rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Lottó-tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja és leve, tej, kakaópor, meggy, 20 dkg porcukor, 16 dkg darált dió.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A sütõporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd cukrot, 3 tojássárgáját, vaníliás cukrot, és kis reszelt citromhéjat adunk hozzá. Kevés tejjel tésztát gyúrunk belõle. Két részre osztjuk, az egyik felébe kakaót teszünk, kinyújtjuk.

    Kisebb tepsibe helyezzük, és magozott meggyel sûrûn kirakjuk. Erre jön a sárga tészta, majd a következõ tölteléket tesszük rá: A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Néhány csepp citromlevet csepegtetünk bele. Ebbe rakjuk a porcukrot, a darált diót, fél citrom reszelt héját, majd mindezt a tészta tetejére kenjük. Mérsékelt tûzön megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott karalábé lusta asszony módra

    Melegben hagyjuk a finom sültet kihûlni!

    A karalábé és a fasírt szerelemgyereke a sütõbõl. Gyorsan elõkészíthetõ, laktató és nagyon finom. Zöldséges is, húsos is, imádjuk!

    Karalábéból nem a lila, hanem a zöld fajtát szoktam venni, mert nekem, ha nem a nagymamámtól kapom, akkor a lila mindig fás. A zöld viszont sohasem. Még akkor sem, ha a nagyobbakat választom.

  • A nagyi sütije

    Ha valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitõl lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik és unokáik kedvence.

  • Rokfortos ropogós

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt rokfort. Tetejére tej, köménymag vagy 10 dkg parmezán sajt.

  • Lottó-tészta

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja és leve, tej, kakaópor, meggy, 20 dkg porcukor, 16 dkg darált dió.

  • Francia kulinária

    Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyûrûjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülõ Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd.

    Zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy ilyen igazán terjedelmes könyv, mint ez, sem elég valamennyi felsorolásához.

    Az ország minden sarkában meglestük a kulinária mestereit, hogy végignézzük, megjegyezzük, mitõl minõség a minõség, s hogy megfejtsük az ízek titkát.

  • Házi cukkinis kenyér

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 75 ml extra szûz olívaolaj
    - 200 g teljes kiõrlésû búzaliszt
    - ½ csomag sütõpor
    - 300 g cukkini
    - só
    - tört színes bors
    - 50 g fekete olívabogyó
    - 50 g feta sajt
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 ek olívaolaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek fenyõmag

  • Pezsgõpuncs

    A hozzávalókat külön-külön hûtse be, majd a pezsgõ kivételével lehûtött üvegtálba öntse õket össze. A tálba tegyen egy nagyobb darab jeget, a pezsgõt közvetlenül tálalás elõtt adja hozzá.

  • Banán palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl édes palacsintatészta, 1 kg banán, 5 dkg porcukor, késhegynyi fahéj, olaj a kisütéshez.

  • Mediterrán tészta

    Mediterrán tésztaA tésztát feltesszük főni. Közben a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a gombát és a jégsalátát felszeleteljük, az újhagymát és a chilit karikára vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezzük, rálocsoljuk a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverjük, locsolunk rá ketchupot és chiliszószt, rászórjuk a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet. Tálaláskor morzsolunk rá sajtot, s teszünk rá petrezselyemlevelet.

  • Retekleves borosan

    Retekleves borosanA hagymákat felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát felaprítjuk. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágjuk. Az angolzellert, a petrezselymet, a zellert daraboljuk, a leveleket félretesszük. A paradicsomot nyolcadoljuk, a retekleveleket is feldaraboljuk. Egy fazékban olajon megdinszteljük a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Belerakjuk a kakukkfüvet, belevágjuk a chilit. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a retek levelét és a hagyma zöldjét. 10 perc elteltével beleöntjük a bort, s rászórjuk a petrezselyem- és zellerleveleket.

  • Piskótából készült húsvéti csibe

    Hozzávalók:

    20 darab csibéhez:

    - 50 dkg piskótatalér
    - 1 dl tej
    - 20 dkg margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 5 dkg kókuszreszelék
    - 5 dkg étcsokoládé
    - piros zselécukor
    - sárga élelmiszerszínezék

  • Nyúlmájas krumpli

    Hozzávalók:

    4 db nyúlmáj, 4 db nyúlszív, 4 pár nyúlvese, 4 szelet sonka, 4 szál újhagyma, 40 dkg fõtt krumpli, 20 dkg reszelt sajt, Worchester szósz vagy balzsamecet, majoranna, színes bors, só

  • Sültalmakrém

    A sültalmát szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a 8 dk porcukrot és fél óra hosszat keverjük.A kész krémet tálkákba tesszük és 5 dk porcukorral édesített tejszínhabbal díszítjük. Hideg helyre tesszük és csak azután tálaljuk.

  • Mézes-mustáros csirkemell

    Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellet megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy műanyag dobozba összekeverünk 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt (az arányok változtathatók, attól függően ki hogy szereti az édes-savanyút) és 2 evőkanál olajat, beletesszük a paprikát, borsot és a szerecsendiót majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat, hogy mindenhol jól ellepje a pác. Felönthetjük 1 dl tejjel is, attól porhanyósabb lesz a hús. Majd rátesszük a doboz tetejét és jól lezárva legalább 1 napig a hűtőben pihentetjük. Mielőtt megsütnénk ne felejtsük el megsózni a húst!

  • Szezámmagos szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 sertés szûzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evõkanál szezám mag, 1 evõkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál fekete olajbogyó, só, bors.

  • Csevap (szerb étel)

    Hozzávalók: 1 kg darált birkahús, 1,5 dl olaj, néhány rozmaringlevél, õrölt feketebors, só.

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók:
    5-6 nagyobb zöldpaprika, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4-5 dkg zsír vagy 4 evõkanál olaj, 1 bõ teáskanál pirospaprika / édes /, 2 paradicsom, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.

  • Õzcímerbõl vagdalt

    Hozzávalók: 1800 g õzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája.

  • Melegszendvics

    Vegyünk néhány darab kisebb ürüvesét (lehet sertésvese is) , tisztítsuk meg jó alaposan, és hosszában vágjuk ketté.

  • Cabinet puding

    Vajjal jól kikenünk egy pudingformát s liszttel behintve, alját s az oldalait felébe vágott piskótával kirakjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...