rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • A Dukan diéta

  • Share on Tumblr

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    1. Tiszta fehérje szakasz

    Ebben a szakaszban kizárólag fehérjét szabad enni, korlátlan mennyiségben és a nap folyamán bármikor. Vagyis ehetsz borjú- és marhahúst, baromfit (kivéve kacsát és libát), halat és tengeri herkentyûket, zsírszegény tejtermékeket. Ez a szakasz 3-10 napig tart, attól függõen, hogy hány kilótól szeretnél megszabadulni.

    2. Zöldség és fehérje szakasz

    Fehérjét és zöldségeket, korlátlan mennyiségben ehetsz, bármikor. A megengedett zöldségek: paradicsom, uborka, retek, spenót, brokkoli, spárga, póréhagyma, káposztafélék, gomba, zeller, cukkini, padlizsán, paprika, salátafélék, répa.

    Egészen addig váltogasd az elsõ és második szakaszt, amíg el nem éred a kívánt súlyt. Hetente 1-1,5 kg mínusszal számolhatsz.

    3. Stabilizáció: fehérje+ zöldség+ gyümölcs

    Szép fokozatosan kezdhetsz visszatérni a normál étkezésre. Az eddigieken kívül naponta egyszer ehetsz gyümölcsöt (kivéve banánt, szõlõt, cseresznyét és meggyet), két szelet teljes kiõrlésû kenyeret, néhány szelet sajtot, hetente kétszer tésztafélét, kuszkuszt, lencsét, rizst, krumplit, sõt, akár csokit is.

    Ez a harmadik szakasz annyiszor 10 napig tart, amennyi kilót fogytál. Ezzel elkerülhetõ a jojo effektus.

    4. Súlyfenntartás szakasza

    Bármit ehetsz, amit csak akarsz. Viszont hetente egyszer tarts fehérjenapot (1. szakasz)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Tárkonyos bárány

    Hozzávalók: 1 db eleje, 2 tojás, 1 dl tejföl, fûszer, liszt, só, tárkony;

  • Sajtos rizs

    Hozzávalók: rizs 1/2 kg, zsír 10 dkg, gomba 5 dkg, parmezán 5 dkg, bors, só 1-1 késh., petrezselyem 1/2 csomó.

  • Karfiolos-szardellás metélt

    Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.

  • Hókifli (Porhanyós kifli)

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztõ, kevés tej, csipet só.

  • Tofu golyócskák

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 17 g búzacsíra vagy durvára õrölt napraforgómag, 17 g teljesõrlésû búzaliszt, 10 g reszelt hagyma, 1 gerezd áttört fokhagyma, 3 g fûszerkeverék, 2 g fehérbors, 5 g tengeri só.

  • Jávai fahéjas kávé

    Hozzávalók 2 adaghoz: 4 kk. instant kávé, 100 ml habtejszín, õrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek. gyömbérszirup, 2-3 ek. cukor.

  • Nyúlmájas krumpli

    Hozzávalók:

    4 db nyúlmáj, 4 db nyúlszív, 4 pár nyúlvese, 4 szelet sonka, 4 szál újhagyma, 40 dkg fõtt krumpli, 20 dkg reszelt sajt, Worchester szósz vagy balzsamecet, majoranna, színes bors, só

  • Nutella csók

    A Nutellát picit meglangyosítjuk, hogy folyós legyen. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük.

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Erdei gombás galuska

    Hozzávalók: 6-8 zsályalevél, 10 dkg vaj, 5 dkg szárított erdei gombából õrölt por, 20 dkg liszt, só, õrölt bors, 1 dl tej, 4 ek. víz, 5 dkg reszelt parmezán.

  • S'More - pillecukros keksz

    Ez egy hagyományos és nagyon népszerû édesség Amerikában. A tûbortûz felett sütögetett pillecukor továbbfejlesztett változata. Nagyon népszerû a gyerekek körében köszönhetõen annak, hogy nagyon ropogós, nagyon csokis és nagyon ragacsos.

  • Savanyított káposzta - eredeti recept 1811-bõl

    Hozzávalók: fehérkáposzta, só, kevés liszt, illeszkedõ falap tetõvel ellátott kõedény, kõbõl készült súlyok.

  • Kókuszkrémes torta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 8 tojás
    - 8 ek. kristálycukor
    - 8 ek. finomliszt
    - fél cs. sütőpor

    Krémhez:

    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 2 dl tej
    - 2 dl kókusztej
    - 1 cs. vaníliás puding
    - 20 dkg cukor
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl habtejszín
    - 1 cs. habfixáló por

  • Lottó-tészta

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja és leve, tej, kakaópor, meggy, 20 dkg porcukor, 16 dkg darált dió.

  • Babos rizstészta

    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 csomag rizstészta kb. 15 dkg fehérbab.

  • Mandulás barackfelfújt

    Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Pezsgõs alma fagyival

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy piros alma, 2 dl pezsgõ, 10 dkg marcipán, 1 evõkanál kakaópor, 4-4- gombóc kávé-, sztracsatella-, csokoládéfagylalt, 2 evõkanál vágott dió.

  • Szezámmagos-mézes csirkecombok

    Szezámmagos-mézes csirkecombokKeverjük össze a mézet, a szójaszószt, a szezámolajat, a gyömbért és a fokhagymát egy lábasban. Melegítsük alacsony lángon, kevergetve, amíg a méz felolvad. Öntsük át egy mély, közepes méretű tálba és tegyük félre hűlni. Tegyük a csirke szárnyakat a pácba és forgassuk őket meg benne. Szórjuk meg őket a szezámmaggal. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára. Melegítsük fel a barbecue-t vagy a grillt közepes hőfokra. Grillezzük a csirke szárnyakat, amíg megpuhulnak és átsülnek, oldalanként 4-6 percig.

  • Háromszéki palacsinta

    Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...