- 80 dkg burgonya
- 1 evõkanál pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evõkanál liszt
- babérlevél
- só
- olaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk a fazekat a tûzrõl, és megszórjuk pirospaprikával.
2.) A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymára szórjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük.
3.) Amíg megpuhul a krumpli (fedõ alatt, takaréklángon), elkészítjük a habarást: összekeverjük a lisztet a tejföllel, és ha a burgonya kész, óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy ne legyen csomós. Rottyantunk egyet rajta, és máris tálalhatjuk.