rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rakott túrós karfiol

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 70 dkg karfiol
    - 5 dkg túró
    - 5 dkg sonka
    - 3 dkg sajt
    - 5 dkg snidling
    - 1,5 dl joghurt
    - só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsákra szedjük. Fedõ alatt, forrásban lévõ, sós vízben, kb. 10 perc alatt megfõzzük.

    A sonkát és a snidlinget apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A túrót összekeverjük a joghurttal, és ízlés szerint sóval. Egy hõálló tálba beletesszük a karfiolt, megszórjuk a sonkával és a snidlinggel, ráöntjük a joghurtos szószt, és megszórjuk a reszelt sajttal.
    Elõmelegített sütõben megsütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Epres pezsgõ puncs

    A frissen elkészített és lehûtött gyümölcsteához adjuk hozzá az édes pezsgõt, ananászlevet és jól keverjük össze. A félbevágott epreket tegyük az italba és a jégkockák hozzáadása után a poharat, narancs szeletekkel díszítjük.

  • Pompás diótorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, só, 11 dkg liszt, 4 dkg darált dió, 1 evõkanál rum, a forma kikenéséhez diónyi ráma, 20-22 szem felezett dió a díszítéshez

    a krémhez: 3 dl tej, 6 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg ráma, 20 dkg darált dió, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 dl rum

  • Amerikai jellegû sólet

    Hozzávalók: 20 dkg nagy szemû bab, 2 szál sárgarépa, 5-6 nagyobb burgonya, fél csésze gersli, 2 nagy fej hagyma, 80 dkg marhahús, 2 db babérlevél, 2 gerezd foghagyma, 2 kanál libazsír, só, bors, pirospaprika.

  • Keszeg gombafejekkel

    Hozzávalók: 4 db kisebb, tisztított keszeg, 20 dkg újburgonya, 10 dkg gomba, 10 dkg liszt, étolaj, só, édes fûszerpaprika.

  • Mozzarella paradicsommal

    10 szelet mozzarella sajtot egy tálba lerakunk, 1 db paradicsomot szeletekre vágunk...

  • Csokis-rumos szelet

    Csokis-rumos szeletA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe, vagy jénaiba nyomkodjuk. Nem kell sem sütőpapír, se más alá, simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, rákenünk. Hűtőbe rakjuk és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

  • Sajtos-szalonnás virsli

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 5 dkg kemény sajt, 5 szelet sliced bacon (szeletelt császárszalonna).

  • Kukorica krémleves

    Hozzávalók:

    - 1 doboz konzerv kukorica
    - fél liter húsalaplé (én csirkébõl készítettem)
    - petrezselyem
    - chili
    - 1 evk. curry szósz
    - 2 evk. tejföl/
    - 2 dl húsalaplé
    - 1 marék reszelt sajt

  • Currys töltött kagylótészta

    Hozzávalók:

    20 dkg csirkemell filé
    3 fél kaliforniai paprika
    1 csokor petrezselyem
    25 dkg óriás kagylótészta
    fél szál póréhagyma
    2 evõkanál olívaolaj
    1 dl fehérbor
    2 evõkanál curry
    2 dl tejszín
    3 evõkanál joghurt

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Vaddisznóhús vörös borral

    Hozzávalók: 1800 g vaddisznó színhús, 3 dl vörösbor, 3 dl víz, só, ecet, egész bors, 200 g sárgarépa, 50 g vöröshagyma, 2 dl babérlevél, citromhéj, 3 dl vörösbor, céklasaláta;

  • Gombaleves

    Hozzávalók:

    1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehérbors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín

  • Gyümölcsízek készítése

    A következõ gyümölcsökbõl szokás ízeket, lekvárokat fõzni: birsalma, szilva, barack, som, alma, csipkerózsabogyó és vegyes gyümölcs. Igen jó zamatú vegyes gyümölcsíz a következõ összetételû: 5 kg alma, 5 kg körte, 5 kg szilva. 5 kg kajszibarack, 14 kg cukor. Két részben fõzzük. Az almát a körtével, a szilvát a barackkal. Passzírozás után összekeverve fõzzük tovább.

  • Hűsítő sárgadinnyeleves

    Hűsítő sárgadinnyelevesA dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal kis gömböket is vájhatunk ki a dinnyéből, és akkor nem kell kockázni.) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.

  • Cukkinipástétom

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

  • Hóember alakú párizsi saláta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg párizsi
    - 5 db fõtt tojás
    - 3 db savanyú uborka
    - 1/2 nagy tubus majonéz
    - 2 dl tejföl
    - só, bors
    - 1 ek mustár
    - pici citromlé

    Díszítéshez:

    - olívabogyó
    - piros paprika

  • Tarka szelet

    Hozzávalók:

    - 1 db tojás
    - 11 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl olaj
    - 2 evõkanál kakaó
    - 15 evõkanál liszt
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 2 dl tej
    - 25 dkg túró
    - 1 db tojás
    - 5 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál búzadara

  • Joghurt-koriander pác

    Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 2 kk só, 2 kk koriander.

  • Paraj angolosan

    Hozzávalók: 75 dkg paraj, 10 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Natúr halszelet

    Hozzávalók: 15 dkg szálkamentes hal, csipetnyi só, kevés paprikás liszt, olaj a kisütéshez.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...