2025.11.02. - Achilles

Hókocka

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 2 dkg szalalkáli
- 2 ek cukor
- 1 tojás

Krém:

- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1/2 l tej
- 2 cs pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:

A tészta összeállításához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 4 lapot sütünk belõle. Mialatt sülnek a lapok, elkészítjük a krémet.

A vajat és a porcukorral, a tojással kikeverjük, majd a fél liter tejet és a pudingport sûrûre fõzzük, és hûlni hagyjuk.

Miután kihûlt a puding, azután összekeverjük a vajas krémet és a pudingot, majd rákenjük a lapokra.

A tetejét porcukorral hintjük meg. Másnap szeleteljük.