2025.07.01. - Tihamér, Annamária

Sajtleves

Hozzávalók:

- 30 dkg camembert sajt
- 40 dkg zöldség
- sárgarépa
- kisebb zeller
- karalábé
- 4 dl húsleves
- fokhagyma
- petrezselyem
- 5 szelet barna kenyér
- vaj
- liszt
- bors
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, majd egy serpenyõben a forró vajon hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, és borsozzuk, és liszttel meghintjük. Majd az elõre elkészített húslevest, amelyet akár kockából is elkészíthetünk, ráöntjük a zöldségekre.

A sajt kemény részét eltávolítjuk, és a többi részt a forró levesben folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Hozzá adjuk az összetört fokhagymát, és a végén a finomra vágott petrezselyem zöldet. A végén pirított kenyér kockákkal díszítjük. Tálalhatjuk nagyobb cipóban is, a belsejét kivágva, bele töltjük a levest, és reszelt sajttal díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!