rss
  • Tejfölös karfiolleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej karfiol
    - 2 nagy sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 fej hagyma
    - 1 pohár tejföl
    - pici olaj
    - 1 kanál liszt
    - 1 tojás sárgája
    - ételízesítõ
    - só

    Elkészítés:

    A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk.

    A hagymát és a répákat kis olajon 5 percig dinszteljük, majd megszórjuk liszttel, és picit pirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a karfiolt és a fûszereket, majd puhára fõzzük.

    A tojás sárgáját tejföllel elkeverjük, majd a levest kanalanként rámerjük és elkeverjük, végül a levesbe öntjük, de nem már nem fõzzük, hanem tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Forró karamellás tej

    Hozzávalók: 8 dkg cukor, fél liter tej, 1,5 dl tejszín, 1 ek barna cukor, késhegynyi fahéj.

  • Tepsis csirkecomb tejszínesen

    Tepsis csirkecomb tejszínesenA krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk majoránnával és szárnyas fűszerkeverékkel. Jól átforgatjuk. A csirkecombokat letisztítjuk, lebőrözzük, és befűszerezzük a szárnyas fűszervarázzsal és a magyaros fűszerrel. Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a hagymás fűszeres krumplit, eligazgatjuk, majd ráfektetjük a combokat. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és belenyomjuk a sajtot, jól összedolgozzuk, és ráöntjük a tepsibe lévő krumplira és húsra. Alufóliával lefedjük.

  • Céklaleves

    CéklalevesA céklákat nyersen megpucolom, gyufa nagyságúra reszelem, és olajon kb. 10 percig pici sóval párolom. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a húsleveskockát, és ízesítem, körülbelül egy negyed óra alatt puhára főzzük. (De ezt céklája válogatja mennyi idő kell neki a teljes puhuláshoz.) Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt,és a joghurtot is. (Lehet úgyis csinálni, hogy a levest tejföllel és liszttel elkeverve sűrűsítjük be.) Legvégén lehet még izésíteni citromlével, cukorral aki szereti. Nem csak roppant finom, de nagyon egészséges is.

  • 100 legendás whisky

    A kedvelt italok közül nem csupán a finom borok vagy a gyöngyözõ sör története foglaltatott már könyv alakba. A whisky ugyanolyan legendásnak számít - sõt, talán a leginkább õrzött receptek egyike.

  • Tízperces meggyleves hidegen készítve

    Hozzávalók: 1 l. meggybefõtt, 1 dl. tejföl, 2 ek. cukor, 2 dl. tej.

  • Túrófagyi citrommal

    Hozzávalók: 30 gramm kandírozott citrom, 7 deci citromlé, 9 dkg porcukor, 1 evõkanál akácméz, 10 dkg tejszín, 1 tojásfehérje, csipetnyi só, 12,5 dkg tehéntúró, 8 dkg sima joghurt.

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Szlovén krumplis gombaleves (Corba od pecurki sa krompirom)

    Fél kg gomba (a legjobb erdeibõl), 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 3 EK olivaolaj, 35 dkg burgonya, 3 paradicsom, 2 l húsleves, 1 EK liszt, 2,5 dl tejföl, só, bors.

  • Tojáskrokett

    Hozzávalók: 2-3 személyre, 5 db tojás, 2 db zsemle, 1,5 dl tej, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, petrezselyem, olaj, bazsalikom, õrölt bors, só.

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Grépfrútrizs

    Hozzávalók: 1 csésze hosszúszemû rizs, 3 csésze tej, 5 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 grépfrút, 1 pohár tejszín.

  • Avokádó joghurtos csírával

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy sárgarépa, 1/2 fej káposzta (kb. 40 dkg), 1/2 fej jégsaláta, 2 avokádó, 2 citrom leve, 1/2 dl olívaolaj, 8 evõkanál friss csíra (retek vagy szója), 4 dl joghurt.

  • Fügés kacsasült

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg egész kacsa
    - 3 ek olvasztott vaj
    - 1 db nagy vöröshagyma négybe vágva
    - 1 db babérlevél
    - 0,5 tk õrölt köménymag
    - 2 tk szárított kakukkfû
    - 1 tk õrölt bors
    - 1 tk só

    Fügés narancsmártáshoz:

    - bõ 3 dl friss narancslé
    - 5 dkg cukor

  • Dinnyeleves

    Hozzávalók: 1 toastkenyér, 1,5 dl joghurt, gyömbér, citrom, só, bors, kapor, petrezselyem, 25 dkg dinnye (bármilyen).

  • Juhtúrós csirkesaláta

    A húst csontozd ki, s vágd csíkokra. A paradicsomot és a marinált paprikát kockázd fel, a zöldhagymát (a szárával együtt) karikázd, a megtisztított kemény tojásokat pedig vágd nyolcadokra.

  • Croquettes

    Hozzávalók: 3 db nagy tojás, 180 g illatos méz (pl. hársméz), 200 g cukor, 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat, 1/2 teáskanál tiszta mandulaolaj, 1 csipetnyi só, 300 g egész, hámozatlan mandula, 335 g korpás liszt.

  • Túrós muffin

    Hozzávalók:

    15 dkg vaj, 30 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 2, 5 dl tejföl, 1/2 kg rétesliszt, 1 cs. sütõpor, 20 dkg túró, 15 dkg mazsola, só, kb. 1 ek. rum

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Köménymagleves

    Hozzávalók: 1 db zsemle, 1,5 dkg köménymag, 5 dkg liszt, 6 dkg zsír (vagy vaj), 1 dkg só.

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.