rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Nutellás kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 6 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 3 ek durvára darált dió
    - 1 cs sütõpor
    - 1 közepes üveg nutella
    - 1,5 cs édes háztartási keksz
    - 2 csésze feketekávé

    Krémhez:

    - 1/2 l tej
    - 6 tojássárgája
    - 15-20 dkg cukor
    - 1 cs vaníliás puding
    - 2 ek liszt
    - 25 dkg margarin
    - 5 dkg porcukor
    - 2 ek kakaópor

    Süti tetejére:

    - tejszínhab
    - kakaópor a szóráshoz

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A 6 tojásfehérjét 6 evõkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és lazán összekeverjük. Ezután belevegyítjük a lisztet, a darált diót, a sütõport.
    Végül a masszát kisütjük, és a még meleg piskótát megkenjük nutellával.

    A tejbõl, a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás pudingból és a lisztbõl krémet fõzünk, és ha kihûlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. Ezt a krémet elfelezzük, az egyik felébe 2 evõkanál kakaót teszünk.

    A süteményt a következõképpen építjük fel: a nutellás piskótát megkenjük a sárga krémmel, majd kirakjuk feketekávéba mártott háztartási keksszel. Erre kenjük a csokis krémet, és bevonjuk tejszínhabbal.

    A tetejét megszórjuk kakaóporral.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrótorta

    TúrótortaTojások sárgáit, a cukorral, kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és a piskóta alapot beleöntjük, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A ricottát, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínhabot felverjük külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverjük. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldjuk, és hozzátesszük a már összekavart hozzávalókhoz.

  • Camembertleves

    Hozzávalók: 20 dkg érett camembert, 4 dl zöldségleves, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, bors, 3,5 dl fehérbor, pirított zsemlekockák.

  • Túrós kávékrém õszibarackkal

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 6 dkg cukor, 2 dl hideg presszókávé, 15 dkg tejszín, 5 õszibarack, ostyacsövecskék, csokireszelék a díszítéshez.

  • Adobo

    Hozzávalók: 90 dkg csirkemell vagy comb, 2 ek szójaszósz, 1,5 dl fehérborecet, 1,5 dl víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 kk bors, 1 szárított erõs paprika, 1 ek só, 2 ek olaj.

  • Palacsinta

    Hozzávalók:

    12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

  • Sate

    Hozzávalók:

    1 kg vesepecsenye 2 cm-es kockákra vágva. Páclé: 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 evõkanál szójamártás, 16 bambuszpálcika

  • Csokis mandulás muffin

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 pohár natúr kefir, 30 dkg cukor, 40 dkg liszt, 1,8 dl olaj, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé/ét/, 3 evõkanál lekvár/barack/, 3-4 dkg szeletelt mandula. /32 db lesz belõle/.

  • Gombócos leves

    Gombócos levesA krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,bő,sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, levét leszűrjük,de nem öntjük ki, hanem félrerakjuk. A hagymát pici olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a krumpli levével. Bele rakjuk a zöldségeket, ízesítjük, majd szinte teljesen készre főzzük. A krumplit krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt,hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a sót, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Apró gombócokat formálunk és a levesbe szaggatjuk. Mikor feljön a gombóc a leves tetejére, akkor főtt meg kellőképpen.

  • Marhapörkölt

    Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk és a hagymához tesszük.

  • Házi májgaluska leves

    Házi májgaluska levesA zöldségeket vékony karikára vagy kockára felvágom és kb. 1,5 l vízbe felteszem főni a leveskockával. Közben elkészítem a májgaluskát: 1 db májkrém, 1 db tojás, egy kicsi bors, só, egy csipet szódabikarbóna, egy-másfél evőkanál búzadara (amennyi az állagához szükséges), petrezselyemzöld apróra vágva. Villával jól összedolgozom, s amíg a zöldségek puhulnak, pihentetem. Kb. 20 perc után teáskanállal a levesbe szaggatom, 5 perc forrás után lefedem a leves és állni hagyom kb. 10 percig. Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemre szedem rá a levest.

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Malacsült lencsesalátával

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bõrös malackaraj csonttal, 1 kávéskanál õrölt majoránna, 15 dkg lencse, 2 fej vöröshagyma, 1 dl sör, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, 2 db babérlevél, 10 dkg húsos szalonna, 5 dkg póré, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál méz, 1-2 evõkanál fûszeres ecet, 1/2 csokor snidling, 1 dl tejföl.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Csokitorta nutellásan

    Csokitorta nutellásanKenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tortaforma karikát rakjuk úgy össze, hogy az aljába rakjuk bele papírt, és úgy csatoljuk rá az oldalát. Az oldalár is lehet sütőpapírt rakni, így a végén könnyebben kivehető a torta. A vajat folyósra olvasztjuk. A csokis kekszeket turmixgépbe vagy aprítógépbe, vagy mozsárban finomra törjük. Belekeverjük a vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben. A csokikat apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal.

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.

  • Medvehagymás-brokkolis pulykamell

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 50 dkg kg brokkoli, 2 marék medvehagyma, grillfûszer, só, bors, tejföl, liszt, sajt.

  • Tarka kuglóf

    Tarka kuglóf180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat és a tejet. A massza felét beleöntjük a formába, majd a másik felébe belekevertjük a kakaóport. Ráöntjük a kakaós masszát a fehérre, és egy villával kicsit összeforgatjuk. 180 fokon 45-50 perc alatt sült meg. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. Aztán különböző mázakkal bevonhatjuk: pl. egyszerűen csak keverjük össze a porcukrot a citromlével úgy, hogy sűrűn folyós massza legyen, vagy nem túl folyós pudinggal is leönthető.

  • Sajtos csiga

    Tészta hozzávalói: 40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztõ, 1 evõkanál cukor, 0,75 dl olaj, 15 dkg reszelt sajt/Trappista vagy Eidami/, 1/5 evõkanál só.

  • Almás hagymás töltött liba

    Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.

  • Svájci karaj

    Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...