2024.03.29. - Auguszta

A görögdinnye remek vitaminforrás

A legkedveltebb nyári gyümölcs szezonja is eljött. A görögdinnye valószínûleg a legtöbbet vásárolt hûsítõ. Nemcsak mézédes íze miatt szeretjük, de rengeteg vitamin található benne, és méregtelenítõ hatásáról is igen híres.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Amellett, hogy a görögdinnyének nagyon magas, 90%-os a víztartalma, fontos vitaminokat is tartalmaz. Megtalálható benne karotin, ami a szervezetben A-vitaminná alakul. Emellett a C-és E-vitamin a kötõszövet rugalmasságát segítik elõ, és keringésünket teszik egészségesebbé. B-vitamin tartalma bõrünk, körmünk és hajunk szépségéért felel.

Antioxidáns tartalma rákmegelõzõ hatást vált ki szervezetünkbõl. Tartalmaz még vasat, kalciumot, magnéziumot és káliumot is.

A görögdinnye rendkívül jó méregtelenítõ. Nagymennyiségû víztartalma miatt gyorsan áthalad a szervezeten a nem kívánatos anyagokkal együtt. Elsõsorban a vesénket teszi rendbe, kimossa a húgysavköveket és átmossa a szervezetet. Rendszeres fogyasztása révén a vér sav-lúg egyensúlyát teremti meg.

Fogyókúrázóknak is ajánlják, hiszen a magas víztartalom miatt gyorsan megjelenik a telítettség érzete. Emellett igen alacsony a kalória tartalma. Szomjoltó hatása is igen ismert. A dinnye magjai is gyógyhatásúak, két evõkanálnyit egy pohár vízben negyedóráig forralva fõzetet kapunk, ami cukor- és vesebajra kiváló.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!