- 1,5-2 kg bõrös karaj
- 1 db jó fajta dobozos sör
- 4-5 szelet mangalica szalonna
- 2-3 dl víz
- só
bors

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A karajt megmossuk, majd a bõrt bevagdossuk rajta. A szalonnát beirdaljuk, és egy magas falú sütõedény aljába tesszük õket.
A húsba bedörzsöljük a fûszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bõrrel felfelé. Kevés vizet öntünk alá, kevéske sörrel meglocsoljuk, lefedjük, és magas hõfokon elkezdjük sütni.
Ahogy puhul, idõnként a szalonnával megsimogatjuk a bõrt, és mindig kevés sört öntünk rá. Többször megismételjük, majd ha a hús már puha, levesszük a fedõt, még egyszer meglocsoljuk sörrel (kb. 3/4 doboznyi fogy el összesen), és lejjebb vesszük a hõfokot, hogy piruljon a bõr. Néha még megsimogatjuk a szalonnával, csurgatunk a tetejére a sörös szaftból, aztán ha már szép színe van, lekapcsoljuk.
Rizzsel vagy krumplipürével és sörrel tálaljuk!