- 1 kg sütõtök
- 1 póréhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 kisebb krumpli
- 2 evõkanál olaj
- 2 dl tejszín vagy tej
- só
- szerecsendió
- majoranna
- petrezselyem

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sütõtök egyik felét és a krumplit lereszelem, másik felét felkockázom. A vöröshagymát apróra vágom. Olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a reszelt sütõtököt és a reszelt krumplit, enyhén megsózom. Rövid ideig párolom.
Amikor puha a keverék, krumplinyomóval összetöröm, vagy rúdmixerrel pépesítem. Ez a leves alapja. Felöntöm 1,5 l vízzel, megfûszerezem, beleteszem a kockára vágott sütõtököt késõbb a felkarikázott pórét. Addig fõzöm, amíg a tök megpuhul.
Végül beleöntöm a tejszínt, de ezzel már nem forralom tovább. Pirított barnakenyérkockákkal, napraforgómaggal és / vagy sajtkockákkal tálalom.