2022.01.17. - Antal, Antónia

Kukoricás csirkefalatok

Hozzávalók:

- 70 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg kukoricapehely
- 1.5 kiskanál só
- 0.5 kiskanál frissen õrölt fekete bors
- 0.25 kiskanál szárított kakukkfû
- 0.5 kiskanál pirospaprika
- 4 db tojásfehérje
- 1 evõkanál szezámolaj vagy olvasztott vaj
- csipetnyi Cayenne-bors
- étolaj a sütõedénybe

A páchoz:

- 1.2 dl tej
- 1 kiskanál friss citromlé
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
- 1 kiskanál só
- 0.25 kiskanál frissen õrölt fekete bors
- 0.25 kiskanál pirospaprika
- csipetnyi frissen õrölt fehér bors

A mártogatós szószhoz:

- 1.2 dl tormás mustár
- 4 evõkanál méz
- csipetnyi csili
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csirkemellet 15 csíkra vágjuk. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beletesszük a csirkehúst, és lefedve 2 órára (de minimum 30 percre) betesszük a hûtõbe.

A sütõt elõmelegítjük 220 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, majd vékonyan bekenjük olajjal. A kukoricapelyhet mozsárban összetörjük. Az így készített morzsát egy laposabb tálban összekeverjük a sóval, a borssal, a kakukkfûvel, a paprikával és a Cayenne-borssal.

A csirkefalatokat lecsepegtetjük, elõször a tojásfehérjébe mártjuk, majd a kukoricapelyhes panírba forgatjuk. A bepanírozott csíkokat elrendezzük a tepsiben, meglocsoljuk szezámolajjal, és sütõben 10-12 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk.

Amíg a csirke sül, összekeverjük a mártogatós hozzávalóit, és a kisült csirkefalatok mellé tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!