2025.12.13. - Luca, Otília

Tárkonyos csirkesaláta

Hozzávalók:

- 40 dkg fõtt csirkemellfilé
- 2 db zellerszár
- 1 evõkanál frissen aprított tárkony
- 2 evõkanál citromlé
- só, frissen õrölt bors
- 0.5 db kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl tejföl
- 4 levél római saláta
- 1 evõkanál szezámmag
Elkészítés:

A csíkokra vágott csirkét összekeverjük a vékonyra vágott zellerrel, a tárkonnyal és a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk.

A lereszelt uborkát és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a tejföllel, és enyhén megsózzuk.

A salátaleveleket tányérokra helyezzük, rájuk kanalazzuk a fokhagymás-tejfölös uborkát, majd a csirkés keveréket, és megszórjuk szezámmaggal.