rss
  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

  • Share on Tumblr

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

    A könyvben találunk recepteket levesekhez, elõételekhez, tésztákhoz, rizottókhoz, halakhoz, húsokhoz, szárnyasokhoz és vadakhoz.

    Geoff Lung káprázatos fényképei megragadják a fogások elképesztõ könnyedségét és Gordon Ramsay szakácsmûvészetének lényegét, ami által ez a könyv felejthetetlen élményt nyújt mind a fejlõdni vágyó amatõr szakácsok, mind az igazi gourmet-k számára.

    „Gordon fõzés iránti szenvedélye áthatja a könyv minden oldalát….. a legelemibb összetevõk kombinációjával képes olyan fenséges fogást alkotni, ami maga a költészet.”-Thane Prince (gasztronómus, a suffolk-i fõzõiskola vezetõje).

    A könyv megrendelhetõ a www.tbkiado.hu weboldalon!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancs-rum turmix

    Hozzávalók: 60 dkg narancs, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 1 dl rum, 1 l tej.

  • Kedvenc szelet

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

  • Kakaós gesztenyetorta

    Kakaós gesztenyetortaHagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát. Készen kapható gesztenye masszából kis golyókat készítünk a közebébe rumos meggyet rakjunk, 32 db golyó fog kelleni, amiket hűtsünk le. A krémet pudingporból és kb. 1 dl tejből pépet készítünk. Majd a maradék tejhez öntsük hozzá a cukrot és forraljuk fel. Forrás után állandó keverés mellett öntsük bele a pépbe, ha jól besűrűsödött és egy kissé lehűlt, belekeverjük a tojássárgákat. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint, gesztenyemasszát, a rumot, porcukrot és habosra keverjük.

  • Linzer

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg margarin
    - 50 dkg finomliszt
    - 20 dkg kristálycukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 csomag sütõpor
    - 2 tojás
    - 1 csapott evõkanál keserû kakaópor

    A lekenéshez:

    - 1 tojás

    A tetejére:

    - maréknyi natúr (sótlan) mogyoró

    A töltéshez:

    - 30-40 dkg sárgabarackíz

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj.

  • Sajtos vitaminsaláta

    Hozzávalók: 10 dkg Anikó sajt, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej saláta, 1 alma, 5 dkg (fagyasztott) ribizliszem, fél zeller, 2,5 dl tartármártás.

  • Marhahúsos rakott tészta

    Marhahúsos rakott tésztaAz apróra vágott vöröshagymát a forró olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, cukorral, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, s terítsük el az aljában a tészta felét, simítsuk rá a mártásos húst, majd borítsuk be a maradék tésztával. A tetejére szórjunk bőven reszelt sajtot, s azt csepegtessük meg kevés olvasztott vajjal.

  • Sajtos karfiolfánk

    Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 4 tojás, 3 evõkanál vaj, fél tasak sütõpor, 3 dl húsleves (kockából), só; a töltelékhez: 30 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyem, bors, édes-nemes fûszerpaprika, olaj a sütéshez.

  • Gyors ananászleves

    Hozzávalók:

    - 1 db ananász
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - cukor ízlés szerint
    - fahéj, szegfûszeg
    - kb 1,5 dl fõzõ tejszín
    - 1 cs. vaníliás cukor
    - tej, ha túl sûrû lenne

  • Narancsdzsem

    Hozzávalók: 4 db (kb. 60 deka) narancs, 3 darab citrom, 1,6 kiló cukor.

  • Burgonyás knédli

    Hozzávalók: 80 dkg forró fõtt burgonya, 40 dkg dara, 10 dkg zsír, 1 ek vaj, 2 db tojás, fél ek só, 1 marék pirított zsemlekocka.

  • Bodzalekvár (bogyóból cigány módra)

    Hozzávalók: 5 kg érett bogyó, 3 kg cukor, 7 dl víz.

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, 1 evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Sertéscsülök vadas mártásban

    Hozzávalók: 1 kg füstölt csülök, 2 szál sárga-, és fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 2 dl tejföl, 5 szem bors, 2 babérlevél, cukor, ecet, só.

  • Orientál kávé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 9 púpozott teáskanál kávé, 2 ánizs, 1 teáskanál fahéj, 8 csésze víz.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Csokis banános piskóta

    Csokis banános piskótaA pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba belekeverem. A csokit megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banándarabokkal.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Isteni Baklava

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg dió, 2 tojás, 20 dkg cukor, 1 citrom héja, 1 rúd vanília, 2 ek. olaj, só.