rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Császárszalonnás paradicsomos tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 10 dkg felcsíkozott császárszalonna
    - 25 dkg tészta
    - pár szem koktélparadicsom
    - só
    - bors
    - 2 evõkanál paradicsomsûrítmény
    - 1 közepes fej hagyma felcsíkozva

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A császárszalonnát nagyon kevés olajon megpirítjuk. Amikor már szépen megpirult, hozzáadjuk a felcsíkozott hagymát, és ezzel még egy pár percig tovább pirítjuk. Ha a hagyma is megfonnyad, hozzáadjuk a kifõtt tésztát, összekeverjük.

    Pár perc után ráöntjük a 2 kanál sûrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, s szintén összekeverjük. Ezután tányérra szedjük, és koktélparadicsommal tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Natúr szûzérmék tejszínes spárgával

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye, 60 dkg spárga, 6 dkg vaj, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csapott ek. étkezési kukoricakeményítõ vagy valamilyen liszt, só, õrölt fehérbors, 1 csokor kapor, 1 citrom.

  • Õszi saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 20 dkg cikória, 20 dkg paradicsom, 20 dkg uborka, 5 db retek, 1 csipet fehérbors, 2 e.k. tárkonyecet, 2 e.k. kukoricacsíra-olaj.

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Brokkolis omlett

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g brokkoli, 6 db tojás, 200 ml tej, 50 g liszt, 30 ml olívaolaj, só, õrölt bors.

  • Tolófánk

    Hozzávalók: 1/2 liter tej, fél kg liszt, 5 deka vaj, 8 tojás, só, porcukor és olaj a kisütéshez.

  • Sajtos, sonkás omlettekercs

    Hozzávalók: 7 tojás 1 ek liszt, 1+5 ek reszelt sajt, 6-8 szelet gépsonka, 1 ek vágott petrezselyemzöld, 1 mk só, 2 mk olaj, alufólia.

  • Tarhonyafelfújt

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 8 dl tej, 6 tojás, 5 dkg vaj, só.

  • Csokoládé golyók

    14 deka hámozott, darált mandulát, 14 deka cukrot elkeverünk, illetve összegyúrunk 1 tojás fehérjével. Ebbõl azután kis dió nagyságú golyókat formálunk.

  • Erõs mustármártás

    Hozzávalók: 1 tk zöldbors, 3 tk Pinot noaros mustár, pár csepp Tabasco, 1 tk konyok, 5 ek. majonéz, frissen õrölt fehérbors, só.

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Kiwi-joghurt torta

    Hozzávalók: A túrós tésztához: 10 dkg sovány túró, 3 evõkanál tej, 4 evõkanál olaj, 1 tojássárgája, készhegynyi só, 7 dkg porcukor, fél csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütõpor. A töltelékhez: 10 db színtelen zselatinlap, 50 dkg kiwi, 3 dl tejszín, 3 dl vaníliás joghurt, 10 dkg cukor, 2 evõkanál citromlé. A díszítéshez: 6 dkg aprított pisztácia, sütõpapír a formához, pergamenpapír, 50 dkg sütõbab az elõsütéshez.

  • Sajtos bundáskenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1 mk törött fekete bors, 1 mk currypor, ízlés szerint só.

  • Kapros halmártás

    Hozzávalók: 50 dkg tengeri halfilé, 2 csemegeuborka, 1 dl tejföl, 1 fej hagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál citromlé, só, halfûszerkeverék, színes bors.

  • Citromos avokádóleves

    Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük. Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hûtõszekrénybe helyezzük.

  • Andalusia

    Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Tartármártás - tojás nélkül

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 1 evõkanál olaj, mustár, ízlés szerint, 1 dl fehérbor, egy csipet cukor.

  • Húsvéti fonottkalács a sonkához

    Hozzávalók: 150g rétesliszt, 300g liszt, 30 g élesztõ, (vagy 1 csomag por) 150 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál cukor;

  • Csirkepaprikás

    Hozzávalók: 8-10 szelet csirkehús, 10 dkg szalonna, 1-2 fej hagyma, paprika olaj, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 0,3 tejföl, fokhagymaolaj, só, csirkemáj.

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: - 60 dkg liszt, - 25 dkg margarin, - 20 dkg füstölt sajt, - 3 dl tejföl, - 2 tojás, - 1 tk só, - 1 tk sütőpor, - 1/2 tk köménymag. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Pizza Firenze

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 20 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, 1 ek vékonyra vágott hagymakarika, 1 ek magozott fekete olajbogyó, só, bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...