rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajttal töltött rántott szelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 4 szelet karaj
    - só
    - 4 cikk sajt

    A panírozáshoz:

    - liszt
    - 1 db tojás
    - kevés tej
    - só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd lisztbe, tojásba és megint lisztbe forgatjuk, forró olajban, fedõ alatt, lassú tûznél kisütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromos pite

    Citromos piteA tészta hozzávalóit egy tálba öntjük jól összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül. A krémhez a mascarponét összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal és mentával. A tészta kb. 1/4-1/5 részét félretesszük a pite rácsozásához. A maradék tésztát a tepsihez mérten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, peremet is illesztek hozzá, kb. 3 cm magasra. Megkenem a tojásfehérjével, és 180 fokon kb. 20 percet sütjük. A krémet belesímítjuk a tésztába, a félretett tésztából pedig rácsokat készítünk rá. Ezt kb. 150 fokon addig sütjük, amíg a rácsok is megpirulnak.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: (8 személyre), 6 szép alma, 1 púpozott mokkáskanál, õrölt fahéj, 15 dkg Rama margarin, 8 szikkadt zsemle, 1 liter tej, 4 tojás, 30 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg sárgabarackíz. A tepsi kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa.

  • Csokiszalámi

    Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük. Õzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hûtõbe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelhetõ.

  • Tepsis busa

    Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

  • Tejleves

    Hozzávalók: 2 l tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, só. Tészta: 2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, só, vaj.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Sült hagyma

    Hozzávalók: 5 nagy vöröshagyma, 3 csésze olaj, 1/2 dl fehérbor, 5 dkg vaj, ecet, só, õrölt bors, majoránna vagy oregano.

  • Szilvás-fahéjas köles

    Elkészítés:
    A kölest kiválogatjuk, folyóvízben jól átmossuk. Lapos lábasban feltesszük fõni annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Egy csipet sót , fahéjat, kardamom-ot teszünk bele. Amikor félig megpuhult (kb. 10 perc forrástól számítva), beletesszük a darabokra vágott szilvát, és puhára fõzzük. Kevergetni is kell, de csak finoman. Amikor kihûlt, mézzel édesítjük. Vaníliát is fõzhetünk bele.

  • Rukkolás lencsesaláta

    Hozzávalók (4 személyre tisztított mennyiség): 20 dkg fõtt lencse, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, 3 evk. almaecet, 10 dkg rukkola (a felét aprítsd fel, hasonlóan a petrezselyemzöldhöz), 5 dkg lencsecsíra, 5 dkg mustárcsíra, 1 dl joghurt.

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Tonhalas krumplisaláta

    Tonhalas krumplisalátaA burgonyát sós, babérleveles vízben héjában megfőzzük. A hagymát kevés zöldjével felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A bazsalikomot és az oregánót leöblítjük, néhány szál kivételével felaprítjuk. Az uborkát karikákra szeljük, a tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük.Az öntethez mélyebb salátástálba öntjük a fehérbort, hozzáadjuk a borecetet, a citromlét, a porcukrot és a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, végül frissen őrölt borssal illatosítjuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd belekarikázzuk az öntetbe.

  • Rózsaszirom dzsem

    Hozzávalók: 45 dkg erõs illatú sötét színû rózsaszirom, 5,5 dl víz, 45 dkg porcukor, 2 citrom leve, 1 evõkanál rózsavíz.

  • Zöldséges tepsis palacsinta

    A zöldségféléket (ha nem fõtt maradékokat használsz) párold meg, majd vágd apróra. Készíts gyengén sózott palacsintatésztát. Egy tûzálló tálat vajazz ki, terítsd el benne a zöldséget, és öntsd rá a tésztát. Elõmelegített, forró sütõben süsd meg, és tálalás elõtt szórd meg a reszelt sajttal.

  • Kókuszos gömbök

    Hozzávalók (40 darabhoz): 20 dkg finomliszt 1 csapott kiskanál sütõpor 12 dkg vaj vagy margarin 7 dkg porcukor 1 tojás 20 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz: liszt a tetejére: méz.

  • Holland máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 1,5 dl tej, 2 tojássárga, 1 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl), 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, fehér bors, 2-3 evõkanál olaj a sütéshez, ízlés szerint só.

  • Diós torta

    Hozzávalók:

    - 12,5 dkg liszt
    - 8 dkg cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1 csipet só
    - 10 dkg hideg vaj
    - 1 tojás
    - fél dl tejszín
    - 3 evõkanál rum
    - 1 csipet fahéj
    - 10 dkg durvára vágott dió
    - liszt a kinyújtáshoz
    - vaj a formához

  • Cékla leves

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla kis kockára vágva
    - 1 közepes zellergumó kis kockára vágva
    - 2 közepes sárgarépa kis kockára vágva
    - 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    - 2 cikk fokhagyma összezúzva
    - 3 dkg vaj
    - 1 kávéskanál õrölt köménymag
    - só
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    - 1/2 citrom leve
    - 1,5 l víz

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta

    A fott sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszeruvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélohagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következot a sonkával, majd a legfelso palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát elomelegített sütoben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszeruen felszeletelve tálaljuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...