2024.12.21. - Tamás

Szalonnás ananászos rakott hús

Hozzávalók:

- 1 kg karaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- mustár
- citromhéj
- 1 pohár tejföl
- 1 ananász konzerv
- só
- bors
- 15 dkg szalonna
- 15 dkg sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk. A hússzeleteket bedörzsöljük fokhagymával, enyhén sózzuk, borsozzuk. Ízesíthetjük kevés mustárral, citromhéjjal. Apró kockára vágjuk a szalonnát. A tejfölt az ananász levével összekeverjük, reszelünk bele kevés sajtot.

Tepsibe olajat öntünk, rétegezzük a szalonnát, a húst, az ananászt, majd leöntjük a tejfölös-ananászos lével, tetejére sajtot szórunk.

Forró sütõbe rakjuk, kb. 1 óra 15 percig sütjük, aranybarnára pirítjuk.

Köretként burgonyakrokettet adunk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!