2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sörrel locsolt sült karaj

Hozzávalók:

- 1,5-2 kg bõrös karaj
- 1 db jó fajta dobozos sör
- 4-5 szelet mangalica szalonna
- 2-3 dl víz
- só
bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A karajt megmossuk, majd a bõrt bevagdossuk rajta. A szalonnát beirdaljuk, és egy magas falú sütõedény aljába tesszük õket.

A húsba bedörzsöljük a fûszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bõrrel felfelé. Kevés vizet öntünk alá, kevéske sörrel meglocsoljuk, lefedjük, és magas hõfokon elkezdjük sütni.

Ahogy puhul, idõnként a szalonnával megsimogatjuk a bõrt, és mindig kevés sört öntünk rá. Többször megismételjük, majd ha a hús már puha, levesszük a fedõt, még egyszer meglocsoljuk sörrel (kb. 3/4 doboznyi fogy el összesen), és lejjebb vesszük a hõfokot, hogy piruljon a bõr. Néha még megsimogatjuk a szalonnával, csurgatunk a tetejére a sörös szaftból, aztán ha már szép színe van, lekapcsoljuk.

Rizzsel vagy krumplipürével és sörrel tálaljuk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!