Tésztához:
- 2 db tojás
- 20-25 dkg liszt
Töltelékhez:
- 50 dkg nagy szemû szõlõ
- 20 dkg darált dió
- 4 db tojás +3 tojásfehérje
- 5 dkg +1 ek vaj
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 cs vaníliás cukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Tojásból, lisztbõl tésztát gyúrunk. Összevágjuk nagy kockatésztának. A tésztát kifõzzük, leszûrjük, 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. A szõlõt leszemezzük, megmossuk, szárazra törölgetjük. A diót összekeverjük 5 dkg porcukorral.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, tejföllel habosra keverjük, és beleforgatjuk a mazsolát, a tésztát és tojásfehérjékbõl 5 dkg porcukorral vert kemény habot.
A sütõedényünket 1 ek. vajjal kikenjük, és beleszórjuk a zsemlemorzsát. A tészta egyharmadát az edénybe terítjük, megszórjuk a cukros dióval, majd újabb sor tészta következik, azután a szõlõszemek, rá a maradék tészta kerül.
Az edényt 180 C fokra elõmelegített sütõbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük.
Amíg a tésztánk sül, 3 tojás fehérjébõl és 5 dkg porcukorból kemény habot verünk. A megsült tészta tetejére rásimítjuk a habot, és 10 percre visszatesszük a sütõbe.