- 1 kg burgonya
- 4 fej vöröshagyma
- 8-10 szelet csontos karaj
- 2 pohár tejföl
- 1 pohár víz
- 10 dkg füstölt szalonna

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csontos karajszeleteket a sütés elõtti este besózom, borsozom. A hagymát karikára vágom, reszelt szerecsendióval megszórom.
A hússzeleteket egymásra rakom, közéjük szórom a hagymakarikákat a fûszerekkel, és 1 éjszakára hûtõbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap egy közepes tepsit veszek, amibe a négybe vágott burgonyákat lerakom. A hagymakarikákat (ami a hús között érlelõdött) közé keverem. Erre szeletelt szalonnát fektetek, majd rárakom a hússzeleteket. A 2 pohár tejfölt összekeverem 1 pohár vízzel, és ráöntöm a tepsi tartalmára.
Alufóliával befedem, és sütõbe teszem. Körülbelül 1,5 óra a sütési ideje.