- 25 dkg tehéntúró
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg porcukor
- 2 db érett, kemény húsú õszibarack
- 30 dkg étcsokoládé
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A túrót villával vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a porcukrot, krémesre keverjük. Ezután a meghámozott õszibarackokat kimagozzuk, és éles késsel 2x2 centis darabokra vágjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés vaníliás porcukorral.
Az étcsokoládét tálkába tördeljük, majd vízgõzfürdõ fölött felolvasztjuk.
Végül a túrókrémbõl diónyit a kezünkbe veszünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, középre 1-1 szem barackdarabot teszünk, a széleit középre behajtjuk, összenyomjuk és kigömbölygetjük. Ha elkészültek a túrógolyók, villára téve egyesével az olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és rácsra vagy tálcára, tányérra tesszük.
Hûtõbe téve 1,5-2 óra alatt lehûtjük. Hidegen kínáljuk.