rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kukorica krémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 doboz konzerv kukorica
    - fél liter húsalaplé (én csirkébõl készítettem)
    - petrezselyem
    - chili
    - 1 evk. curry szósz
    - 2 evk. tejföl/
    - 2 dl húsalaplé
    - 1 marék reszelt sajt

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A kukoricát a húsalaplében feltesszük fõni, kb. 20 percig. Adunk hozzá curryszószt, chilit, petrezselymet.

    Amikor kész, átöntjük a turmixgépbe. Kiveszünk belõle 4 evk. kukoricát a késõbbi díszítéshez. A tejföllel vagy tejszínnel összeturmixoljuk és felöntjük még annyi húsalaplével, amennyivel elérjük a kellõ sûrûséget. Tálalásnál szûrõn keresztül kanalazzuk és préseljük, hogy a héja ne kerüljön a tányérba, így tiszta és krémes lesz.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cool Boy

    Hozzávalók: 9 cl (jeges) tea, 1 cl ribizliszirup, 1 cl citromlé, 9 cl ásványvíz.

  • Meggyes-joghurtos sütemény

    Hozzávalók: 25dkg Meggy, 20dkg joghurt, 3dkg Porcukor, 35dkg tejszín, 5dkg zselé (olvasztott), 2cl citromlé, 10db Meggy, 2dkg Csokoládé (ét), 1db piskóta lap.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Katalán hal

    Hozzávalók: 4 szép nagy szelet halfilé (bármilyen fajta hal lehet), 4 fél, kimagozott õszibarack (befõtt), 5 dkg mazsola, 8 fél, kimagozott sárgabarack (befõtt), 6 fél, kimagozott szilva (befõtt), , 10 dkg vaj, 2 evõkanál fenyõmag (vagy hántolt napraforgómag), 2 dl száraz fehér bor, só, törött fehér bors (ízlés szerint).

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Pojéka leves

    Hozzávalók:

    0,5 kg növendék hús (birka, vagy csirkehús), 1 fej hagyma, 1 kisebb karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 12 szem aszalt szilva, Só, bors, 2-3 babérlevél, õrölt pirospaprika, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, tálaláshoz petrezselyemzöld, levesbetétnek: 10 dkg liszt,1 db tojás, pici só, egy késhegynyi szódabikarbóna

  • Sertéshús üvegtésztával

    Hozzávalók: 40 g üvegtészta, 4 evõkanál olaj, 225 g darált sertéshús, 3 szál karikára vágott, tavaszi hagyma, 1 evõkanál csípõs szójaszósz, 2 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál száraz cherry, fél teáskanál cukor, 120 ml víz.

  • Aranka göngyölt csirkéje

    Elkészítése: 1 ek. margarint 2 percig 200 W-on felolvasztunk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk.

  • Fokhagymás gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, só, törött bors (ízlés szerint).

  • Fehér piskóta - Sok sütemény lelke

    Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 6 evõk. cukor, 7 evõk. liszt, 1 cs. sütõpor.

  • Fogas cordon bleu

    Hozzávalók: 60 dkg fogasfilé, só, 4 szelet gépsonka vagy ráksonka, 4 szelet trappista sajt, 3 evõk. finomliszt, 2-3 tojás, 6 evõk. zsemlemorzsa, olaj.

  • Forró csoki mézeskaláccsal

    Hozzávalók:

    - 1 l tej
    - 2 dl tejszín
    - 4 tk étkezési keményítõ
    - 4 ek kakaó
    - 2 cs vaníliás cukor
    - kb. 12-15 kocka étcsoki
    - 1-2 tk mézeskalács fûszerkeverék
    - rumaroma
    - 3-4 ek cukor

  • Joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Bolgár pacalleves

    Hozzávalók: fél kg elõfõzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erõleves, 1 babérlevél, só, bors, 2 ágacska friss majoranna.

  • Flódni

    Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 dl fehér bor.

  • Gyors ananászleves

    Gyors ananászlevesAz ananászt megpucoljuk, feldaraboljuk, (ha konzerv, akkor a levével együtt mehet az edénybe) kevés vizet rakunk az edénybe és a kockára vágott ananászt beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 5 percet főzzük, (nem kell agyonfőzni!) majd a tejszínbe belerakjuk a pudingport és besűrítjük vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk. Bár ezekben a nyári napokban inkább hidegen ajánlott, legalább kicsit hűti a szervezetet.

  • Borleves

    Hozzávalók: 1/2 liter fehérbor, 6 dl víz, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, fahéj, citrom és narancshéj reszelve.

  • Tartármártás

    Végy két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt, néhány csepp citromlevet, õrölt fehérborsot, sót.

  • Sajtos virslifalatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 1 púpozott ek liszt, 1 csapott mk törött bors, ízlés szerint só.

  • Gombás, sajtos sült tészta

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, 30 dkg darabolt csirke- vagy pulykamell, 25 dkg sajtkrém, 1 kis pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 csomag tészta a család ízlése szerint, só, bors, majoránna, piros paprika, olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...