzávalók:

    12-18 db hering (nagyságtól függõen), 10 dkg vaj, 1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár