2022.01.17. - Antal, Antónia

Tepsis karaj

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- 4 fej vöröshagyma
- 8-10 szelet csontos karaj
- 2 pohár tejföl
- 1 pohár víz
- 10 dkg füstölt szalonna
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csontos karajszeleteket a sütés elõtti este besózom, borsozom. A hagymát karikára vágom, reszelt szerecsendióval megszórom.

A hússzeleteket egymásra rakom, közéjük szórom a hagymakarikákat a fûszerekkel, és 1 éjszakára hûtõbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

Másnap egy közepes tepsit veszek, amibe a négybe vágott burgonyákat lerakom. A hagymakarikákat (ami a hús között érlelõdött) közé keverem. Erre szeletelt szalonnát fektetek, majd rárakom a hússzeleteket. A 2 pohár tejfölt összekeverem 1 pohár vízzel, és ráöntöm a tepsi tartalmára.

Alufóliával befedem, és sütõbe teszem. Körülbelül 1,5 óra a sütési ideje.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!