rss
  • Sörrel öntözgetett malacsült

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 malaccomb (kicsontozva)
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 1 üveg sör, só, bors
    - köménymag
    - 1 szelet füstölt szalonna

    Elkészítés

    A malac combjának bõrét egy éles késsel szépen bevagdalom, majd bedörzsölöm a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és köménymaggal. Elõmelegített sütõbe teszem és 180°C -on 2 óra alatt megsütöm. Idõnként sörrel öntözgetem és kenegetem a füstölt szalonnával.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült hagyma

    Hozzávalók: 5 nagy vöröshagyma, 3 csésze olaj, 1/2 dl fehérbor, 5 dkg vaj, ecet, só, õrölt bors, majoránna vagy oregano.

  • Paella

    Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.

  • Édes-savanyú gyömbérmártás

    Hozzávalók: 1,5 dl tejföl, 5 evõkanál sárgabarack lekvár, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 teáskanál gyömbérgyökér, 1 vanília rúd kikapart velõje, 3 cl fehér portói bor, só, õrölt fehérbors, 1 teáskanál szõlõcukor, 2 evõkanál tejszín habbá verve;

  • Francia sajtleves

    Hozzávalók: 15 dkg reszelt sajt /parmezan, de lehet trapista/, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1.2 liter húsleves /kockából is lehet/, 1 dl száraz fehér bor, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, szerecsendió.

  • Túró Puffancs

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1/4 kg túró, 2 dl tejföl, 1 cs Vaníliás cukor, 1 db tojás, 5 dkg cukor, 1 kk szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, zsír vagy olaj /sütéshez/.

  • Karfiolos sajtos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 1 kisebb karfiol
    - 15 dkg spagetti tészta
    - 3 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 2-2,5 dl tej
    - 15 dkg sajt
    - só
    - õrölt bors
    - szerecsendió
    - 1 teáskanál õrölt mustármag
    - 1 teáskanál ételízesítõ

  • Aranyleves

    Hozzávalók: l tyúk, 4 l víz, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 karalábé, 1 zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Saslik vesepecsenyébõl

    Hozzávalók: 60 dkg vesepecsenye, 2 evõkanál olaj, 2 fej hagyma, 1 citrom, 1 evõkanál apróra vágott kapor, só, õrölt bors, néhány csepp ecet;

  • Babgulyás

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál paprika, só.

  • Bélszinsteak amerikai rakott burgonyával

    Hozzávalók 4 személyre: 700 g bélszín, 100 g olaj, 200 g vaj, 5 db tojás, 2 dl tejszín, 700 g burgonya, 40 g só, 10 g bors, 20 g mustár, kevés szerecsendió.

  • Tortellinisaláta

    Hozzávalók: 40 dkg tarka tortellini, 1 közepes uborka, 30 dkg húsos paradicsom, 2 csomó zöldhagyma, 4 szelet fõtt sonka, 2 ek ecet, 1 ek majonéz, fél pohár tejföl, só, bors, saláta fûszerkeverék.

  • Házi kakaós csigák

    Házi kakaós csigákAz élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben készítsük el a tölteléket. Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal (vagy olvasztott margarinnal). A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bőven a tésztát és tekerjük fel.

  • Tejfölös sült csuka

    Hozzávalók:

    450 g csukafilé, 3 evõkanál vaj, 1 apróra vágott kisméretû hagyma, 1 kockára vágott zöldpaprika, 1 kockára vágott zellerszár, 1/2 pohár meghámozott, kimagozott, felaprított paradicsom, 1 1/2 pohár sûrû tejföl, 1 pohár reszelt svájci sajt, 1/2 pohár zsemlemorzsa, 1/2 kiskanál só;

  • Sonkás zöldbab

    Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 40 dkg zöldbab, olaj, Vegeta.

  • Gombás-baconös göngyölt hús

    Gombás-baconös göngyölt húsA lilahagymát felaprítjuk, és egy nagy serpenyőben, pici olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, és sóval, borssal, kakukkfűvel megszórva, fedő alatt puhára pároljuk. Ezalatt a karajszeleteket szép vékonyra kiklopfoljuk, megkenjük foghagymakrémmel, ráfektetünk fél-fél szelet bacont, és a gombából is teszünk a szeletekre 2-2 evőkanálnyit. Ezután a hússzeleteket kettéhajtjuk, és lazán megtűzzük két fogvájóval. A lisztben megforgatjuk, és abba a serpenyőbe, amiből a gombát kiszedtük, teszünk olajat, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

  • Rizses sonkasaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg rizs
    - 1 evõkanál olaj
    - 30 dkg sonka
    - 1 avokadó
    - 20 dkg koktél paradicsom
    - 1/2 jégsaláta
    - 10 dkg trappista sajt
    - 2 dl tejföl
    - 1 dl majonéz
    - 1 csipet curry

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor.

  • Kefires málnaturmix banánnal

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 banán, 200 g málna, 500 ml kefir, 100 ml tej, 3-4 ek. méz, 2 tk. vaníliás cukor, 1 tk. limettlé.

  • Zserbó

    ZserbóA tejet langyosítjuk, beletesszük az 1 teáskanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk és meleg helyen pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, és összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és beleteszünk egy tojás sárgáját. A tejföl hozzáadása utána addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Áttesszük gyúródeszkára, ahol 3 cipót formálunk belőle. Ezeket letakarjuk és pihentetjük. Ezalatt a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót jól összekeverjük.

  • Kacsamell édes-savanyú mártásban

    Kacsamell édes-savanyú mártásbanA sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kis lángon főzzük, majd hűlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk.