rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Magyaros krumplifõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 evõkanál pirospaprika
    - 1 vöröshagyma
    - 2 dl tejföl
    - 1 evõkanál liszt
    - babérlevél
    - só
    - olaj

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    1.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk a fazekat a tûzrõl, és megszórjuk pirospaprikával.

    2.) A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymára szórjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük.

    3.) Amíg megpuhul a krumpli (fedõ alatt, takaréklángon), elkészítjük a habarást: összekeverjük a lisztet a tejföllel, és ha a burgonya kész, óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy ne legyen csomós. Rottyantunk egyet rajta, és máris tálalhatjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kiwiturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kiwi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 liter tej, õrölt fahéj.

  • Málnás palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 1 kg málna, 8 dl tejszínhab, 4 dkg porcukor, málnaöntet.

  • Heringsalátával töltött uborka

    Hozzávalók 8 személyre: 4 db kisebb uborka, 1 evõkanál kapribogyó, 1 csomó újhagyma, 1-1 csokor kakukkfû és ka­por, só, õrölt bors, 2 evõkanál olívaolaj, 4 párolt heringfilé (ruszli).

  • Minestrone (eredeti recept)

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 50 dkg burgonya, 30 dkg hagyma, 60-70 dkg kelkáposzta, 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg zöldbab, 15-20 dkg bab (konzerv), 10 dkg parmezán sajt (reszelt), 3-4 db répa, 2-3 db cukkini, 2-3 db paradicsom, 1 db leveskocka, 1 csipet só, 2 szál zeller.

  • Kecskesajt fokhagymás olajban

    Hozzávalók: fél kg kemény kecskesajt, 2 ág rozmaring, 1 ágacska kakukkfû, 2 babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 2 szárított piros pepperoni, 10 szem szétnyomott feketebors, olivaolaj.

  • Cékla leves

    Cékla levesA zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy lábosban, rászedjük a kockázott zöldségeket, és 10 percet közepes lángon, folyamatosan kevergetve dinszteljük. Kakukkfűvel megszórjuk, majd a nagyjából ekkora kockára vágott sonkát vagy tarját is rászedjük, további 2 percet pirítjuk, hogy a hús íze átjárja az alapot. Felöntjük először a borra, hagyjuk, hogy az alkohol kipárologjon belőle, majd a vízzel felöntjük. Sózzuk, és 20 perc alatt készre főzzük. A végén belekeverjük a burgonyapelyhet, és 2 perc alatt besűrítjük vele a levest.

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Csíkos kocka

    Hozzávalók:

    - 3 tojás
    - 15 evõkanál cukor
    - 15 evõkanál liszt
    - 3 doboz tejföl
    - 3 mokkás kanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 2 csomag vaníliás puding
    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 1 citrom leve

    Máz:

    - 15 dkg keserû csoki
    - 1/2 dl tejszín

  • Pácolt virslisaláta paprikával

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

  • Újhagyma szárából készült krémleves

    Hozzávalók:

    - nagy csokor újhagyma zöld szára
    - 1 nagy krumpli
    - 1 petrezselyemgyökér
    - 1 fokhagyma
    - 1 púpos evőkanál tejföl
    - só

  • Tiramisu

    TiramisuA feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliással, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojássárgájával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot. A piskóta felét a tálba sorban elhelyezzük és mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük.

  • Reszelt cékla

    Hozzávalók: 1 kg céklához fél pohár ecetes reszelt torma, 1 kk. só, 1 mk. köménymag, bor- vagy gyümölcsecet, cukor, nátrium benzoát.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók:
    fél kg marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg durumtészta, 1 evõkanál olaj;

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Csirkemell baconbe tekerve

    Csirkemell baconbe tekerveA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és mellé szeleteljük a hagymát. A csirkemellet négy vékony szeletre vágjuk, ezek kicsi szeletek, de pont megfelelnek a célnak. Minden szeletre fektetünk keresztbe egy-egy megpucolt fokhagymagerezdet és egy-egy szelet kaliforniai paprikát. Feltekerjük és belegöngyöljük egy-egy fél szelet bacon-be. Megtűzzük fogpiszkálóval és az előkészített krumpli karikákra helyezzük mind a négy kis csomagot.

  • Normand halleves

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg fogasfilé (halszelet), 30 dkg polip, 4 db tigrisrák, 12 db fekete kagyló, 10 dkg vegyes zöldség, 1 csokor petrezselyem, fél póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1 csipet sáfrány, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, fél citrom alapléhez: 50 dkg édesvízi halak csontja, 3 dl polip fõzõlé, 10 dkg rákvaj, fél póréhagyma, 10 szem egész bors, 50 g karikára vágott vegyes zöldség, rákvajhoz:10 dkg vaj, 20 dkg rákpáncél, 3 cl konyak, 1 dl fehérbor vagy alaplé.

  • Ropogós burgonya

    Hozzávalók: 7 kg apró szemû burgonya, só; a sütéséhez olaj.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyúkáposzta-levél, 40 dkg darált sertéshús
    10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 2 ek liszt.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...