rss
  • Túrós tészta gyümölcsökkel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kockatészta
    - 3 dl tejföl
    - 50 dkg túró
    - 3 tojás
    - 15 dkg cukor
    - reszelt citromhéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg szeder

    A formához:

    - vaj
    - zsemlemorzsa

    Elkészítés:

    A tésztát sós vízben kifõzöm, leszûröm. A tojásokat a cukorral alaposan kikeverem. A túrót villával összetöröm, belekeverem a reszelt citromhéjat és a tejfölt, hozzáadom a tojást. Ebbe a masszába forgatom a tésztát, majd óvatosan beleforgatom a megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöt, de rétegezni is lehet.

    Kivajazott, zsemlemorzsával behintett tûzálló tálba vagy tortaformába töltöm, a tetejét elsimítom. 180 fokos sütõben 40 percig sütöm. Melegen, de akár hidegen is fogyaszthatjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 25 dkg gomba, 1 dl vörös bor (lehetõleg száraz), 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors, só.

  • Cikóriás sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 db nem túl vastag cikória, 8 nagy sonkaszelet(nem túl vékony), tej, olaj, liszt, reszelt sajt, burgonya.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Boros kuglóf

    A hozzávalókat: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, összedolgozva tésztát keverünk.

  • Palacsinta

    Hozzávalók:

    12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

  • Párolt, sült fokhagyma

    Hozzávalók személyenként: 15-20 gerezd fokhagyma, 15 g vaj, apróra vágott petrezselyemzöld, só.

  • Húsos rakott tészta

    Húsos rakott tésztaA hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben barnulásig pirítjuk.

  • Spenótos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg fodros kocka tészta
    - 30-40 dkg spenót
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 4-5 dkg sütõmargarin
    - 2 dl tejföl
    - 20 dkg trappista sajt
    - só
    - bors

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg paprikáscsirke, 2 pohár tejszín, 5 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Mazsolás krumplipüré

    Pucoljon meg 20 dkg héjában fõtt krumplit, s törje össze 2 teáskanál vajjal.

  • Káposzta hagymával

    Hozzávalók: 2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál frissen vágott kapor, 1 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, õrölt bors, 3 evõkanál zöldségleves, reszelt sajt.

  • Bodzalekvár

    A bodzát könnyen, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, amitõl a bogyók lepattannak. Így a bogyók sem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila. Befõzésre csak a fabodza gyümölcse jó! 80 deka cukorból, 2 deci vízbõl, 10 gramm citromsavból szirupot fõzünk.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Forgácsfánk

    Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 50 dkg liszt, 2 ek cukor, 2 ek rum, porcukor, vaniliás cukor.

  • Málnalepény

    40 deka finomlisztet összegyúrunk 20 deka margarinnal, 13 deka porcukorral, két tojássárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével. Ha nem áll össze, 1-2 evõkanál tejfölt is beledolgozunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára behûtjük.

  • Sajtos pulykamellrolád

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 30 dkg trappista sajt, egy csomag bacon, 2 tojás, liszt, só, csirke fûszerkeverék.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Camembertsaláta szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg szõlõ, 20 dkg majonéz, 2 dkg mandula, csipetnyi só, késhegynyi fehérbors, 1 ek porcukor.

  • Mozzarella paradicsommal

    10 szelet mozzarella sajtot egy tálba lerakunk, 1 db paradicsomot szeletekre vágunk és ráhelyezzük a tálra.

  • Görög saláta magyarosan

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 5 db paradicsom, 1 füstölt makréla konzerv, 15 dkg feta sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, egy marék olívabogyó (zöld v. fekete, mindegy).