rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 db tojás
    - 20-25 dkg liszt

    Töltelékhez:

    - 50 dkg nagy szemû szõlõ
    - 20 dkg darált dió
    - 4 db tojás +3 tojásfehérje
    - 5 dkg +1 ek vaj
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 2 cs vaníliás cukor

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    Tojásból, lisztbõl tésztát gyúrunk. Összevágjuk nagy kockatésztának. A tésztát kifõzzük, leszûrjük, 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. A szõlõt leszemezzük, megmossuk, szárazra törölgetjük. A diót összekeverjük 5 dkg porcukorral.

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, tejföllel habosra keverjük, és beleforgatjuk a mazsolát, a tésztát és tojásfehérjékbõl 5 dkg porcukorral vert kemény habot.

    A sütõedényünket 1 ek. vajjal kikenjük, és beleszórjuk a zsemlemorzsát. A tészta egyharmadát az edénybe terítjük, megszórjuk a cukros dióval, majd újabb sor tészta következik, azután a szõlõszemek, rá a maradék tészta kerül.

    Az edényt 180 C fokra elõmelegített sütõbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük.
    Amíg a tésztánk sül, 3 tojás fehérjébõl és 5 dkg porcukorból kemény habot verünk. A megsült tészta tetejére rásimítjuk a habot, és 10 percre visszatesszük a sütõbe.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Marhanyelv lengyel mártással

    Hozzávalók: 1 db nyers marhanyelv, 1 hagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 kanál zsír, fél csésze mandula, fél csésze mazsola, só, cukor, egész bors, 2 evõkanál liszt, citromlé.

  • Birkaragu babbal

    Hozzávalók: 1,5 kg birkanyak vagy szegyhús, só és bors, 1 babérlevél, 0,5 dl fehérbor, friss zsálya, 3 ek. olaj, 4 vöröshagyma, 3 sárgarépa, 1 csokor zöldfûszer, 5 dl marhahúsleves, 500 g burgonya, 500 g karórépa.

  • Csirkemájas spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemáj, õrölt bors, 1 ek. liszt, 1 db vöröshagyma, 2 csomag újhagyma (vagy 1 szál poré), 300 g spagetti( Barillo) 60 ml olívaolaj, 200 ml húsleves, l50 ml fõzõtejszin, só, 20 ml konyak.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Párolt cékla

    Hozzávalók: 70 dkg cékla, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, só, ecet, kevés cukor.

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Sült cukkini (Kabak kizartmasi)

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Majonézes csirkekocsonya

    Hozzávalók: 1 levesben fõtt csirke, 2 dl csirkeleves, majonéz, 2 evõkanál zselatin, 2 dl tejföl.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma,
    1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál paprika, só.

  • Hússaláta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés szûzpecsenye
    - 1 db narancs leve
    - 1 db citrom leve
    - 2 ek olaj
    - 2 ek szójaszósz
    - 2 ek koriander
    - 1 ek zöldborsó
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek csípõs pirospaprika
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 12 db mentalevél
    - 40 dkg fejes saláta
    - 4 ek olaj
    - 4 ek balzsamecet
    - 1 ek méz
    - 1 csipet só

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Sütõtökkrém

    Hozzávalók: 80 dkg sütõtök, 10 dkg méz, 20 dkg dióbél.

  • Banánropogós

    Hozzávalók: 2 érett banán (az sem baj ha puha), 1 tojás, 15-20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evokanál cukor, 2 evokanál citromlé, 1 csapott teáskanál sütopor, csipetnyi só, olaj a sütéshez, és a tetejére kevés porcukor;

  • Hógolyó

    Hozzávalók:

    - 4 db tojássárgája
    - 1 csomag margarin
    - 40 dkg liszt
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 db citrom leve
    - 10 dkg cukor

    A habhoz:

    - 20 dkg cukor
    - 30 dkg darált dió
    - 4 db tojásfehérje

    A beforgatáshoz:

    - porcukor és vaníliás cukor keveréke

  • Földimogyorós sajtos zellersaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes zellergumó, só, 1 ek. citromlé, 1 doboz ananász (580 g), 150 g elõfõzött búza, 150 g gouda sajt, 2 tk. sós földimogyoró, 125 g joghurt, 1 ek. világos balzsamecet, bors, 1 tk. cukor, 1 tk. õrölt curry.

  • Húsos-besameles rakott tojás 4 személyre

    Hozzávalók: 8 kemény tojás, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 5 dl besamel, diónyi vaj, petrezselyem, zsemlemorzsa, õrölt szerecsendió, õrölt bors, só;

  • Tejfölös spárgaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csont, 10 dkg vegyes zöldség, 50 dkg spárga, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 8 dkg fõtt rizs, só, cukor, petrezselyem.

  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

  • Kovászolt hagyma

    Hozzávalók: Hagyma, só, fokhagyma, kapor, kenyér.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...