rss
  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

  • Share on Tumblr

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

    loading...

    A könyvben találunk recepteket levesekhez, elõételekhez, tésztákhoz, rizottókhoz, halakhoz, húsokhoz, szárnyasokhoz és vadakhoz.

    Geoff Lung káprázatos fényképei megragadják a fogások elképesztõ könnyedségét és Gordon Ramsay szakácsmûvészetének lényegét, ami által ez a könyv felejthetetlen élményt nyújt mind a fejlõdni vágyó amatõr szakácsok, mind az igazi gourmet-k számára.

    „Gordon fõzés iránti szenvedélye áthatja a könyv minden oldalát….. a legelemibb összetevõk kombinációjával képes olyan fenséges fogást alkotni, ami maga a költészet.”-Thane Prince (gasztronómus, a suffolk-i fõzõiskola vezetõje).

    A könyv megrendelhetõ a www.tbkiado.hu weboldalon!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zellerleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg zeller
    - 1 púpozott mokkáskanál só
    - 1 evõkanál liszt
    - 3 dkg vaj
    - egy kis csokor zellerlevél
    - 2 dl tej
    - pirított zsemlekocka
    - tejföl

  • Húsvéti aprósütemény

    Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg õrölt mandula, vagy dió, 1 csapott kiskanál õrölt fahéj, 3-4 szem õrölt szegfûszeg, 1 kiskanál kakaó, savanykás lekvár, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt, a díszítéshez apró szines cukorkák.

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Csirkeszárny fûszeres bundában

    Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirkeszárny, 8 csirkemáj, 25 dkg liszt, 1 evõkanál olaj+bõven a sütéshez, 3 tojás, 3 dl sör, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evõkanál apróra vágott zellerzöld, 1 evõkanál apróra vágott snidling, 1 teáskanál apróra vágott tárkonylevél.

  • Gefillte fis - modern recept

    Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott tonhal, 3 tojás, 3 kanál morzsa, 3 kanál darált mandula, só, bors, cukor, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, petrezselyem.

  • Kalábriai leves

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

  • Aszalt szilvás csokis süti

    Hozzávalók:

    - 6 dkg vaj
    - 17,5 dkg finomliszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 1,5 teáskanál õrölt fahéj
    - 1 evõkanál kakaó
    - 9 dkg cukor
    - 1,4 dl zsíros tej
    - 13 dkg aszalt szilva
    - fél bögre tört csokoládé

  • Szamócadzsem

    Hozzávalók: 2 kg erdei szamóca, 1 kg cukor.

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

  • Birsalma leves

    Birsalma levesA birsalmákat alaposan megmossuk, meghámozzuk és a magházát eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljon meg. Kicsivel több vízben, mint ami ellepi feltesszük főni és hozzáadjuk a fűszereket. Amikor az alma megpuhult, az étkezési keményítőből és tejszínből habarást készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, és lassú tűzön besűrítjük. Langyosra hűtjük, majd ezután belekeverjük a mézet, és leturmixoljuk. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.

  • Póréhagymaleves

    Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma (kb. 3 szál), 3 dkg vaj vagy margarin, 7,5 dl húsleves, 1 tk. pirospaprika, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Aranygaluska

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2.5 dkg margarin, 2.5 dkg élesztõ, 2.5 dkg porcukor, 1 tojás, 1.3 dl tej, 3 csipet só, egy citrom reszelt héja, 10 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, olvasztott vaj.

  • Káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Csirkemelles-csirkemájas batyu tárkonyos mártással

    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (fagyasztott), kb. 1,5 csirkemell, 8 db csirkemáj, olaj, só, bors, majoranna.

  • Krumplifõzelék tejfölösen

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli
    - fél hagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - babérlevél
    - majoránna
    - ecet
    - liszt
    - 2 dl tejföl

  • Bakonyi csirke

    Hozzávalók: 1 csirke, 20 dkg gomba, 20 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 2 tejben áztatott zsemle, 1 evõkanál reszelt hagyma, 2 dl tej, 1 dl olaj, 20 dkg darált csirkemáj, törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió, 1 dl bor, só.

  • Házi csokis perec

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 5 dkg õrölt mogyoró
    - 12 dkg vaj
    - 5 dkg sertészsír
    - 15 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál juharszirup

    A mázhoz:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 2 evõkanál tej vagy tejszín

  • Csülkös pörkölt

    Hozzávalók: 2 db elsõ sertéscsülök, 50-60 dkg sertéslapocka, hagyma, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, 25 dkg kézi tarhonya.

  • Káposztaleves füstölt kolbásszal

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dkg hagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, 40 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl.

loading...