2024.05.13. - Szervác, Imola

Mákos torta

Hozzávalók:

Tészta:

- 1 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 egész tojás
- 1 bögre darált mák
- 1 csomag sütõpor

Krém:

- 1 liter tej
- 2 csomag pudingpor
- 1 kis kocka margarin
- cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformában 180 fokon, 15 percig sütjük. Amikor megsült, hagyjuk kihûlni, addig megfõzzük a pudingot, majd ezt is hagyjuk kihûlni.

Kikeverjük az olvasztott margarint a cukorral és a hideg pudinghoz keverjük. A kihûlt tortát vízszintesen félbevágjuk. Az alját megkenjük a pudinggal és rátesszük a tetejét. Kívül is beborítjuk a pudinggal.

Hûtõbe tesszük és dermedésig hûtjük. Ízlés szerint lekvárral, vagy vaníliafagyival tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!