2024.03.29. - Auguszta

Tárkonyos csirkesaláta

Hozzávalók:

- 40 dkg fõtt csirkemellfilé
- 2 db zellerszár
- 1 evõkanál frissen aprított tárkony
- 2 evõkanál citromlé
- só, frissen õrölt bors
- 0.5 db kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl tejföl
- 4 levél római saláta
- 1 evõkanál szezámmag
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csíkokra vágott csirkét összekeverjük a vékonyra vágott zellerrel, a tárkonnyal és a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk.

A lereszelt uborkát és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a tejföllel, és enyhén megsózzuk.

A salátaleveleket tányérokra helyezzük, rájuk kanalazzuk a fokhagymás-tejfölös uborkát, majd a csirkés keveréket, és megszórjuk szezámmaggal.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!