2024.04.23. - Béla

Túróval töltött pulykamell

Hozzávalók:

- 40 dkg pulykamell filé
- 25 dkg túró
- 2-3 ek joghurt és/vagy tejföl
- 4-6 szelet pizzamozzarella
- 1 marék vágott vegyes zöldfûszer
- 5 db szárított paradicsomszelet
- 1 szál újhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- provence-i fûszerkeverék
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A pulykamellet felszeleteljük. A hússzeleteket a provance-i fûszerkeverékkel megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajba forgatjuk. A túrót a joghurttal/tejföllel összekeverjük.

A friss zöldfûszereket, hagymaféléket, szárított paradicsomot felaprítjuk, a túróhoz keverjük. A bepácolt hússzeleteket teflon serpenyõben megsütjük. Akkora sütõtálba rendezzük õket, hogy kis "csónakokat" kapjunk. A fészkekbe töltjük a fûszeres túrót. Minden adagra egy-egy szelet mozarellát és paradicsomot teszünk.

Forró sütõben rápirítjuk a sajtot.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!