rss
  • Tárkonyos csirkesaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fõtt csirkemellfilé
    - 2 db zellerszár
    - 1 evõkanál frissen aprított tárkony
    - 2 evõkanál citromlé
    - só, frissen õrölt bors
    - 0.5 db kígyóuborka
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1.5 dl tejföl
    - 4 levél római saláta
    - 1 evõkanál szezámmag

    loading...

    Elkészítés:

    A csíkokra vágott csirkét összekeverjük a vékonyra vágott zellerrel, a tárkonnyal és a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk.

    A lereszelt uborkát és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a tejföllel, és enyhén megsózzuk.

    A salátaleveleket tányérokra helyezzük, rájuk kanalazzuk a fokhagymás-tejfölös uborkát, majd a csirkés keveréket, és megszórjuk szezámmaggal.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Süllõ fokhagymás fûszervajjal

    Hozzávalók: három süllõ, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só.

  • Palacsintába bújt csirke

    Hozzávalók: 4 nagy palacsinta, 20 dkg maradék csirkehús, 20 dkg gomba, 2,5 dl tej, 1 diónyi vaj, 2 dkg liszt, só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája, 2 evõkanál tejszín vagy tejföl.

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Kókuszos-csokoládés-meggyes muffin

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt, 4 dkg kókuszreszelék, 6 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj + kevés olvasztott vaj a muffintepsi kikenéséhez, 3 tk sütõpor, 0, 5 tk szódabikarbóna, csipet só, 1 csésze (2, 5 dl) lecsöpögtetett megybefött, 0, 5 csésze (1, 2 dl) apróra vágott fözöcsokoládé

  • Spanyol halkrémleves

    Hány személyre: 25 dkg tengeri halfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 paradicsom, 1 babérlevél, 1/4 narancs, 10 dkg cérnametélt, 10 dkg reszelt sajt, õrölt bors, sáfrány, só.

  • Szilveszteri lencseleves

    Szilveszteri lencselevesEgy lábosban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előzőleg kiválogatott, beáztatott lencsét. Fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel, vízzel felöntjük és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük, vagy turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, felforraljuk, majd átszűrjük. A füstölt sajtot kockára vágjuk, és forró sütőben hirtelen megpirítjuk. Az elkészült levest csészébe merjük és tálalás előtt helyezzük bele a pirított sajtkockákat. És már fogyaszthatjuk is :)

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Vendégváró tészta

    Hozzávalók:
    25 deka liszt, 25 deka cukor, 25 deka vaj, vagy margarin, 25 deka õrölt dió, egy-egy késhegynyi õrölt fahéj, és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, egy kevés fehér bor. Töltelékhez: barackíz, zsír a tepsi kikenéséhez.;

  • Vörösboros sonka

    Hozzávalók: 1,5 kg füstölt sonka, 15 dkg sárgarépa, 12 dkg fehérrépa, 1 fej hagyma, 4 dl vörösbor, babérlevél, kakukkfû, egész bors, olaj.

  • Mákos tészta rakottan

    Mákos tészta rakottanA mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.

  • Bolero

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 4 db tojás
    - 1 dl tej
    - 1 dl olaj
    - 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez:

    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3 csomag vaníliás cukor

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 7 dl víz
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag italpor (bármilyen ízû)

  • Májgombóc leves

    Májgombóc levesA zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután egy liter vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb 10-15 perccel,mielőtt készre főtt.

  • Száz magyar ételcsoda. Hagyományos ízek a pannon világból

    Hagyományos ételeink - legyen szó halászlérõl, töltött paprikáról vagy különféle ízesítésû rétesekrõl - páratlan elismerésnek örvendenek határainkon innen és túl.

    De hogyan is kell elkészíteni kedvenc ételeinket úgy, hogy ízük igazán eredeti legyen?

    Liptai Zoltán mesterszakács receptjei ehhez nyújtanak segítséget. A Száz magyar ételcsoda több mint egy szakácskönyv: hamisítatlan gasztronómiai kalandozás, hiszen a jól ismert alföldi és dunántúli ízvilág mellett megismertet Erdély, Kárpátalja, Felvidék és a délvidék legfinomabb fogásaival.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Kenyérlángos

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 db fõtt burgonya, 5 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 4 dkg só és annyi langyos tej, amennyivel kenyér-keménységû kelt tésztát gyúrunk.

  • Göngyölt zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 gerezd fokhagyma, 6-8 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg gépsonka vagy füstölt fõtt sonka, 3-4 evõkanál olaj, 8-10 dkg reszelt sajt, 1-2 teáskanál liszt.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Sajtos szalagtészta csõben sütve

    Hozzávalók: 30 dkg zöld szalagtészta, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj, 45 dkg darált hús, 20 dkg paradicsompüré, 1,5 dl vörösbor, 2 babérlevél, 1 tk provence-i fûszer, só, bors, késhegynyi majoranna, kevés szerecsendió, 12 dkg reszelt sajt.

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

loading...