rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Töltött csirkecomb

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 8 dkg császárszalonna
    - 8 dkg reszelt sajt
    - 1+1 közepes fej hagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1+1 tojás
    - 2 ek tejföl
    - só, bors, fûszerpaprika, petrezselyemzöld
    - 1-2 dkg aszalt paradicsom
    - olaj a sütéshez és a páchoz

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A combokat elõkészítjük, fûszerezzük, olajjal megkenjük, közé szórjuk az egyik felszeletelt hagymát és zúzott fokhagymát. Lefóliázzuk és a hûtõbe tesszük. A maradék hagymát az olajon megdinszteljük, az egyik tojást a tejföllel felverjük és a hagymára öntjük, elkavarjuk, 3-4 perc múlva levesszük a lángról.

    A szalonnát apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a rántottához, rászórjuk a sajtot, ízlés szerint fûszerezzük, belevegyítjük a petrezselyemzöldet, az aszalt paradicsomot, és összevegyítjük a maradék felvert tojással.

    Ezzel a töltelékkel megtöltjük a combokat, betûzzük, vagy bevarrjuk. Tûzálló tálban fedõ alatt a sütõben megsütjük. A végén fedõ nélkül kb 10 perc alatt megpirítjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkás-tormás csirke

    Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 10 dkg fõtt kötözött sonka, vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál ecetes torma, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál Vegeta, 3 evõkanál morzsolt csemegekukorica, ízlés szerint törött fehér bors, só, és cukor.

  • Blonder Engel

    Egy koktélospoharat körülbelül egyharmadáig töltünk felvert tojással, hozzáadjuk a likõrt, megkeverjük, majd felöntjük a narancslével. A szervírozás elõtt újra megkeverjük.

  • Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal

    Hozzávalók: 40 dkg borjúmáj, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 1 karalábé, 1 sárga kaliforniai paprika, 1 piros kaliforniai paprika, fél zellergumó, fél szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 2,5 dl szójaszósz, szezámolaj a sütéshez, tengeri só, 2 retek a díszítéshez.

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük. Alacsony tepsibe tesszük, lehetõleg rácsra, hogy ne ragadjon le. Süthetjük alufóliában is.

  • Hal bormártással

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 fej vöröshagyma, só, babérlevél.

  • Krumplis rétes

    Hozzávalók:

    1 csomag réteslap, 50 dkg krumpli, 8 dkg vaj (vagy margarin), 2 tojás, 3-4 evõkanál méz, 3 evõkanál pikáns lekvár, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 késhegynyi õrölt szerecsindióvirág, 1 mokkáskanál só

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, l nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Palacsinta-titok

    Hozzávalók: 8 db, a szokásos módon megsütött palacsinta, 20 dkg kimagozott meggy (vagy meggybefõtt), 1 tojássárga, 1-2 teáskanál zsemlemorzsa (vagy édes piskótamorzsa), kevés porcukor, késhegynyi törött szegfûszeg, késhegynyi õrölt fahéj, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa;

  • Sajtos-spenótos tészta

    Hozzávalók: fél csomag durumtészta (tollhegy/ masni/ szarvacska/kagyló), fél doboz fagyasztott spenót, 1dl másfeles tej, fokhagyma ízlés szerint, 1 evõkanál étkezési keményítõ, ételízesítõ, 5 dkg óvári, mozzarella vagy edami sajt;

  • A tökéletes ebéd

    A „molekuláris gasztronómia” meglehetõsen komolyan hangzik, pedig egyszerûen csak a fõzésrõl szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és fõzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletû konyhamûvészet egyik megálmodója.

    A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerû ételekbõl álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla fõtt tojás is sokkal finomabb lesz.

  • Hájas kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dkg élesztõ
    - 2 db kockacukor
    - 105 dkg finom liszt
    - 1 dl tej
    - 4 dkg tojás sárgája
    - 5 dkg zsír
    - só ízlés szerint
    - 45 dkg háj

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tk cukor, 1 mk õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt.

  • Ananászos csirkemell

    A csirkemellet lebõrözzük és két darabra vágjuk, a közepén levõ nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk és a húst megtûzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük és tûzálló tálra egymás mellé
    fektetjük.

  • Palacsintatekercs

    Hozzávalók: 12 db sós palcsinta, 40 dkg füstölt fõtt tarja, 1 csokor újhagyma, 1 doboz tejföl, 1 db tojás.

  • Rakott hús gombával

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda (vagy tarja, esetleg baromfi), 30 dkg gomba, 20 dkg fõtt, füstölt tarja, 5 dl besamelmártás, 15-20 dkg (füstölt) sajt, só, bors, liszt, olaj, petrezselyem.

  • Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves

    Hozzávalók:

    2 ek olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 500 g sárgarépa, 1 tk só, 600 ml víz (vagy zöldséglé), 100 ml fehérbor, 200 ml maracujalé, 300 ml kókusztej, 1,5 tk koriandermag, õrölt bors, frissen õrölt koriander v. petrezselyem, apróra vágva

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Cukkinis csirkerudak

    Hozzávalók:

    1 nagyobb csirkemell-filé
    1 közepes cukkini
    40 dkg apróbb újkrumpli
    1 tk só
    1 tk bors
    1 tk fokhagyma granulátum
    2 dl olaj
    8 db pálca

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók

    30 dkg száraztészta, 25 dkg vegyes zöldség – ízlés szerint, 1 szelet zeller, 1 hagyma, 1 dl tej, 10 dkg sajt, petrezselyem, snidling, 4 evõkanál olaj, 2 dkg vaj, só, bors

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...