rss
  • Gumikocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 2 kis pohár tejföl
    - 1,5 evõkanál kakaópor
    - 4,5 dl víz
    - 7,5 evõkanál zselatin
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 13 evõkanál porcukor
    - 6 db tojás
    - 1 csomag gyümölcskocsonya

    Elkészítés:

    1.réteg: 3 tojásfehérjét habbá verünk. Hozzákeverünk 5 kanál porcukrot, 3 tojássárgáját, 1 cs vaníliás cukrot, 2,5 evõkanál zselatint feloldunk 1,5 dl forró vízben csomómentesen. Ezt hozzákeverjük a tésztához. Tepsibe öntjük, hûtõbe tesszük, amíg megdermed!

    2.réteg: ugyanez, csak a tésztához hozzákeverünk még 1,5 evõkanál kakaóport is! Az elõzõ tetejére téve ismét a hûtõbe tesszük!

    3.réteg: 2 pohár tejfölt, 3 evõkanál porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot elkeverünk, 2,5 evõkanál zselatint feloldunk 1,5 dl forró vízben, és ezt is hozzáadjuk! A többi tetejére téve ismét a hûtõbe tesszük!

    4.réteg: tetszés szerinti ízû gyümölcskocsonya!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Virgin Bloody Mary

    Hozzávalók: 20 cl paradicsomlé, 2 cl citromlé, néhány csepp Worcester, néhány csepp Tobasco, csipetnyi só, egy kevés bors.

  • Szebeni mazsolás leves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szõlõ, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfûszeg, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, só.

  • Kertészné-köret

    A répákat kockázd fel, a kelt bontsd kis rózsákra, a babot és a spárgát vágd kisebb darabokra, majd a hozzávalókat külön-külön fõzd meg sós vízben (vagy párold gõzben puhára).

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, 1 pohár víz, só.

  • Kínai rákgolyók

    Hozzávalók: 10 dkg nyers garnéla rák (megpucolva), 10 dkg darált hús (sertés), 1 tojás (szétválasztva), 1 fokhagyma, aprítva, 1 tk aprított koriander, 1 ek reszelt gyömbér, 3 csepp szezámolaj, olaj, só, bors. Tálaláshoz: koriander, snidling.

  • Tepsis rakott zöldbab

    Tepsis rakott zöldbabEgy lábasban feltesszük forrni 2 pohárnyi vizet, ha már forr mehet bele a só és az ételízesítő és az 1 pohár rizs. Fedő alatt kis lángon megfőzzük, néha megkavarjuk, hogy ne ragadjon le. Közben pár kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha kész teszünk bele egy kis pirospaprikát és beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet is és fedő alatt megpároljuk. Közben a zöldbabot megtisztítjuk és felvágjuk kb. 2 cm-es darabokra.

  • Bundás bodza

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

  • Francia hagymaleves

    A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítõket (vegetát bõven!). Puhára fõzzük, majd a tûzrõl levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefõzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest. Azonnal fogyasztjuk.

  • Különleges rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 csokor zöldhagyma, 2 sárgarépa, 1 kisebb karalábé, 10 dkg zöldborsó (fagyasztott), 10 dkg trappista sajt reszelve, 10 dkg füstölt szalonna, 2 csokor petrezselyemzöld, 2 pár virsli, 2 dl tejföl, só és törött bors, tyúkhúsleves-kocka, margarin, pirospaprika.

  • Görög paradicsomos hal

    Elkészítés: A halakat kiolajozott tûzálló tálba vagy tepsibe fektetem egymás mellé, megsózom, megborsozom, ráfacsarom fél citrom levét, majd félreteszem, amíg a szószt elkészítem hozzá.

  • Szalonnás lecsó

    Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kk cukor, só.

  • Borsóleves nokedlivel

    Borsóleves nokedlivelA zöldborsót ételízesítős vagy sós vízbe feltesszük főni, majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát. Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici piros paprikát adunk hozzá,és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítünk és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből, üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön, és csak utólag adjuk hozzá a borsót.

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Sajtos rizs

    Hozzávalók: rizs 1/2 kg, zsír 10 dkg, gomba 5 dkg, parmezán 5 dkg, bors, só 1-1 késh., petrezselyem 1/2 csomó.

  • Nyári spanyol leves

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg érett paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál borecet, 2-3 evõkanál olívaolaj, 1 szikkadt zsemle, 3 dkg sütõmargarin.

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Citromos chilis sertésszelet

    Hozzávalók:

    - 1 kg pecsenyének való sertéscomb
    - 6 fej vöröshagyma
    - 4 citrom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 piros chili paprika
    - diónyi sertészsír
    - 1-2 étolaj
    - kakukkfû
    - 1 babérlevél
    - só

  • Epres pezsgõ puncs

    A frissen elkészített és lehûtött gyümölcsteához adjuk hozzá az édes pezsgõt, ananászlevet és jól keverjük össze. A félbevágott epreket tegyük az italba és a jégkockák hozzáadása után a poharat, narancs szeletekkel díszítjük.

  • Adventre: hercegszelet

    Hozzávalók: 21 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 szelet reszelt csokoládé, 15 dkg vaj. A tetejére: 20 dkg cukor, 4 tojásfehérje, 2 szelet reszelt csokoládé, fél csomag vaníliás cukor, cseresznyebefõtt.

  • Csokis mézeskalács

    Hozzávalók:

    - 75 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 15 dkg vaj vagy margarin
    - reszelt citromhéj (1 citrom héja)
    - 3 narancs reszelt héja
    - csipetnyi só
    - 1 cs mézeskalács-fûszerkeverék
    - 30 dkg méz
    - 4 ek víz
    - 1 egész tojás és 1 tojássárgája
    - 1 cs sütõpor