rss
  • Tepsiben sült bolognai tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - fél kg penne tészta
    - 2 ek napraforgó olaj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 40 dkg darált hús
    - 1 tasak bolognai spagetti alap
    - 1 pohár tejföl
    - 2 tojás
    - 5 dkg reszelt sajt
    - só
    - víz

    loading...

    Elkészítés:
    A tésztát sós vízben kifõzzük. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, kevergetve felforraljuk.

    Kb. 5 perc alatt kis lángon készre fõzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett fõtt tésztát.
    Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Sütõben készre sütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kenyérlángos

    KenyérlángosA krumplit megfőzzük, és jól áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejföllel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel megkenjük, megszórjuk a laskára vágott vöröshagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. (Lehet még rá rakni kolbászt is.) A sütés vége felé megszórjuk a reszelt sajttal. Cserszegi fűszeres a legjobb hozzá.

  • Tejszínes-kapros pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 10 dkg kapor, 1 dl olívaolaj, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1/2 liter fõzõtejszín.

  • Zöldséges tepsis palacsinta

    A zöldségféléket (ha nem fõtt maradékokat használsz) párold meg, majd vágd apróra. Készíts gyengén sózott palacsintatésztát. Egy tûzálló tálat vajazz ki, terítsd el benne a zöldséget, és öntsd rá a tésztát. Elõmelegített, forró sütõben süsd meg, és tálalás elõtt szórd meg a reszelt sajttal.

  • Adventre: mézes-gesztenyés rolád

    Hozzávalók: 12 dkg rétesliszt, 4 tojás, 20 dkg méz, késhegyni szódabikarbóna. A krémhez: 15 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl rum.

  • Majomkenyér

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 ek. liszt, 1 tojás, 3 púpozott ek. kakaó, 10 dkg dió, 15 dkg babapiskóta.

  • Túrós csusza (túróscsusza)

    1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek olaj, fél kg túró, 3 pohár tejföl, só, 20 dkg füstölt szalonna.

  • Tejszines csirkeleves

    Tejszines csirkelevesA combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük. A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük. Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk. A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.

  • Yogurtlu kebap

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Húsvéti joghurtos kevert saláta

    Hozzávalók:2 db fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 1 csomag retek, 1 -1 db. vagy fej friss saláta és húsvét napján hogy nem dolgozzunk olyan sokat 1 üveg joghurtos saláta öntet (azonban készíthetjük 1 pohár joghurt, 1 csomag zöldfûszer és pár csepp Stevia kivonat, esetleg cukor hozzáadásával a dresszingünket);

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors;

  • Házi croissant

    Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).

  • Juhtúrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, só, csipet õrölt bors, 1 teáskanál vaj.

  • Mézes sült kacsacomb

    Hozzávalók:

    - 4 kacsacomb
    - 3 újhagyma aprítva
    - 2 gerezd fokhagyma, préselve
    - 3 ek balzsamecet
    - 3 ek méz
    - 2 ek szójaszósz
    - 1 csipet tengeri só
    - néhány szem bors (õrölve)

  • Bundás bodza

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

  • Lencseleves

    LencselevesA lencsét átválogatjuk és beáztatjuk 3 órára. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és közepes lángon együtt pirítjuk őket. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, közben felkarikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. A megduzzadt lencsét leszűrjük, átöblítjük és azt is hozzáadjuk. Felöntjük két liter hideg vízzel. Először nagylángon, majd ha felfőtt közepes lángon főzzük. Beletesszük a babérleveleket, a tört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

  • Fancy Drink

    A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és a hûtött longdrinkes pohárba öntve és ananásszal díszítve szervírozzuk.

  • Rakott csuka

    A csukaszeleteket beirdaljuk, sózzuk és füstölt szalonna csíkokkal megtuzdeljük, majd a felhevített zsírban minden oldalát elosütjük. A burgonyát megtisztítjuk és 5 mm vastag karikára vágjuk. Tuzálló edényt vagy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a karikára vágott burgonya felét, sózzuk, rátesszük a megtisztított és szintén karikára vágott vöröshagymát, az elosütött halszeleteket, majd erre a szeletelt zöldpaprikát, a burgonya másik felét és tejföllel meglocsolva elomelegített sütoben megsütjük. Tálaláskor tetejét díszíthetjük tejföllel, paprikaszínnel.

  • Nyíregyházi szeletek

    Hozzávalók: 8 szelet karaj vagy comb, 2 jonatán alma, 5 dl olaj a kisütéshez, morzsa, 3 evõkanál szójapehely, 5 evõkanál liszt, 3 tojás.

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 4 fõ részére:

    200 g cérnametélt, 5 db gyermelyi tojás, 150 g margarin, 300 g cukor, 1 kg túró, 2 dl tejföl, 100 g mazsola, 1 citrom, 2 evõkanál vaníliás cukor, fél-fél adag vanília és gyümölcsmártás.

  • Rizspuding

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 5-6 dl tej, 10 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 1 dkg zselatin, vaníliás cukor, citromhéj.

loading...