2024.04.19. - Emma

Tejfölös karfiolleves

Hozzávalók:

- 1 nagy fej karfiol
- 2 nagy sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 1 pohár tejföl
- pici olaj
- 1 kanál liszt
- 1 tojás sárgája
- ételízesítõ
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk.

A hagymát és a répákat kis olajon 5 percig dinszteljük, majd megszórjuk liszttel, és picit pirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a karfiolt és a fûszereket, majd puhára fõzzük.

A tojás sárgáját tejföllel elkeverjük, majd a levest kanalanként rámerjük és elkeverjük, végül a levesbe öntjük, de nem már nem fõzzük, hanem tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!