2024.05.14. - Bonifác

Kínai csirke golyó

Édes-savanyú szósz:

- 4 evõkanál ketchup
- 0.5 teáskanál szójaszósz
- 2.5 evõkanál ecet (10%-os)
- 4 evõkanál barnacukor
- 8 evõkanál kristálycukor
- 100 ml víz
- 1.5 evõkanál kukoricakeményítõ

Csirke panír:

- 8 evõkanál búzaliszt (BL55)
- 8 evõkanál kukoricakeményítõ
- 1 teáskanál sütõpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 teáskanál kristálycukor
- 150 ml víz

A hús:

- 4 db csirkemell filé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az édes-savanyú szószhoz elõször egy tálba keverjük össze az összes hozzávalót a víz és a keményítõ kivételével. Egy másik edényben keverjük össze a vizet a kukoricakeményítõvel csomómentesre. (A víz helyettesíthetõ ananászlével, vagy fele-fele arányban keverhetõ.) Közepes lángon keverjük hozzá a kukoricakeményítõt az elõbb összekevert ketchupos keverékhez, majd élénken és folyamatosan keverve forraljuk fel.

Vegyük alacsonyra a lángot, majd további folyamatos keverés mellett sûrítsük be a szószt. Ez több percig is eltarthat. Ezt követõen vegyük le a lángról és hagyjuk pihenni szobahõmérsékleten. A csirke golyókhoz keverjük össze a lisztet, a kukoricakeményítõt, a sütõport, a szódabikarbónát és a foghagymaport.

Adjunk hozzá vizet és esetleg egy kis szezám olajat, majd keverjük simára.
Vágjuk apró darabokra a csirkét, majd egyenként panírozzuk be õket az elõbb összekevert alapban. 3-4 perc alatt forró olajban kisütjük a golyókat.

Szedjük ki õket papírtörölközõre, majd rögtön fûszerezzük be ízlés szerint.
Frissen és melegen tálaljuk tetszõleges körettel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!