rss
  • A Dukan diéta

  • Share on Tumblr

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

    1. Tiszta fehérje szakasz

    Ebben a szakaszban kizárólag fehérjét szabad enni, korlátlan mennyiségben és a nap folyamán bármikor. Vagyis ehetsz borjú- és marhahúst, baromfit (kivéve kacsát és libát), halat és tengeri herkentyûket, zsírszegény tejtermékeket. Ez a szakasz 3-10 napig tart, attól függõen, hogy hány kilótól szeretnél megszabadulni.

    2. Zöldség és fehérje szakasz

    Fehérjét és zöldségeket, korlátlan mennyiségben ehetsz, bármikor. A megengedett zöldségek: paradicsom, uborka, retek, spenót, brokkoli, spárga, póréhagyma, káposztafélék, gomba, zeller, cukkini, padlizsán, paprika, salátafélék, répa.

    Egészen addig váltogasd az elsõ és második szakaszt, amíg el nem éred a kívánt súlyt. Hetente 1-1,5 kg mínusszal számolhatsz.

    3. Stabilizáció: fehérje+ zöldség+ gyümölcs

    Szép fokozatosan kezdhetsz visszatérni a normál étkezésre. Az eddigieken kívül naponta egyszer ehetsz gyümölcsöt (kivéve banánt, szõlõt, cseresznyét és meggyet), két szelet teljes kiõrlésû kenyeret, néhány szelet sajtot, hetente kétszer tésztafélét, kuszkuszt, lencsét, rizst, krumplit, sõt, akár csokit is.

    Ez a harmadik szakasz annyiszor 10 napig tart, amennyi kilót fogytál. Ezzel elkerülhetõ a jojo effektus.

    4. Súlyfenntartás szakasza

    Bármit ehetsz, amit csak akarsz. Viszont hetente egyszer tarts fehérjenapot (1. szakasz)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ecetes szilvalekvár

    Hozzávalók: 7 kg szilva (netto), 1 dl ecet, 1 kg cukor.

  • Tiramisu ízesítésű torta

    Tiramisu ízesítésű tortaKivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sikeres piskóta tészta receptje: a tojás fehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen míg kemény habbá nem válik. Egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával, fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjük meg túlságosan. A szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába. Beletesszük a tortaformába és elhelyezzük a sütőben. Nagyjából 15-20 perc alatt készül el.

  • Sólet füstölt tarjával

    Hozzávalók: 80 dkg füstölt sertéstarja, 1 kg fehér szárazbab, 10 dkg árpagyöngye (gersli), 15 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, 5 dkg libazsír, 1 dkg édes-nemes fûszerpaprika, õrölt feketebors, só.

  • Greenland-saláta

    Hozzávalók: 1 db fejes saláta, fél fej vörös káposzta, fél fej kínai kel, 3-4 db paradicsom, 1 db zöldpaprikás szójacsíra-konzerv, 1-1 db lila hagyma, kígyóuborka, 1-1 ek olaj, almaecet, 1-1 tk só, cukor.

  • Laskatészta recept

    Hozzávalók:
    120 g liszt, 1 db tojás, 50 g bacon szalonna, só;

  • Finom paradicsomleves

    Hozzávalók: 20 deka zöldség, étolaj, 3 deka liszt, 1 kg paradicsom, vagy 6 deci paradicsom.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Klasszikus tejberizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 4 dkg vaj, tej, cukor, só.

  • Zöldségkrémes makaróni

    Hozzávalók: 1 csomag vastagabb makaróni tészta, 5 dkg gomba, 1 db padlizsán, 2 db sárgarépa, fél zellergyökér, 10 dkg roquefort sajt, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, vegeta, csipetnyi curry.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 2 csomag sütõpor (24 g), 1 teáskanál só, 1 evõkanál kristálycukor, 6 dl zsíros tej, 2 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj.

  • Mogyorós kávé

    Hozzávalók: instant kávépor, tej, mogyorós csokikrém. A tetejére: tejszínhab és õrölt, pirított mogyoró.

  • Barackos csirkemellsteak

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg kajszibarack, 2 db sülthússzaft-kocka, 15 dkg
    sajt, 1 dl olaj, só, reszelt gyömbér.

  • Valódi sült krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, ízlés szerint só;

  • Töltött tojás sütõben

    Hozzávalók: 8 db tojás, 35 dkg túró, 1 dkg só, 2,5 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, 4 db paradicsom, 5 g õrölt bors.

  • Sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 2 db közepes krumpli nyersen reszelve, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerlevél /összekötve/, zöldpaprika félbevágva, só, bors ízlés szerint. A rántáshoz: 2 evõkanál olaj, 2 csapott evõkanál liszt.

  • Almás krémes

    Hozzávalók: Piskóta lapokhoz (1 sárga- 1 kakaós): 2x4 db tojás, 2x0.12 kg kristálycukor, 2x 0.16 kg liszt, 2x0,025 l olaj, 2x1 cs sütõpor, 2x0.025l tej, 1x0.02 kg kakaópor. Krémhez: 1.0 kg alma, 0.05 kg vaj, 0.08 kg kristálycukor, 1 db resz.citromhéj, 2.5 cs v.puding fõzõs, 1.0 l tej, 0.14 kg kr.cukor, 2 cs van.cukor, 1 cs zselatin, 0.25 kg margarin, 0.5l habmester, 0.15 kg étcsoki, 0.025 l olaj.

  • Ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.

  • Tejfölös tészta a tenger gyümölcseivel

    Hozzávalók:
    1/2 csomag olasz tészta, 30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei, 1 dl fehérbor (nekem csak vörösbor volt itthon, ezért az került bele), 2 dl tejföl, 1 fej hagyma, só, bors, zöldpetrezselyem és bazsalikom aprítva, olívaolaj, reszelt sajt a tetejére;

  • Papagájszelet

    A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, illetve a sütõport. Ezután a megolvasztott margarint, és a tejfölt keverjük a masszához.

  • Sárgarépa főzelék tejszínesen

    Sárgarépa főzelék tejszínesenAz edénybe öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.