- 1 nagy fej karfiol
- 2 nagy sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 1 pohár tejföl
- pici olaj
- 1 kanál liszt
- 1 tojás sárgája
- ételízesítõ
- só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk.
A hagymát és a répákat kis olajon 5 percig dinszteljük, majd megszórjuk liszttel, és picit pirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a karfiolt és a fûszereket, majd puhára fõzzük.
A tojás sárgáját tejföllel elkeverjük, majd a levest kanalanként rámerjük és elkeverjük, végül a levesbe öntjük, de nem már nem fõzzük, hanem tálaljuk.