- 2 szelet sült hús
- 5 kanál étolaj
- 2 kanál kacsazsír
- 1 csomag elõfõzött rizs
- 15 dkg vegyes kerti zöldség
- 20 dkg fehér csiperkegomba
- 2 szál zöldhagyma
- 0.25 db kaliforniai piros paprika
- só, bors
- bazsalikom bóbita
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sült húst felcsíkozzuk, 2 evõkanál olajon átforrósítjuk. Olajos-sós forró vízben 10 percig fõzzük a zacskós rizst, majd lecsepegtetjük, mélyebb tálba halmozzuk.
A friss zöldségek közül a megtisztított sárgarépát és a piros húsú paprikát külön-külön felvágjuk, a répához tesszük a zöldborsót, kukoricát, csiperkegombát, és kevés zsiradékon, fedõ alatt, többször keverve roppanósra pároljuk a karikára vágott zöldhagyma társaságában. Hozzáadjuk az apró paprika csíkokat.