2025.10.28. - Simon, Szimonetta

Kukorica krémleves

Hozzávalók:

- 1 doboz konzerv kukorica
- fél liter húsalaplé (én csirkébõl készítettem)
- petrezselyem
- chili
- 1 evk. curry szósz
- 2 evk. tejföl/
- 2 dl húsalaplé
- 1 marék reszelt sajt
Elkészítés:

A kukoricát a húsalaplében feltesszük fõni, kb. 20 percig. Adunk hozzá curryszószt, chilit, petrezselymet.

Amikor kész, átöntjük a turmixgépbe. Kiveszünk belõle 4 evk. kukoricát a késõbbi díszítéshez. A tejföllel vagy tejszínnel összeturmixoljuk és felöntjük még annyi húsalaplével, amennyivel elérjük a kellõ sûrûséget. Tálalásnál szûrõn keresztül kanalazzuk és préseljük, hogy a héja ne kerüljön a tányérba, így tiszta és krémes lesz.