A tésztához:
- 7 dkg vaj
- 2 evõkanál méz
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 evõkanál mézeskalács fûszer
- 1/2 kávésanál õrölt fahéj
- 1 dkg szalalkáli
- 1/2 dl tej
- 3 db tojás
A diókrémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg vaj
- 1 narancs reszelt héja
- 3 evõkanál rum
Valamint:
- 30 db babapiskóta
- rumos-cukros tej a babapiskóták locsolásához
- 10 dkg csokoládé
- 2 evõkanál olaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához a vajat szelíd tûzön felolvasztjuk, lehúzzuk a tûzrõl és langyosra hûtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfûszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben.
A vaj-méz elegybe egyenként elkeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, és több részletben a liszthez adjuk, fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverõtálban hagyjuk, fóliával letakarjuk, 1 órán át a hûtõben pihentetjük. A sütõt elõmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 2 cipóra osztjuk, kisodorjuk, és kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés elõtt villával megszurkáljuk. Világosra sütjük.
A diókrémhez a pudingport a tejjel és a cukrokkal felfõzzük, majd a darált diót belekeverjük és kihûtjük. A vajat kihabosítjuk, a kihûlt fõzött krémmel, a narancshéjjal és a rummal jól összedolgozzuk. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával. A maradék krémet a babapiskótákra kenjük, a másik lappal befedjük.
A tetejére a mázhoz 10 dkg színes cukros fehér csokoládét 2 evõkanál olajjal vízgõz felett felolvasztottam, ezzel vontam be a süteményt.