- 1 kg sertéstarja
- 30 dkg sertésmáj
- 3 db zsemle
- 5 g törött bors
- 5 g majoránna
- 3 db tojás
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 dl világos sör
- só

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megtisztított malacot a hasán végig vágjuk, és a nyakáig felnyitjuk. Egy éles, vékony pengéjû késsel belülrõl eltávolítjuk a gerinccsontot, az oldalcsontokat és a combcsontokat.
A kissé zsíros sertéshúst a májjal és a beáztatott és jól kicsavart zsemlékkel együtt kétszer ledaráljuk. Sóval, törött borssal, majoránnával fûszerezzük, és a tojást hozzáadva jól összedolgozzuk. A belülrõl kicsontozott malacot ezzel a masszával megtöltjük, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrjuk.
A malac külsõ felületét hideg zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt csavarunk és mérsékelten meleg sütõbe tolva, lassan sütjük. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a szalonnát mindig sörbe mártogatjuk.
Amikor a malac megsült, a sütõbõl kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét levágjuk, hosszában kettészeljük és feldaraboljuk. Reszelt tormát vagy almakompótot esetleg párolt káposztát tálalunk hozzá.