2024.12.27. - János

Tepsiben sült gyümölcsök

Hozzávalók:

egy fürt szõlõ
2 alma
2 körte
2 õszibarack
5-6 szem szilva
1 citrom
10 dkg mandula
10 dkg dió
3 evõkanál szezámmag
egy csomag vaníliáscukor
2-3 evõkanál akácméz
fél kávéskanálnyi õrölt fahéj
fél kávéskanálnyi õrölt szegfûszeg
3-4 evõkanál zabpehely
egy kevés vaj a sütéshez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Meghámozom az almát és a körtét, kiszedem a csutkáját, és apró darabokra vágom. Megmosom és leszemelem a szõlõt, a szilvákat félbe szedem, kimagozom, és negyedekre vágom, a barack frissen és konzervként is jó hozzá. Azután meghintem a fûszerekkel, elkeverem a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával és egy evõkanálnyi frissen facsart citromlével.

Kivajazott hõálló tálba teszem, megszórom az apróra vágott dióval, mandulával és a szezámmaggal, a zabpehellyel, megcsurgatom mézzel, és közepes hõmérsékleten negyed órát sütöm.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!