rss
  • Nutellás kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 6 ek cukor
    - 3 ek liszt
    - 3 ek durvára darált dió
    - 1 cs sütõpor
    - 1 közepes üveg nutella
    - 1,5 cs édes háztartási keksz
    - 2 csésze feketekávé

    Krémhez:

    - 1/2 l tej
    - 6 tojássárgája
    - 15-20 dkg cukor
    - 1 cs vaníliás puding
    - 2 ek liszt
    - 25 dkg margarin
    - 5 dkg porcukor
    - 2 ek kakaópor

    Süti tetejére:

    - tejszínhab
    - kakaópor a szóráshoz

    Elkészítés:

    A 6 tojásfehérjét 6 evõkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és lazán összekeverjük. Ezután belevegyítjük a lisztet, a darált diót, a sütõport.
    Végül a masszát kisütjük, és a még meleg piskótát megkenjük nutellával.

    A tejbõl, a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás pudingból és a lisztbõl krémet fõzünk, és ha kihûlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. Ezt a krémet elfelezzük, az egyik felébe 2 evõkanál kakaót teszünk.

    A süteményt a következõképpen építjük fel: a nutellás piskótát megkenjük a sárga krémmel, majd kirakjuk feketekávéba mártott háztartási keksszel. Erre kenjük a csokis krémet, és bevonjuk tejszínhabbal.

    A tetejét megszórjuk kakaóporral.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csípõs gombasaláta

    Hozzávalók: Egy üveg gomba (apró), 1 hegyes erõs paprika, 2 ek 20 %-os ecet, 1 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta.

  • Köménymagos burgonya

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, zsír, vagy vaj 10 dkg, köménymag 1 kk., só 2 késh.

  • Nagyon finom diós sütemény

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 5 tojás, 7 dkg rétesliszt, 4 ek kakaó, 32 dkg dió, 4 ek rum, 1/2 sütõpor, Ízlés szerint lekvár, 1 cs. vaníliáscukor.

  • Vagdalt

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy fél zellergumó, 2 zsemle, 3 zöldpaprika, 2 tojás, só, bors, majoránna, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg vaj.

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 ek cukor, 3-4 ek ecet, 2 tk köménymag.

  • Zabpelyhes jércemell

    Hozzávalók:

    csirkemell

    A bundához:

    - 2 db karalábé
    - 1 db kisebb hagyma
    - só
    - õrölt bors
    - 2 evõkanál zabpehely
    - 2 db tojás
    - liszt
    - olaj

    A körethez:

    - 3 dl rizs
    - 25 dkg gomba
    - petrezselyemzöld
    - só
    - õrölt bors

  • Sárgarépás pogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg fõtt köles, 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1-1 ek lenmag, szemes köménymag, 1-1 kk zellermag, kapormag, 1-1 mk szódabikarbóna, borkõpor, 1 dl olaj, 2 dl víz.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt csülök, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, ecet, só, bors.

  • Rántott csirkemáj (Rántott szárnyasmáj)

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa, só és olaj a kisütéshez.

  • Serpenyõs rostélyos

    Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 3 dkg olaj, vagy zsír, 1 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 kis paradicsom, kb. 60-80 dkg burgonya, kevés õrölt paprika, kevés õrölt köménymag, só.

  • Narancsos sertésszûz

    Hozzávalók:

    50 deka sertésszûz, 3 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ek. olívaolaj, 1 egész narancs leve, fél dl tejszín, 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs), worcestershire mártás, só, bors

  • Szilvamártás

    Hozzávalók: fél kg jó érett szilva, l kanál libazsír, kevés liszt, só, cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Sólet - zsidó étel

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 1 kg ízlés szerinti füstölt hús, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi libazsír, 3 babérlevél, 1 kanál paprika, só.

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, I evõkanál olaj, I evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Zöldséges tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 1 db kígyóuborka
    - 3 db paradicsom
    - 1 csokor piros retek
    - 2 db zöldpaprika
    - 6 tojás
    - só
    - õrölt bors
    - 1 csokor petrezselyem
    - 3 evõkanál olívaolaj
    - 3 dl majonéz

  • Palócgulyás

    Hozzávalók: 50 dkg marha- vagy disznóhús, zsír, olaj, 50 dkg burgonya, 50 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, pirospaprika, só ízlés szerint, babérlevél, csipet majoránna, bors, 1 pohár tejföl. A csipetkéhez: 15 dkg liszt, 1 tojás.

  • Keleti sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg oldalas, 4 ek kínai szójaszósz, 1 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai ötfûszer-keverék, 5 ek méz.

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25dkg liszt
    - 20dkg cukor
    - 1 tojás
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - 2 e.k.méz
    - 3dkg margarin
    - 1dl tej

    A bevonóhoz:

    - 20dkg margarin
    - 25dkg cukor
    - 4dkg kakaó
    - 3 e.k tej
    - 5 t.k. rum
    - kókusz reszelék

  • Malakofftorta

    Hozzávalók:

    12 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 tasak vaníliacukor, 14 dkg liszt.
    a krémhez: 1/4 l tej, 4 tojássárgája, 4 dkg porcukor, 1 tasak vaníliacukor, 1 tasak instant étkezési zselatin, 1 evõkanál rum, 1/4 tejszín.
    a díszítéshez: 2 evõkanál rum (a tészta áztatásához), 1/4 tejszín, 3 evõkanál pirított mandula, reszelt csokoládé.