2024.03.29. - Auguszta

Töltött csirkecomb

Hozzávalók:

- 4 db csirkecomb
- 8 dkg császárszalonna
- 8 dkg reszelt sajt
- 1+1 közepes fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1+1 tojás
- 2 ek tejföl
- só, bors, fûszerpaprika, petrezselyemzöld
- 1-2 dkg aszalt paradicsom
- olaj a sütéshez és a páchoz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A combokat elõkészítjük, fûszerezzük, olajjal megkenjük, közé szórjuk az egyik felszeletelt hagymát és zúzott fokhagymát. Lefóliázzuk és a hûtõbe tesszük. A maradék hagymát az olajon megdinszteljük, az egyik tojást a tejföllel felverjük és a hagymára öntjük, elkavarjuk, 3-4 perc múlva levesszük a lángról.

A szalonnát apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a rántottához, rászórjuk a sajtot, ízlés szerint fûszerezzük, belevegyítjük a petrezselyemzöldet, az aszalt paradicsomot, és összevegyítjük a maradék felvert tojással.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a combokat, betûzzük, vagy bevarrjuk. Tûzálló tálban fedõ alatt a sütõben megsütjük. A végén fedõ nélkül kb 10 perc alatt megpirítjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!