2024.03.19. - József, Bánk

A Dukan diéta

Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

1. Tiszta fehérje szakasz

Ebben a szakaszban kizárólag fehérjét szabad enni, korlátlan mennyiségben és a nap folyamán bármikor. Vagyis ehetsz borjú- és marhahúst, baromfit (kivéve kacsát és libát), halat és tengeri herkentyûket, zsírszegény tejtermékeket. Ez a szakasz 3-10 napig tart, attól függõen, hogy hány kilótól szeretnél megszabadulni.

2. Zöldség és fehérje szakasz

Fehérjét és zöldségeket, korlátlan mennyiségben ehetsz, bármikor. A megengedett zöldségek: paradicsom, uborka, retek, spenót, brokkoli, spárga, póréhagyma, káposztafélék, gomba, zeller, cukkini, padlizsán, paprika, salátafélék, répa.

Egészen addig váltogasd az elsõ és második szakaszt, amíg el nem éred a kívánt súlyt. Hetente 1-1,5 kg mínusszal számolhatsz.

3. Stabilizáció: fehérje+ zöldség+ gyümölcs

Szép fokozatosan kezdhetsz visszatérni a normál étkezésre. Az eddigieken kívül naponta egyszer ehetsz gyümölcsöt (kivéve banánt, szõlõt, cseresznyét és meggyet), két szelet teljes kiõrlésû kenyeret, néhány szelet sajtot, hetente kétszer tésztafélét, kuszkuszt, lencsét, rizst, krumplit, sõt, akár csokit is.

Ez a harmadik szakasz annyiszor 10 napig tart, amennyi kilót fogytál. Ezzel elkerülhetõ a jojo effektus.

4. Súlyfenntartás szakasza

Bármit ehetsz, amit csak akarsz. Viszont hetente egyszer tarts fehérjenapot (1. szakasz)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!