Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 3 ek liszt
- 3 ek durvára darált dió
- 1 cs sütõpor
- 1 közepes üveg nutella
- 1,5 cs édes háztartási keksz
- 2 csésze feketekávé
Krémhez:
- 1/2 l tej
- 6 tojássárgája
- 15-20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás puding
- 2 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
Süti tetejére:
- tejszínhab
- kakaópor a szóráshoz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A 6 tojásfehérjét 6 evõkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és lazán összekeverjük. Ezután belevegyítjük a lisztet, a darált diót, a sütõport.
Végül a masszát kisütjük, és a még meleg piskótát megkenjük nutellával.
A tejbõl, a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás pudingból és a lisztbõl krémet fõzünk, és ha kihûlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. Ezt a krémet elfelezzük, az egyik felébe 2 evõkanál kakaót teszünk.
A süteményt a következõképpen építjük fel: a nutellás piskótát megkenjük a sárga krémmel, majd kirakjuk feketekávéba mártott háztartási keksszel. Erre kenjük a csokis krémet, és bevonjuk tejszínhabbal.
A tetejét megszórjuk kakaóporral.