rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Tejfölös karfiolleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej karfiol
    - 2 nagy sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 fej hagyma
    - 1 pohár tejföl
    - pici olaj
    - 1 kanál liszt
    - 1 tojás sárgája
    - ételízesítõ
    - só

    Elkészítés:

    A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk.

    A hagymát és a répákat kis olajon 5 percig dinszteljük, majd megszórjuk liszttel, és picit pirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a karfiolt és a fûszereket, majd puhára fõzzük.

    A tojás sárgáját tejföllel elkeverjük, majd a levest kanalanként rámerjük és elkeverjük, végül a levesbe öntjük, de nem már nem fõzzük, hanem tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alma csatni

    Hozzávalók:

    1 kg alma, 1 csésze cukor, 2 evõkanál vaj, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs pirospaprika), 2 teáskanál õrölt ánizs, 1 teáskanál fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg, csipet só

  • Ezersziget öntet

    Hozzávalók: 2 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 2-3 csemege uborka, 4 evõkanál majonéz, 1 evõkanál ketchup, 3 evõkanál tejszín, chili.

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés sz. só.

  • Sajttal töltött medvehagymás pulykamell

    Hozzávalók:

    pulykamell szeletek, spenót, trapista sajt, póréhagyma, olaj

  • Citromos õzgerinc

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 3 tojás, 1 citrom leve és lereszelt héja, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, ízlés szerint só.

  • Tojáskrém 2.

    A tojásokat keményre fõzzük, megtisztítjuk, kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük és egy kis tálkában villával összetörjük.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt burgonya, 30 dkg liszt, diónagyságú vaj, 4 tojás, só, 2 dkg élesztõ, tejfel, 10 dkg darált sonka, sajt.

  • Almás kalács

    Hozzávalók: 8 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütõpor, késhegynyi fahéj, tejföl, 50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma.

  • Babéros bableves

    Hozzávalók:

    20 dkg tarkabab, fél liter tej, 1 dl tejföl, 2 babérlevél, 1-1 evõkanál vágott petrezselyemzöld, citromlé és liszt, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, a tálaláshoz 1 dl tejföl

  • Tojáslepény szardiniával

    Hozzávalók: személyenként 2 db tojás, szardinia , olajos vagy paradicsomos, só.

  • Sütőtökleves almásan

    Sütőtökleves almásanA tök háromnegyed részét felkockázzuk az almával együtt, és fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Csipetnyi sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukrot. Függ a tök édességétől is a cukor mennyisége. Szórunk bele őrölt fahéjat, és lefedve puhára főzzük. Közben a maradék nyers tököt apróbb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk. A vége felé szórunk rá kristálycukrot. Ha rákaramellizálódik a cukor, félretesszük. A habhoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt.

  • Gombamártás

    Hozzávalók: 1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma, 2-3 kanál liszt, némi olaj, só, bors, majoránna.

  • Tejes pite barackízzel

    Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat).

  • Nepáli krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy héjában fõtt burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, vegeta, curry, 2 ek szójaszósz, 1 ek liszt, 1 dl tej(!), 1 húsleveskocka.

  • Magyaros rakott csirke

    Hozzávalók:

    margarin, burgonya, csikemell filé, hagyma, paprika, paradicsom, karfiol, vagy brokkoli, só, bors, tejföl, tojás, víz.

  • Heringsalátával töltött uborka

    Hozzávalók 8 személyre: 4 db kisebb uborka, 1 evõkanál kapribogyó, 1 csomó újhagyma, 1-1 csokor kakukkfû és ka­por, só, õrölt bors, 2 evõkanál olívaolaj, 4 párolt heringfilé (ruszli).

  • Francia citromtorta

    Hozzávalók: 250 gramm liszt, 225 gramm vaj, 300 gramm kristálycukor, 5 tojás, 3 citrom, 1 csipet só.

  • Sajttorta (sós)

    Hozzávalók:

    a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/2 tk só, 5 ek víz. Összegyúrjuk és betesszük a hûtõbe. Töltelék: 20 dkg sajt (lehet fele ebbõl füstölt is akár), 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 ek. mustár, ízlés szerint só, bors, zöldpetrezselyem

  • Tepertõspogácsa háromszor sodorva

    Huszonöt deka finomra darált tepertõt tiz deka liszttel könnyedén elmorzsolunk, aztán összegyúrjuk és egynegyed órát hideg helyen pihentetjük.

  • Partyfalatka körözöttes paprikával

    Hozzávalók: pirítós, körözött, vaj, csövespaprika.