rss
  • Tejfölös karfiolleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej karfiol
    - 2 nagy sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 fej hagyma
    - 1 pohár tejföl
    - pici olaj
    - 1 kanál liszt
    - 1 tojás sárgája
    - ételízesítõ
    - só

    Elkészítés:

    A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk.

    A hagymát és a répákat kis olajon 5 percig dinszteljük, majd megszórjuk liszttel, és picit pirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a karfiolt és a fûszereket, majd puhára fõzzük.

    A tojás sárgáját tejföllel elkeverjük, majd a levest kanalanként rámerjük és elkeverjük, végül a levesbe öntjük, de nem már nem fõzzük, hanem tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolikrémleves

    Hozzávalók: 75 dkg brokkoli, 2 leveskocka, 2,5 dl tejszín, fokhagymapor, szerecsendió, bors, reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka.

  • Karfiol, vagy kelvirág

    A karfiolt megtisztítva sós vízben puhára fõzzük s azután óvatosan szitára emeljük, hogy minden lé lecsepeghessen róla.

  • 80 kérdés a borról

    Amatõr s képzettebb borbarátok 80 kérdésére adott válaszaival Pierre Casmayor átfogó betekintést nyújt a borok világába.

  • Paradicsomos lepény

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 1 tasak élesztõ (7 gr), 5 púpos ek joghurt (3,5 %-os), 2 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, 1 kis pohárnyi olvasztott vaj (1-1,5 dl), 2-3 mokkáscsészényi langyos víz; töltelék: 2 tömlõs sajtkrém (20 dkg), 2 dl sûrû tejszín, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, kicsi só (ha szükséges), frissen õrölt bors, 1,5 ek keményítõ, 3 nagy paradicsom, 10 dkg Taleggio sajt

  • Piperade

    Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 3 evõkanál fokhagymás olaj, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 6 tojás, pirított kenyérszeletek, só.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Gomba mártás

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...

  • Csirkezúza pörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika só, bors.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé

  • Joghurtos csirkeleves almával

    Hozzávalók: 60 dkg csirke, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 3 dl joghurt, 5 dkg liszt, 40 dkg alma, 3 dkg cukor, citromhéj, só.

  • Tepertõkrém

    30 dkg tepertõt egy fej vöröshagymával és 4 kemény tojással a húsdarálón ledarálunk.

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.

  • Csemegeuborka

    Az egészen apró, friss, hibátlan uborkákat megmossuk, és üvegbe rakjuk. Ízlés szerint ecetezett vizet forralunk.

  • Olasz spagetti

    Hozzávalók: 400 g spagetti, 2 evõkanál olívaolaj, 6 vékony szelet húsos szalonna apróra vágva, 1 marék dióbél, 2 dl fõzõtejszín, 2 gerezd fokhagyma.

  • Fûszeres Graham torta

    Hozzávalók:

    1 dl fõzõmargarin, 1 teáskanál vanília, 2 dl méz, 2 db tojás, 1/2 dl liszt, 1/2 teáskanál só, 1,5 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál õrölt szerecsendió, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 4 dl Graham kenyérmorzsa, 1,5 dl tej

  • Libamáj hidegen

    A megmosott májat 1-2 órán át tejben áztatjuk.

  • Hunyadi torta

    Hozzávalók:

    25 dkg gesztenyemassza,10 dkg porcukor, 7 db tojás, 7 dkg kristálycukor, 1/2 dl rum, 2 cs vaníliás cukor, 8 dl tejszín, 1/2 dkg zselatin

  • Görög narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Foszlós kalács

    Hozzávalók: 30 dkg liszt (25 cm-es kalácsformához), 2 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 8 db édesítõ tabletta (én Süssina-t használok), 1/2 citrom reszelt héja, nagyobb csipet só, kb. 2 dl tej (a liszt minõségétõl függõen);

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk.