rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

  • Share on Tumblr

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A könyvben találunk recepteket levesekhez, elõételekhez, tésztákhoz, rizottókhoz, halakhoz, húsokhoz, szárnyasokhoz és vadakhoz.

    Geoff Lung káprázatos fényképei megragadják a fogások elképesztõ könnyedségét és Gordon Ramsay szakácsmûvészetének lényegét, ami által ez a könyv felejthetetlen élményt nyújt mind a fejlõdni vágyó amatõr szakácsok, mind az igazi gourmet-k számára.

    „Gordon fõzés iránti szenvedélye áthatja a könyv minden oldalát….. a legelemibb összetevõk kombinációjával képes olyan fenséges fogást alkotni, ami maga a költészet.”-Thane Prince (gasztronómus, a suffolk-i fõzõiskola vezetõje).

    A könyv megrendelhetõ a www.tbkiado.hu weboldalon!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Betyárborda göngyölve, kaprospaprika mártással

    Sertéskarajból nyitott szeletet vágunk, amibe elõre elkészített kolbásztölteléket helyezünk. Feltekerjük és alufóliába csavarjuk, hogy pároláskor ne nyíljon ki.

  • Paradicsomleves húsgombóccal

    Paradicsomleves húsgombóccalA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

  • Májas szendvics

    Hozzávalók: 4-5 csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 teáskanál pirospaprika, tej a máj áztatásához, só és törött fekete bors ízlés szerint, fehérkenyér-szeletek, 5 dkg reszelt sajt.

  • Sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 1,5 ek olaj, 2 dkg liszt, hagyma, só, paprika, virsli.

  • Blood and Sand

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg darálthús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 köteg petrezselyem, majoranna, oregánó, só, bors, barna rizs vagy 20 dkg zöldbab, fûszerpaprika, provence-i fûszerkeverék, rozmaring, 10 dkg füstölt sajt, 4 db paradicsom.

  • Brokkolikrémleves sajtosan

    Brokkolikrémleves sajtosanA brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A kockára vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, majd a brokkolit, és a burgonyát is, amivel még rövid ideig pároljuk. Fél liter vízzel felöntjük, beledobjuk a húsleveskockát és a tejszínt, majd lefedve 10-15 percig főzzük. A sajtot durvára reszeljük. A leves mixerrel pépesítjük, majd utána megsózzuk, borsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest tányérokba merve a maradék sajttal megszórjuk.

  • Zöldborsós csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    2 csirkecomb vagy 1 mell (kb. 30 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg burgonya, 25 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 1 kis csokor kapor

  • Szegedi halászlé pontyból

    Hozzávalók: 1 db 1-1,2 kg-os ponty, fél kg apróhal (keszeg, kárász), vagy halfej és farok, 2 nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1-2 mk porospaprika (ízlés szerint), cseresznyepaprika, só.

  • Melegszendvics

    Vegyünk néhány darab kisebb ürüvesét (lehet sertésvese is) , tisztítsuk meg jó alaposan, és hosszában vágjuk ketté.

  • Mexikói sertésflekken

    Hozzávalók: 3 szál újhagyma, 1 doboz konzervbab, 4 szelet tarja, sültekhez fûszerkeverék, 3 ek. olaj, 1 tasak chili con carne alap;

  • Vaníliás kifli

    Vaníliás kifliA lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a margarint jó alaposan elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjvastagságú rudakat formálunk, amelyeket kb. 5 cm hosszú darabokra vágunk fel és kifliszerűen megformázunk. A kifliket kb 10 cm-es távolságban sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük. A cukrot a vaníliarúdból kikapart vaníliapéppel összekeverjük. A kiflit közvetlenül a sütés után levesszük a sütőpapírról és még forrón a cukorkeverékbe forgatjuk.

  • Lencseleves gazdagon

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek olaj, 1 hagyma, kevés zellerzöld, 20 dkg leveszöldség, 1 póréhagyma, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 szegfûszeg, só, 1/4 tk egész fekete bors, 1 db nagy burgonya, ízlés szerint tejföl, 1/2 citrom leve, 2 pár virsli.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Joghurtos uborkasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kígyóuborka, 4 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, ecet, só, 1 csokor zöldkapor.

  • Roston sült csirkeszárny

    Hozzávalók:

    24 tisztított csirkeszárny, só, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípõs hegyes paprika kicsumázva és apróra vágva, 1 1/2 dl olíva- vagy kukoricaolaj, 1 1/2 dl citromlé, 2 ek. fenyõmandula vagy mandula apróra vágva

  • Tejfölös ököruszály

    Hozzávalók: 1 kg marhafarok, 15 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 3 dkg liszt, 10-15 szem bors, 1 dl fehérbor, 1 tk szemesbors, mustár, 2 dkg mustár, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1/4 citrom, 1 dkg cukor, só, késhegynyi kakukkfû.

  • Chilis bab

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált marhahús
    - 1 doboz vörösbab konzerv
    - egy doboz kukoricakonzerv
    - 3-4 db paradicsom
    - 1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika
    - 2 dl sűrű paradicsomlé
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
    - 1 mokkáskanál cayenne bors
    - ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott vagy szárított chilipaprika
    - 1 kiskanál morzsolt oregano
    - 1 kiskanál őrölt római kömény
    - csipetnyi őrölt fahéj
    - cukor
    - só
    - étolaj

  • Baconbe tekert csirkecombok

    Hozzávalók:

    4 db csirkecomb
    8 szelet bacon
    1,5 kg burgonya
    3 fej vöröshagyma

    szárnyas fûszerkeverék
    õrölt bors
    õrölt kömény
    fokhagyma
    rozmaring

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...